URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Noiembrie 2011, 17:35

Mai mulţi salontani, prinşi când voiau să introducă în ţară ţigări de contrabandă şi tutun

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat, în weekend, mai mulţi bihoreni, cu domiciliul în Salonta, care au încercat să introducă în ţară ţigări netimbrate şi tutun.

"În 18 noiembrie 2011, în jurul orei 21.30, pe sensul de intrare în ţară prin PTF Borş, a fost depistat cetăţenul român Moga V., în vârstă de 23 ani din Salonta, care avea ascunsă sub scaunele din faţă ale autoturismului, o cantitate de 1.000 pachete (20.000 ţigarete) Jin Ling netimbrate, în valoare de 4.300 de lei", se arată într-un comunicat trimis luni de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Bihor.

Sâmbătă, pe 19 noiembrie, poliţiştii IJPF Bihor au descoperit, de asemenea, în două autoturisme tutun în valoare totală de 2.280 de lei.

"Între orele 13 şi 16, la punctul de trecere a frontierei Salonta, pe sensul de intrare în ţară au fost depistaţi, în trei cazuri, cetăţenii români Rezmives A., în vârstă de 51 de ani, Kovacs I., în vârstă de 48 de ani, împreună cu soţia sa şi soţii Olah R. şi Olah M., toţi din localitatea Salonta, care transportau în autoturismele cu care călătoreau, fără a fi declarate, următoarele cantităţi de tutun de fumat: în primul caz 3.050 de grame, al doilea caz 5.280 de grame, respectiv în ultimul, 2.550 de grame", se precizează în informarea IJPF Bihor.

Persoanelor în cauză li s-au intocmit actele premergătoare începerii urmării penale pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, iar produsele din tutun au fost confiscate.

Pe de altă parte, tot în weekend, poliţiştii de frontieră au reţinut trei cetăţeni străini, care încercau să iasă ilegal din ţară. Duminică, în jurul orei 9.30, la punctul de trecere a frontierei din Episcopia Bihor, în trenul care ieşea din ţară, poliţiştii au prins un cetăţean marocan care nu avea actele necesare.

"În al doilea caz, în zona de responsabilitate a sectorului Valea lui Mihai, la 200 de metri de linia de frontieră au fost depistaţi doi cetăţeni afgani care intenţionau să ajungă în mod ilegal în Ungaria şi de acolo în Austria", se arată în comunicat.

Celor trei migranţi le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
comentariu
Fantasstic ! Evaziune fiscala din cateva kile de "iarba dracului"... militienii aia cheltuie banii contribuabililor pe "acte premergatoare urmaririi penale" in cazuri din ce in ce mai debile ! Tara de proceduri infantile si inutile ce a ajuns Romania ! daca tragi un vant pe strada te aresteaza pt. poluare !
Postat 08 Decembrie 2011, 20:11 de paul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON