URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 August 2013, 09:53

Maghiar de 74 de ani, salvat de jandarmi şi salvamontişti după ce a căzut pe un traseu din Vlădeasa

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Un cetăţean maghiar în vârstă de 74 de ani s-a aventurat pe traseul Izvoarele Someşului Cald din masivul Vlădeasa şi nu-şi va uita în grabă aventura.

În apropierea cascadei Moloh, bărbatul a alunecat pe algele depuse pe albia stâncoasă a râului, a căzut şi s-a lovit la cap. Un apel la numărul unic de urgenţă 112 efectuat miercuri, în jurul orei 17.40, anunţa că bărbatul are hemoragie la nivelul capului şi şi-a pierdut conştiinţa. "În urma apelului, un echipaj de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Padiş, împreună cu un echipaj al SJ Salvamont-Salvaspeo Bihor s-au deplasat în zona indicată unde au ajuns în jurul orei 18.20", a anunţat, joi, Jandarmeria Bihor.

Salvatorii l-au pansat pe turistul maghiar şi l-au dus pe o targă până la Poiana Vărăşoaia, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD în jurul orei 21. Bărbatul a fost apoi transportat de paramedici la spital.

"La intervenţie au participat 6 salvatori montani, doi jandarmi montani şi un turist care s-a oferit voluntar să ajute la transportul tărgii", se mai arată în comunicatul Jandarmeriei.

Traseul Izvoarele Someşului Cald este unul cu porţiuni dificile, motiv pentru care nici nu este recomandat turiştilor neantrenaţi, iar pe timp de iarnă este chiar interzis.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Eroare geografica
D-na / D-ra Totorean ati gresit masivul montan. Zona respectiva se afla in muntii Bihor nu in Vladeasa. Dl. Vona Gabi & altii - Evitati sa incadrati orice prezenta a unui cetatean maghiar pe teritoriul Romaniei ca fiind o actiune cu tente iredentista. Pana una alta turistii din Ungaria care colinda potecile din Apuseni lasa aici sume serioase pentru cazare, masa, taxe de vizita, surveniruri etc. Au un alt fel de \"cultura turistica\" - marea lor majoritate respecta mediul, nu-si lasa gunoiul peste tot, nu-ti omoara auzul cu folclor de mahala, stiu sa foloseasca o harta turistica. Sunt bine si corect echipati pentru drumetia montana si stiu sa o practice dupa toate regulile, disciplinat. Un fapt real si intr-adevar frustrant pentru noi romanii este si acela ca cele mai bune si corecte harti ale Padisului, muntilor Bihor, muntilor Padurea Craiului etc sunt editate de o editura din Ungaria (are si o filiala la Cluj Napoca) si asta de ani buni. Si sunt si cel putin bilingve, inclusiv toponimele. Ceea ce d-na Udrea si altii nu au reusit.
Postat 19 August 2013, 13:48 de Victor
Greu de gasit migratorii astia
Migratorului ii sta bine cu drumul. Nu conteaza care.
Postat 17 August 2013, 20:50 de d.na cu Coasa
dus cu pluta!
vona gabi vezi ca ti sau rostogolit boabele sub pat:D
Postat 16 August 2013, 20:48 de karton
ce titlu!!!!!
doamna nu stiunde ai terminat facultatea dar o faci de rusine cum poti sa dai asemenea tilu ,eu si altii fac pariu sau gandit la domnul Maghiar pana sa cite sti articolul,normal ar fi fost ca sa enunti "un cetatean maghiar'dar ai vrut senzatie care ti-a iesit pe dos
Postat 16 August 2013, 20:46 de karton
Auzi
Auzi cum se cheltuie banii pe ordinarii ăştia care fac turism iredentist şi le curg balele cînd fac poze... Sper că i-au confiscat şpreiurile cu vopsea şi hărţile cu minciunile despre aşazisa mare hungarie................
Postat 16 August 2013, 18:03 de vona gabi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON