URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Mai 2012, 13:35

Mamă şi fiu, urmăriţi penal pentru delapidare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat, luni, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat ancheta în cazul a doi orădeni, mamă şi fiu, urmăriţi penal pentru delapidare, înaintând dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunerea de trimitere în judecată.

Gabriela Maior, 62 de ani, şi Cosmin Maior, 29 de ani, sunt acuzaţi că, în cursul lunii martie 2011, în calitate de gestionari la o societate din Oradea, şi-au însuşit din fondurile şi bunurile pe care le gestionau, prejudiciul total provocat astfel fiind de 33.171 lei.

„Poliţiştii au finalizat cercetările în cauză şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a celor doi suspecţi", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Cei doi orădeni sunt anchetaţi în stare de libertate. Paguba creată nu a fost recuperată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
lacomie pe ce este al altuia :))
Gestiunea frauduloasa Pricinuirea de pagube unei persoane, cu rea-credinta, cu ocazia administrarii sau conservarii bunurilor acesteia, de catre cel care are ori trebuie sa aiba grija administrarii sau conservarii acelor bunuri, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Gestiunea frauduloasa savârsita în scopul de a dobândi un folos material se pedepseste cu închisoare de la 3 la 10 ani, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava. Daca bunul este proprietate privata, cu exceptia cazului când acesta este în întregime sau în parte proprietatea statului, actiunea penala pentru fapta prevazuta în alin. 1 se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate. Art. 2151 Delapidarea Însusirea, folosirea sau traficarea, de catre un functionar, în interesul sau ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestioneaza sau le administreaza, se pedepsesc cu închisoare de la unu la 15 ani. În cazul în care delapidarea a avut consecinte deosebit de grave, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.
Postat 14 Mai 2012, 18:53 de delapidarea
lacomie pe ce este al altuia :))
Infractiune coooonstand in fapta unei persoane incadrate in munca sau care indeplineste o insarcinare in serviciul unei organizatii sau institutii de a insusi, folosi sau trafica, in interesul sau ori pentru altul, bani, valori sau alte bunuri ale acestora, pe care le gestioneaza sau administreaza. Daca delapidarea a avut consecinte deosebit de grave, se poate aplica chiar pedeapsa cu moartea si confiscarea totala a averii.
Postat 14 Mai 2012, 18:42 de delapidarea
a avea mostenire genetica spirituala e dar de la D-zeu
pacat de noi cei cu suflet si educatie "spirituala" ca suntem inhaitati cu toate mizerile sociale , suferim si luptam zi de zi sa ne apram VIRTUTILE nu BANUL il face OM pe OM ci doar pe HOT.HOTUL fara ban nu este OM este doar o fiara in lanturi ce se chinuieste precum omul in capacana mortii, nu traiti in BOLI ci in sanatate precum ISUS .
Postat 14 Mai 2012, 15:02 de pacat de noi
Doamne FERESTE si apra ma de HOTII in familie:))
na stimate PODARU un alt EVAZIONIST ce ti a ajuns NEAMUL :)))
Postat 14 Mai 2012, 14:58 de ha,ha, ha, ha, ha
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON