URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Iunie 2012, 09:32

Lotus Center dezminte zvonul cu copilul răpit, care a şocat oraşul: La noi nu se fură copii!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce în ultima perioadă prin oraş s-au răspândit zvonul că la Lotus Center un copil mic care s-a pierdut de părinţi ar fi fost răpit şi ulterior abandonat în parcarea subterană, tuns şi cu hainele schimbate, reprezentanţii complexului comercial dezmint categoric aceste informaţii.

Nimeni nu s-a plâns!

Într-un comunicat transmis presei locale vineri seară, şi intitulat "La Lotus Center NU se fură copii", reprezentanţii centrului comercial susţin că în ultima perioadă, angajaţii din subordine au fost "bombardaţi" cu telefoane din partea mai multor "părinţi speriaţi de zvonuri răutăcioase care circulă în oraş, potrivit cărora, un copil (în unele variante fetiţă, în altele băieţel) s-ar fi pierdut de părinţi în incinta centrului comercial şi ar fi fost furat iar ulterior abandonat într-o baie de la subsol, fiind găsit tuns şi cu hainele schimbate".

"Conducerea Lotus Center ţine să dezmintă toate aceste informaţii, care nu au nici un corespondent în realitate, şi face apel la raţiune, întrucât în centrul nostru comercial nu s-a petrecut niciun incident de acest gen. Faptul poate fi oricând confirmat de autorităţile competente. Întreaga suprafaţă a complexului este intens populată, dotată cu camere de supraveghere şi agenţi de pază angajaţi", se arată în comunicat.

Pentru a înlătura orice dubiu, reprezentanţii mall-ului au descris şi procedura urmată, pas cu pas, în situaţia în care un copil se pierde de părinţii. "Acesta este ajutat prin agenţii de pază, personalul de la Biroul de Informaţii, angajaţii unităţilor centrului comercial sau vizitatori ai complexului, făcându-se şi un anunţ pe staţia internă. Centrul comercial este împânzit de camere de supraveghere, orice incident se scrie într-un registru special, iar dacă ar avea loc un asemenea eveniment am putea lua măsuri imediat", arată comunicatul.

Reprezentanţii mall-ului susţin că nici un părinte, client al Lotus Center, nu a făcut vreo plângere care să aducă spre scenariul care a speriat orădenii şi că nici camerele de supraveghere ale complexului nu au surprins vreo imagine care să conducă la ipoteza că aceste informaţii ar fi adevărate.

Zvon "copiat"

De altfel, şefii Lotus Center arată şi că povestea este una deloc nouă, deoarece ea a mai circulat, în aceeaşi variantă, şi în alte oraşe din ţară, precum Cluj Napoca sau Bucureşti. "Legenda" a fost răspândită anul trecut în mediul online, atât pe reţele de socializare cât şi pe forumuri şi chiar pe bloguri, iar scenariul este mereu acelaşi: o mămică s-a întâlnit cu o altă mămică şi i-a povestit terifiată, cum copilul unei cunoştinţe a dispărut într-un mall, iar după căutări acesta a fost găsit abandonat într-o baie, tuns şi cu hainele schimbate.

Ca să convingă oamenii că povestea este una contrafăcută, reprezentanţii centrului comercial îi invită pe cei interesaţi să se documenteze, cu o simplă căutare pe Google, tastând "răpire copil mall", căci rezultatele sunt edificatoare. "Zvonul a circulat şi în urmă cu un an, în Capitală sau la Cluj Napoca. Dar, deşi situaţia relatată era extrem de gravă, niciun părinte nu a ieşit public să povestească despre aceasta, iar mai mult, Poliţia a dezminţit aceste zvonuri, încă o confirmare a faptului că e vorba de minciuni răspândite deliberat", se mai arată în document.

În finalul comunicatului, conducerea complexului îşi exprimă "regretul şi indignarea cu privire la faptul că unele persoane rău intenţionate reuşesc atât de uşor să răspândească asemenea zvonuri", amintind că "Lotus Center a fost făcut de un orădean pentru orădeni, iar angajaţii întregului complex sunt permanent preocupaţi de confortul clienţilor lor".

Răpire pe vorbe

Reacţia centrului comercial survine după ce în ultimele câteva săptămâni între orădeni s-a răspândit vorba că un copil de 4 ani s-ar fi desprins de părinţi şi a fost răpit, din Lotus Center. Deşi neasumat şi nediscutat în spaţiul public, subiectul este unul dintre cele mai dezbătute între părinţi, răspândindu-se rapid.

Potrivit zvonului, când au sesizat că micuţul lipseşte, părinţii ar fi anunţat agenţii de securitate, care ar fi blocat toate ieşirile din complex. Copilul ar fi fost găsit la un moment dat într-una din băile ce dau în parcarea subterană a mall-ului, tuns chel şi cu hainele schimbate.

Ipoteza este că de fapt copilul urma să fie victima unei răpiri, dar răpitorii nu au mai apucat să îşi ducă gestul până la capăt, de teamă că ar putea fi prinşi, având în vedere că uşile mall-ului au fost închise.

Câteva link-uri care abordează aceeaşi temă:

http://www.copilul.ro/forum/cafeneaua-mamicilor/gossip/atentie-se-fura-copii-37390.html

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9313183-politia-capitalei-zvonurile-privind-cazuri-copii-rapiti-pentru-trafic-organe-sunt-false.htm

http://gandeste-rational.blogspot.ro/2011/07/isteria-rapirilor-de-copii.html

http://www.stiridecluj.ro/social/niciun-copil-nu-a-fost-rapit-din-hipermarketul-cora-din-cluj-napoca-

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
titlu
Aoleu! Iar e la moda povestea asta cu rapirea de copii? In fiecare an, aceeasi poveste... Nimeni nu stie un caz concret, doar a auzit de la altii....
Postat 25 Iunie 2012, 09:10 de -_-
Dezmintira minte...
stim toti ca acest caz e adevarat ....insa nenica patron lotus a desfundat bine tevile de bani ca sa nu rasufle nimic. ti-e teama ? de ce patroane ?lotus ala e o frectie...paziti-va copii...reteaua de rapitori functioneaza f bine. daca pun mana pe careva dintre ei...nu vreau sa stiti ce se intampla cu el...
Postat 24 Iunie 2012, 19:09 de taz
lotusu p*lii
de parca si ii intereseaza pe astia din lotus daca ti se fura copilul, camerele nici macar nu functioneaza
Postat 24 Iunie 2012, 01:04 de aiurea
q
oare, fara foc, iese fum? oricum, adevar sau neadevar, parintii trebuie sa constientizeze ca un copil nu poate fi lasat nesupravegheat nici o secunda. astea sunt vremurile in care traim, din pacate .... eu nu m-as baza pe nici un sistem de supraveghere, atata vreme cat eu nu imi fac datoria de parinte ...
Postat 23 Iunie 2012, 14:28 de q
Camere de supraveghere ???
In primul rand vreau sa va spun ca am patit un incident in Lotus Center,mi-a fost furat telefonul,am reclamat la politie,urmand ca respectivii sa solicite conducerii Lotus camerele de supraveghere pentru a identifica faptusul si surpriza : Camerele de supraveghere erau oprite iar cele care functionau erau de o claritate extrem de proasta !!!! Camerele de supraveghere ale centrului comercial nu au nicio relevanta !!!
Postat 23 Iunie 2012, 12:14 de cojocaru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON