URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Ianuarie 2014, 09:01

Mai puţine grade în caloriferele orădenilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce în ajun de Anul Nou, un cazan al centralei CET 1 a cedat, societatea de termoficare a Oradiei continuă să funcţioneze cu un randament mai scăzut.

Potrivit unui comunicat al societăţii remis joi seară, temperatura agentului termic pentru încălzire se va reduce în punctele termice de la 48 de grade Celsius la 44-42 de grade. "Apa caldă de consum se va asigura în continuare fără probleme", se arată în acelaşi comunicat al societăţii Termoficare.

Căldura în caloriferele orădenilor va reveni la normal abia după reparaţiile specifice, cel mai devreme vineri seară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Primarul CHIX a facut-o lată de data asta !?!
A spart Electrocentrale SA in două, când aceasta a intrat in insolvenţă, o SA cu producţia şi o SA cu distribuţia, ca să nu se amestece între ele pierderea cu ineficienţa, impostura cu amatorismul sau gaura cu prea plinul. Aşa că dintr-o firmă mare falimentară a făcut două tot aşa de falimentare, ca să se sprijine reciproc atunci când plâng una pe umeri celeilalte.
Postat 05 Ianuarie 2014, 12:39 de Carp III
Debransarea e perfect legala !
Nu pot oferi solutii individuale la probleme generale. Ceausescu n-a murit ca o gasca de oameni sa ceara reducerea sau disparitia caldurii. Nu stiu cine are pensie de 500, da poti cere debransarea la caldura. Si mai exista subventia !!! Oamenii fara venituri sau cu venituri mici pot cere legal subventie de la Primarie. Nu te poate nimeni obliga sa achiti servicii pe care nu le vrei. Pensionarul ala, daca e pe bune pensionar si nu facut pe spaga, cum am eu multi vecini, cica pensionari la 50 de ani, probabil ca au copii, nepoti care sa-i ajute. Legea primarului cu interzicerea debransarii, daca mai e valabila, cade in justitie din start. Mai sunt si acei pensionari care stau in apartamente de 2-3-4 camere si refuza sa vanda si sa se mute in case mai mici. E problema lor. Eu am copii si da, caldura trebuie sa mearga la foc automat, nu numai ca am eu copii da pt confortul meu.
Postat 04 Ianuarie 2014, 17:52 de Tedy
Pentru TEDY
TEDY ! Problema e ca multi traiesc din pensii amarite, nu le ajung banii pentru nimic.Tu ce ai face daca ai avea doar 500 de lei pe luna, iar factura la incalzire ar fi 300 si mai ai de cumparat medicamente ca doar esti pensionar batran si ai mai vrea si sa mananci ceva?Primarul a aplicat anul trecut o lege prin care se interzice debransarea de la oras....Sa stii ca multi traiesc de pe o zi pe alta, iar adevarul e ca intr-adevar daca afara in loc de minus 10 grade sunt plus 10 grade, caldura nu are rost sa mearga la foc automat....
Postat 04 Ianuarie 2014, 11:38 de carp3
Sa dea caldura si apa calda !
Sunt realmente socat cum pot inca sa existe oameni care daca vad temperaturi pozitive, fie si 10 grade, se roaga la Sfantul Duh si pe unde apuca sa se opreasca sau diminueze caldura. Cine sunt oamenii astia ?? Cred ca tot aceiasi care folosesc o familie 2-3 m de apa, cam cat folosesc eu doar pt masina de spalat. Desi traim in sec XXI, mai sunt oameni care arunca apa cu jeg in toaleta pt economie, sunt certati rau cu sapunul si igiena si fug si de caldura. Oameni buni, sau ce sunteti, daca beneficiile civilizatiei va sperie, debransati-va, traiti in padure pt ca restu societatii sa poata trai civilizat !!
Postat 04 Ianuarie 2014, 01:51 de Tedy
Re: Un oradean
Termoficare SA nu este firma de stat ci a tuturor oradenilor, reprezentati prin consiliul local si cu ordonator principal de credite institutia primarului. Asadar e o societate comerciala pe actiuni cu un singur actionar, municipiul Oradea. Asadar tine de patrimoniul public al orasului, administrand bunuri aflate in patrimoniul privat al acestuia. Statul inseamna cu totul altceva.
Postat 03 Ianuarie 2014, 15:06 de Hall
Curiozitati
Sa vedeti facturile.....
Postat 03 Ianuarie 2014, 11:12 de 2/15
Apa calda si termia functioneaza defectuos sau societatea de termoficare?
Oricum, pentru ambele cazuri, ii dorim tovarasului primar in 2014 o nevasta noua, plus o amanta de serviciu si mai noua, la care sa se adauge un cazan in care sa arda la foc mic si prelungit! Totul pe banii contribuabililor care, in mod sigur, se vor dezgheta mai la primavara!
Postat 03 Ianuarie 2014, 10:30 de Blow
Multumim
...si binenteles sumele platatite de oradeni vor fi mai mare.
Postat 03 Ianuarie 2014, 09:59 de Oradean
CET
Las-o dracului, e foarte bine cat e acum de cald caloriferul tinand cont cat de cald e si afara, inaintte sa se defecteze centrala bagau ca disperatii pe foc cu toate ca si afara erau 10-13 grade, totusi, acolo nu gandeste nimeni? da-i sa mearga ca e cald ca e frig afara.. nu se gandeste nici la buzunarele noastre dar nici la natura sa nu polueze atat.... se vede ca este o firma de stat unde nu intereseaza pe nimeni de o munca cu randament si nu pe degeaba!
Postat 03 Ianuarie 2014, 09:45 de Un oradean
caldura
Nici nu e nevoie de caldura prea mare, pentru ca e cald si afara. Multumim TERMOFICARE ORADEA SA...
Postat 03 Ianuarie 2014, 09:38 de diana
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON