URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
05 Aprilie 2013, 12:11

Dragnea despre scandalul gazelor de şist: "Să ne uităm mai cu atenţie la cei care instigă la demonstraţii"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Aici ar trebui, ca naţie, să avem o altfel de abordare, mult mai pragmatică. Noi ne certăm deocamdată, în România, fără să ştim ce avem sub noi, dacă avem gaz în subsol sau nu avem, fără ca cineva să fie lăsat să facă prospecţiuni", a spus, vineri, vicepremierul Liviu Dragnea, despre situaţia gazelor de şist, într-o scurtă conferinţă de presă organizată la Oradea, unde se află pentru a participa la Conferinţa Judeţeană a PSD Bihor.

Vicepremierul a invocat exemplul Statelor Unite ale Americii, unde se exploatează gaze de şist, afirmând că nu a auzit ca americanii să se fi opus acestor exploatări: "Exploatarea şi comercializarea gazelor de şist a făcut ca preţul gazelor în această ţară, care - sigur - nu este aşa de importantă ca România, să scadă foarte mult. Şi n-am văzut demonstraţii în America, n-am văzut cutremure în America, n-am văzut alunecări de teren".

În ce priveşte posibilitatea exploatării gazelor de şist în România, vicepremierul a spus că trebuie "să ne uităm mai cu atenţie" la cei care iniţiază protestele împotriva acestei intenţii. "Totuşi, suntem în 2013, şi eu zic că trebuie să ne uităm mai cu atenţie la cei care instigă la asemenea demonstraţii, care au fost şi prin zona Bârladului, şi probabil s-au încercat şi în zona Constanţei".

Dragnea a afirmat că exploatarea gazelor de şist poate fi o oportunitate care să determine scăderea costurilor gazelor în ţară, lucru de care ar beneficia atât consumatorii individuali, cât şi cei industriali. "Gazele de şist reprezintă pentru România o oportunitate pe care nici n-o bănuim, şi anume să contribuie serios la dezvoltarea industriei, a economiei, pentru că un preţ al gazelor mai mic ar putea ajuta dezvoltarea economiei. Deci, ar trebui să avem o abrodare mult mai normală", a spus vicepremierul.

Întrebat de jurnalişti despre faptul că Uniunea Europeană încurajează politicile verzi, Liviu Dragnea a spus că "toţi iubim Uniunea Europeană, dar ar trebui întâi să ne iubim ţara", arătând că românii subvenţionează dezvoltatorii energiei verzi în cea mai mare pondere raportat la cetăţenii celorlalte state din UE. "Ştiţi cum e cu politicile verzi? Toţi iubim Uniunea Europeană, dar ar trebui întâi să ne iubim ţara. România este plină de sisteme din astea eoliene, asta implică şi certificiate verzi. În jur de 500 de milioane de euro pe an sunt daţi pe certificatele verzi, şi nu-i dă statul român, îi dăm noi, cetăţenii, consumatorii. Şi poate îmi răspundeţi dumneavoastră, dacă aţi fi acţionari la combinatul siderurgic din Galaţi şi ar trebui să daţi câteva zeci de milioane de euro pe an numai la certificatele verzi, credeţi că aţi putea ţine în funcţiune această unitate? Sau Alor Slatina, sau Tulcea?...", a spus Liviu Dragnea.

Vicepremierul a afirmat că, dat fiind costul mare al certificatelor verzi, dar şi faptul că în energia verde nu sunt create locuri de muncă, Guvernul intenţionează să reducă la jumătate contribuţia consumatorilor la sprijinirea beneficiarilor de certificate verzi. "Toată lumea vorbeşte de energia verde, e bine să o dezvoltăm, dar ar fi bine să ne gândim şi la noi.

Deocamdată energiile verzi au adus foarte mari avantaje pentru ţara noastră, la două - trei mori eoliene un paznic şi din când în când plasa de sârmă care este folosită la gard. Cam astea sunt marile avantaje ale energiei verzi, pe care Guvernul nu vrea să le oprească, numai că preţul certificatelor verzi în România este cel mai mare din Europa. Şi ne-am uitat şi noi la Germania, la Spania, să vedem ce se întâmplă, şi decizia noastră este să reducem la jumătate costul pe care trebuie să-l suporte fiecare cetăţean şi fiecare consumator la factura lui", a spus Liviu Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea a făcut aceste precizări la Oradea în contextul în care aici, la fel ca în alte localităţi din ţară, joi seară a avut loc o manifestaţie de protest împotriva exploatării gazelor de şist, la care au participat circa 200 de persoane. În Bihor, Guvernul a emis la finele anului trecut o autorizaţie de explorare-exploatare-dezvoltare pentru două perimetre din judeţ, Tria şi Voivozi, iar Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale a avizat alte două autorizaţii, încă neaprobate de Guvern, pentru două perimetre din zona staţiunii Băile Felix şi din Tulca.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
Cand era in opozitie sustinea altceva
-Cine a urmarit aseara la Nasul-tv ancheta jurnalistica in legatura cu gazul de sist din SUA si-a dat seama cat de periculos este acest gaz de sist. -Practic unde sa gasit gazul pamantul este impanzit cu sonde iar apa freatica este nepotabila, tu ca om poate cumperi apa de baut, dar ce faci pentru spalat sau pentru animale?
Postat 06 Aprilie 2013, 16:57 de san
@instanta si dreptate
,,care lege ma obliga pe mine cetateanul care nu mai am capacitate de plata sa suport servicile obligat impuse de un tert ca termocentrale ...?" Te obliga o hotarare de consiliu local, data de nea ilie cu penalii lui + aliatii ! Stii ca daca stai la bloc iti este interzis accesul la conducta de gaz metan ? Potrivit acelei hcl, locuitorilor de la bloc le este interzisa bransarea la conducta de gaz metan. Firma distribuitoare de gaz metan nu are voie sa se extinda intr-o zona de blocuri !!! Tot consiliul local a hotarat ca nu te poti debransa de la ,,binefarile" cet-ului ! Poate daca vei mai vota vei sti sa deschizi ochii ! Sau si mai bine : stai draeqului acasa si tui si cei peste 60% de idioti care ne-ati facut bine cu forta !
Postat 06 Aprilie 2013, 07:15 de pinonel
După faptă meriţi ţeapă !
Ar trebui ca naţie să avem o abordare mult mai pragmatică faţă de incompetenţi , bandiţi şi trădători , adică să ii pedepsim exemplar şi să ii neutralizăm confiscându-le averile . Dacă complicii dumitale din PSD nu ar fi instrăinat bogăţiile ţării ( gaze, petrol, siderurgie , etc) nu am fi acum in situaţia de a apela la resurse neeficiente şi periculoase . Iar diversiunea privind instigatorii e tipic securistă. Credeţi că mai puteţi minţi şi fura mult acest popor ?
Postat 06 Aprilie 2013, 01:46 de Vlad Ţepeş
RETETA SUCCESULUI
Ce inseamna sa ajungi la putere domnule! Uite cum e pe un post de decizie cum moare Dragnea de grija ALRO, sau Tulcea sau SIDEX! O fi actionar? Si mai comentam ca Udrea a intervenit la Basescu pentru energie ieftina ?! Sa fim seriosi ce energie verde... sper ca Dragnea va cere si va anula si Legea prin care se interzice efectuarea de prospectiuni si exploatarea in zonele din apropierea unor statiuni (recte Baile Felix) ! Gaze la toata lumea!!! Ce am votat si ce am primit!
Postat 06 Aprilie 2013, 00:09 de Adi Oradeanul
Fracking = cutremure
Spre informarea politicianului Dragnea: forarea gazelor de sist prin fractionare hidraulica (fracking) cauzeaza cutremure: http://io9.com/oklahoma-s-strongest-earthquake-has-been-linked-to-the-461441953 http://io9.com/5855834/fracking-can-cause-earthquakes
Postat 05 Aprilie 2013, 19:21 de mavi
fara fracturare
Cine e personajul asta asa important, Ghilea, ca eu ca protestatar nu stiu si nu ma intereseaza politica. Mai informati-va, aflati ca s-a iesit de bunavoie in toata tara, nu numai in Oradea, sau voi v-ati saturat de-atata bine si vreti sa va cumparati si aerul si apa.
Postat 05 Aprilie 2013, 19:14 de oradean
Ghilea PDL istul instigator de demnstratii !
mizerabilul de Ghilea PDL istul instiga si minori ce ti e cu cei care isi pierd mintile an de an !! nici minori nu mai sunt protejati de lege ce sa acute inrtre disperati, ce fac banii cu unii !
Postat 05 Aprilie 2013, 18:07 de extarordinar !
cititi
Art. 12. - Organizatorii adunărilor publice sunt obligaţi: a) să inregistreze declaraţiile de desfăşurare a adunărilor publice la unităţile de jandarmi competente teritorial, cu cel puţin 48 de ore inainte; b) să stabilească persoanele responsabile pentru conducerea adunărilor publice; c) să asigure un dispozitiv propriu de ordine format din personal purtand insemne distinctive, stabilite impreună cu comandantul unităţii de jandarmi care asigură măsurile de ordine publică; d) să delimiteze spaţiul de desfăşurare a adunărilor publice prin semne distinctive şi vizibile, iar cand acestea se desfăşoară in deplasare, să ia măsuri pentru limitarea spaţiului de circulaţie ocupat; e) să achite anticipat, pe bază de deviz şi factură, contravaloarea serviciilor şi a amenajărilor solicitate consiliilor locale pentru desfăşurarea normală a adunărilor publice; f) să stabilească traseele de afluire şi defluire a participanţilor şi să ia măsuri ca ocuparea spaţiilor destinate desfăşurării adunărilor publice să aibă loc cu puţin timp inainte de ora inceperii activităţilor, iar părăsirea lor să se facă imediat după ora limită stabilită; g) să ia măsuri pentru interzicerea participării la adunările publice a persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice sau care se află sub influenţa acestora; h) să ia măsuri pentru indepărtarea participanţilor care, prin modul de manifestare, tulbură ordinea şi liniştea publică, iar cand aceştia nu se supun, să ii semnaleze organelor de poliţie; i) să intrerupă imediat adunarea publică atunci cand constată că au intervenit fapte de natura celor prevăzute la art. 2; după restabilirea ordinii adunarea publică poate continua in limita timpului iniţial aprobat; j) să interzică participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora. In cazul in care participanţii la adunări publice au formulat petiţii sau memorii, acestea pot fi prezentate autorităţilor publice destinatare de un grup de maximum 10 persoane. Art. 13. - Participanţii la adunările publice sunt obligaţi: a) să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice, imputerniciţii acestora sau organele de ordine; b) să se abţină de la acţiuni de natură a impiedica desfăşurarea normală a adunărilor publice şi să nu incite la asemenea acţiuni prin viu grai, manifeste sau alte mijloace audiovizuale; c) să nu introducă sau să aibă, in timpul adunărilor publice, obiecte de natura celor prevăzute la art. 12 alin. 1 lit. g) şi j); d) să părăsească imediat adunările publice sau locul unde acestea se desfăşoară, cand au fost somaţi de către organizatori, imputerniciţii acestora sau organele de poliţie; e) să nu participe la adunări publice in stare de ebrietate, să nu consume şi să nu distribuie băuturi alcoolice sau droguri. Art. 14. - Este interzis ca persoane sau grupuri de persoane care nu au legătură cu adunările publice organizate să se infiltreze in randul demonstranţilor, cu scopul de a tulbura normala desfăşurare a acestora. Citeste mai mult: #ixzz2PbBYFzYi
Postat 05 Aprilie 2013, 17:22 de cine a organizat ?
mergeti in Afganistan saca vi s a urat cu viata nu instigati drogatii ca va cred :))
atenti instigarea la violenta si dezordine publica se pedepsesc conform codului penal pe PDL isti nu i interesau pui comunisti dar legea trebuie aplicata in final , multi urla pe site uri revolutie si fara voi nu o pot face , mergeti in Afganistan saca vi s a urat cu viata nu instigati drogatii ca va cred :))
Postat 05 Aprilie 2013, 15:32 de ATENTIE !!!
miroase putin la inceput, dar te obisnuiesti
Ce credeti ca Badea si Gadea o duc asa de rau la mine in cotet? Ce daca au gura maro de la atata mancat? Macar nu sufera de foame! In rest e o chestiune de gust: te obisnuiesti de la o vreme, va spun eu care mancam acelasi lucru in fata lui Ceusescu. Si pot spune ca mi-a folosit: uite unde sunt eu si unde e el! Asa ca Mircea a inteles repede lectia si Gadea nici nu a trebuit sa fie convins ca el asta manca de cand statea pe olita! Deci stimati delegati PSD supunem la vot: mancati portie simpla sau dubla?
Postat 05 Aprilie 2013, 14:29 de felix
va dau gaze toxice pe antene pana faceti ce vreau eu!
Vrem sa traim in Romania cu cianura de Rosia Montana! Vrem sa locuim in orase poluate de reziduuri de la exploatarea gazelor de sist! Vrem sa se exploateze salbatic si ultimele resurse naturale! Vrem sa fie taiate si ultimele paduri! Vrem sa distrugem raurile de munte cu amenajarea de microhidrocentrale! Vrem sa traim prost si sa murim saraci! Dar totul cu o singura conditie: Acesti politruci sa se imbogateasca, sa aibe banii in off-shore, sa conduca tara de la distanta ca sa nu se imbolnaveasca, sa instaureze o tiranie de fier, sa nu mai putem fi salvati nici de "mama lui UE", sa desfiintam justitia si sa ajunga Ministru Catalin Voicu si Adrian Nastase!
Postat 05 Aprilie 2013, 14:18 de dan voiculescu
hoti au fost si hoti vor fi
politicienii romani inchid ochii la toate studiile si efectele nocive cauzate de extractia gazelor de sist ? aceste studii sunt foarte detaliate , si au fost facute exact in SUA ce o da exemplu acest individ; efecte secundare pomenite de aceste studii: radioactivitate,cutremure,poluarea retelei de ape subterane (vedeti procese pe rol in acest sens),poluarea aerului si acestea sunt dovedite cu documente de specialisti medioambientali americani - studii realizate inca de acum 33 de ani - oricum platim pretul apei foarte ridicat, dar daca ar aparea aceste efecte in tara noastra, la ce pret ar urca apa potabila? oricum se stie cit de mult tin politicienii la sanatatea romanilor.....
Postat 05 Aprilie 2013, 14:11 de hoti
vreau si vreau ca cetaten European
vreau exploatarea gazelor in conditiile impuse de lege si vreau un nivel de trai asigurat conform Constitutiei doar nu o sa o exploateze mortii sau strainii , e bogatia generatiei noastre ?!!
Postat 05 Aprilie 2013, 14:09 de nu discutam
orice prostie spui, poporul o crede daca vine pe Antene!
Sigur ca mai trebuie stors ultimul ban: avem gaze de sist de vandut, dupa ce Nastase a vandut petrolul si gazele naturale. Rezultatul faptului ca am vandut gazele naturale? Gazele naturale se scumpesc mereu! Rezultatul dupa vanzarea gazelor de sist? Gazele se vor scumpi mereu! De castigat castiga mereu Guvernul care vinde, de pierdut pierde populatia care plateste scump gazele orice ar fi! Deci haideti sa sustinem Guvernul Ponta sa vanda gazele de sist si sa se imbogateasca mai mult acesti pitpalaci lacomi, ca populatia si-a primit ceea ce merita: referendum din toate pozitiile si foame ca sa stea culcat!
Postat 05 Aprilie 2013, 14:07 de mircea dana grecu
Instigatori
Domnu Dragnea, mamele dumneavoastra si a lui domnu Ponta ne instiga sa protestam. Protestam ca v-au facut in loc sa faca altceva, dar nu putem cita din Morometzii ca ar fi cenzurat.
Postat 05 Aprilie 2013, 14:07 de Antenescu
hoti au fost si hoti vor fi
astia sunt cei carora le pasa de tara? mai intai au privatizat tara, au vandut resursele si orice daune viitoare cine le va suporta daca nu populatia? sunt dispusi sa semneze orice,autostrada contractata acu 10-12 ani o platesc tot romanii cu dobanzi si nu putine,la preturi cunoscute numai in ROMANIA, e clar ca politicienii post decembristi(90% sau mai multi?!) nu au facut decit sa distruga tot de a avut valoare in aceasta tara,milionari nascuti peste noapte ca ciupercile, ei pun legile si beneficiile le au numai ei; restul,nivel de trai scazut ; la ora actuala,Romania cu frumusetea ce a mai ramas,are un potential ecoturistic enorm,dar bineinteles ca acest potential nu umple buzunarele privilegiatilor si nu le atrage interesul - exploatarile acestea nu dispun de studii suficiente pt a fi puse in aplicare si consecintele nocive nu le vor simti cei ce au aprobat exploatarea lor ci cei ce ramin in continuare ´´romani´´
Postat 05 Aprilie 2013, 13:55 de hoti
protestam sau sustinem, banul sa iasa
Daca ne uitam cine instiga la proteste anti gaze de sist vedem USL, mai precis in urma cu un an cand guverna Boc si Ungureanu! Cum poate USL sa protesteze anti-sist cand propune Boc si sa sustina gazele de sist cand propune Ponta si sa demaste ONG-urile care azi protesteaza pe acelasi motiv? Simplu: s-a razgandit ca Ponta si Crin cand le strange Voiculescu ouale in Antena 3.
Postat 05 Aprilie 2013, 13:49 de mugur ciulica
ne iau toti de prosti
http://en.wikipedia.org/wiki/Environmental_impact_of_hydraulic_fracturing_in_the_United_States
Postat 05 Aprilie 2013, 13:42 de Roxana
?
@ fa un dus rece: sincer, nu inteleg ce vrei sa spui! sau nu ai inteles tu ce am scris eu!
Postat 05 Aprilie 2013, 13:38 de TDS
dati in judecata impreuna cu cel ce face acest abuz local LIDERUL GRUPARII !!
care lege ma obliga pe mine cetateanul care nu mai am capacitate de plata sa suport servicile obligat impuse de un tert ca termocentrale cu scopul de a ma scoate din casa ? FALIMENTUL PERSONAL EXISTA de ce nu i dam in judeacta si castigam in instanta, ma poti tu obliga sa mi pierd casa ?
Postat 05 Aprilie 2013, 13:30 de instanta si dreptate
Dragnea cel cinstit
Domnul Dragnea din Teleorman are dreptate 200%! Eu zic să-l credem că doar e de la guvern și ăștia nu mint.
Postat 05 Aprilie 2013, 13:29 de Copy paste
@tds
stai realx ca nu platim :)) legea ii protejeaza pe cetateni prin FALIMENTUL PERSONAL esti rau naiv daca platesti :)) ce sa platesc specula politica impusa ? de cand politica este mai presus ca legea , du te si fa un dus ?
Postat 05 Aprilie 2013, 13:13 de fa un dus rece
indemn
Inca nu au inceput lucrarile de prospectiune asa ca nu se stie nimic; e posibil sa nu existe sisturi argiloase si nici titei (care se extrage tot prin fracking) . Peste cativa ani se va sti daca si cat si daca e rentabil. Daca exista ar fi mai bine sa sustineti ca pentru fiecare mc de titei si/sau gaz extrase, sa se vireze o parte inspre ministerul sanatatii, de ex. Mai aveti rabdare
Postat 05 Aprilie 2013, 13:09 de john doe
fals
proteste au fost si in timpul guvernelor boc si ungureanu! cine instiga atunci? protestele acestea chiar cred ca sunt sincere! dupa cum sincer a fost si Protestul din Piata Universitatii! Ca este posibil sa se mai fi si stimulat, OK. Dar la baza au fost proteste sincere(dupa cum sunt si cele de acum).
Postat 05 Aprilie 2013, 12:44 de TDS
marrsss javra Pdl ista la inchisoare !
de ce sa platim caldura comparativ cu alte judete de 3 ,4 ori mai mult ? cine vrea saracie si viata chinuita ? ORADEA asigura altor judete trecerea gazului si noi nu avem gaz in case ?zeci de tampiti la ordin politic sustinuti de PDL istul Ghilea !! ce cauta copii acolo in halul asta ati ajuns nu le dati si o arma in maini ?ce mai ramane in final de manipulat politic , cainii ?
Postat 05 Aprilie 2013, 12:44 de marsssssss
nu va mai bagati coada ca dracul in rai !!
noi ca locuitori nu putem face nimic fara stanga si dreapta , politica este un factor nociv societatii ? de ce sa nu ma gospodaresc din sursele pe care mi le ofera pamantul, ca nu vrea PDL ul ? terminati odata cu lacomia politica , vrem sa avem parte de ceea ce este al nostru de drept nu va mai bagati coada ca dracul in rai !!
Postat 05 Aprilie 2013, 12:32 de terminati va naibii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6264 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON