URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 01 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
13 Decembrie 2011, 18:26

Malul drept al Crişului Repede va fi expropriat pentru amenajarea unei piste de biciclete

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Local a hotărât marţi cu unanimitate de voturi exproprierea malului drept al Crişului Repede, acţiune care precede construirea viitoarei piste de biciclete între Oradea şi Berettyoujfalu. Evaluat la 79.476 lei, terenul cu o suprafaţă de 284 metri pătraţi este situat pe porţiunea cuprinsă între pasarela de la fostul Centru de Calcul din strada Szigligeti Ede şi podul Decebal.

Amplasamentul delimitat de malul râului şi intrarea în curţile caselor de pe strada Emilian Mircea Chitul găzduieşte în prezent promenada de pe digul Crişului Repede. Terenul este deţinut de zece familii şi firme orădene, care oricum nu se pot folosi de el din cauza drumului, iar parte dintre proprietari nici măcar nu ştiau că îl deţin în acte.

Consilieri în AGA la CET, OTL şi ADP

De asemenea, în cadrul şedinţei de marţi, Consiliul Local şi-a desemenat prin simplă ridicare de mână şi fără comentarii reprezentanţii în Adunarea Generală a Acţionarilor la Electrocentrale, OTL şi Administraţia Domeniului Public. Astfel, din AGA la Electrocentrale vor face parte consilierii Ioan Cupşa (PNL), Dan Octavian (PNL), Pavel Mercea (PSD), Ile Cristian (PDL) şi Iulius Delorean (UDMRE). Prin vot din AGA de la OTL vor face parte Gheorghe Carp (PNL), Daniel Negrean (PNL), Bogdan Hossu (PSD), Ciprian Caciora (PDL) şi Sarkozi Zoltan (UDMR).

Structura de conducere a Administraţiei Domeniului Public va fi cumpletată cu aleşii Huszar Istvan Eric (UDMR), Manea Mihai (PNL), Ovidiu Mureşan (PSD), Dorin Corcheş (PDL) şi Szabo Jozsef (UDMR). Funcţiile din Adunarea Generală a Acţionarilor de la cele trei societăţi deţinute de municipalitate nu sunt retribuite.

"Acceptăm sponsorizări!"

În aceeaşi şedinţă, Consiliul Local a mai hotărât şi aprobarea sponsorizărilor făcute de firmele orădene în fondul de solidaritate. Firmele Holcim, Vandana, Regiana Drinks, Regiana Soft Drinks, Regiana Distilery şi Caro Internaţional au făcut, în total, donaţii de 244.385 lei pentru construirea viitorului Centru de oncologie, radioterapie şi chimioterapie din curtea spitalului Gavril Curteanu.

Totodată firma Scharak Technik a donat 40.000 lei pentru înfiinţarea viitorului Centru de îngrijire paleativă pentru bolnavii oncologici.

Premiu pentru campioni

Pe ordinea de zi a întâlnirii a mai figurat şi aprobarea programului de premiere şi susţine a excelenţei în sport "Campionii Viitorului". Consilierii au hotărât să aloce pentru acest fond 150.000 lei pe an, sumă din care 62.000 lei vor fi folosiţi pentru premierea sportivilor, iar 88.000 lei se vor aloca pentru susţinerea sportului de performanţă.

Conform hotărârii, se vor premia locurile I - III la competiţiile mondiale, europene şi naţionale. Astfel, un titlu de campion mondial va fi recompensat cu suma de 6.750 lei, un titlu de campion european va fi premiat cu 5.750 lei iar pentru locul întâi la competiţiile naţionale sportivii vor primi 3.000 lei. În cazul sporturilor de echipă suma va fi de zece ori mai mare.

În plus, fondul de susţinere a sportului de performanţă va finanţa sportivii care au fost premiaţi la aceste competiţii în condiţiile în care cluburile sau asociaţiile sportive la care activează nu pot asigura creşterea sau măcar menţinerea performanţelor realizate. Din suma alocată 80% va reveni sporturilor olimpice, iar 20% sporturilor neolimpice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Cum se numeste ,,expertul'' ?
Am si eu niste pricini de judecat si tare m-ar unge la suflet si la interese un asa expert ! Ca un-doi ar ajunge 1000 de mp sub albia Crisului sa fie evaluate cat un apartament in Centrul civic ! Ca mai sus, nici eu nu pot folosi terenul, da' ce mai conteaza ?!
Postat 14 Decembrie 2011, 19:41 de pinonel
Non-politic
Nu pup in cur pe nimeni spunand mai devreme acele lucruri. Treaba cu autostrada nu ma bag, pentru ca nu cunosc pe deplin ... dar am auzit cum a fost. De furat oricum se fura peste tot si de cate ori se va prezenta ocazia, dar daca totusi se face ceva in schimb ... macar atat sa fie. Si daca e sa vorbim politic, peste tot in Romania se fura ... mai mult sau mai putin ... caci asa stau lucrurile la noi. Treaba e ca macar in Oradea ultimilor 2-3 ani s-a vazut o imbunatatire majora de la infrastructura la parcuri ... etc.
Postat 14 Decembrie 2011, 08:53 de x
@ Xulescu
Multumesc pt. sfat, asa e, niciodata nu esti pe deplin informat, tot iti mai scapa ceva ! Asa ca pune tu mana si vezi cum e cu exproprierile de utilitate publica, du-te pe traseul asa-zisei autostrazi, aici la noi in judet si afla cum s-a procedat ,,perfect legal'' ! Nu confunda jaful si nesimtirea primarului si a clicii care-l inconjoara cu legalitatea ! In fine, poti sa pupi in c_r pe cine-ti place, dar nu-i poti obliga si pe altii sa adore toti cretinii.
Postat 14 Decembrie 2011, 06:35 de .
Expert?
@ '.' Esti asa mare expert in imobiliare si vanzari de terenuri? Si doi la mana, faza cu expropierea este exact la fel ca si atunci cand pe partea dreapta a malului s-a reabilitat + facut din 0 drumul acela intre podul de la Informatica si Decebal. In acte oamenii au avut pana la rau pamant dar ca sa construisca drumul a trebuit sa le expropieze acelor familii chiar daca oricum nu faceau nimic cu el. Mai documenteaza-te...
Postat 13 Decembrie 2011, 22:14 de x
Felicitari, primare, a venit Mosu' la tine !
Esenta articolului se afla in doua fraze : 1),, Evaluat [de catre cine?!] la 79.476 lei, terenul cu o suprafaţă de 284 metri pătraţi...'' 2) ,,Terenul este deţinut de zece familii şi firme orădene, CARE ORICUM NU SE POT FOLOSI DE EL din cauza drumului, iar parte dintre proprietari nici măcar nu ştiau că îl deţin în acte.'' Concluzia : un teren ce nu putea fi folosit de catre proprietari si pe care e foarte probabil ca unii sa-l fi pierdut prin uzucapiune, a fost ,,cumparat'' de primarie (adica de oradeni) cu , ATENTIE, 65 euro/mp !!! Primare, daca aveai nevoie de terenul ala si-l plateai din buzunar, cat ofereai ?! 'rea-ti ai dreaqu' de hoti, nu va mai satura Dumnezeu !
Postat 13 Decembrie 2011, 20:00 de .
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6489 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON