URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
05 Septembrie 2013, 16:28

Senatorul Bodea: "Parlamentarii au ajuns doar nişte vite care votează", iar guvernarea Ponta este "pompieristică"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Mie îmi pare bine că domnul Crin Antonescu a anunţat că din această sesiune Parlamentul trebuie să-şi reprimească rolul constituţional, iar acest lucru dovedeşte că ascultă criticile pe care le-am formulat şi că nu este orgolios, ceea ce deocamdată miniştrii şi premierul Victor Ponta nu face", a declarat joi senatorul PNL Bihor Cristian Bodea, într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o împreună cu colegul său, senatorul liberal Valeriu Boeriu.

Bodea s-a arătat nemulţumit că, în timp ce iniţiativele legislative avansate de parlamentari primesc avize negative de la Guvern, exemplificând cu propunerea sa şi a lui Boeriu de înlocuire a timbrului de mediu cu o taxă de poluare inclusă în preţul combustibililor, la fel ca în Germania, parlamentarii USL sunt aproape obligaţi să voteze toate proiectele înaintate de Guvern, pentru a nu fi acuzaţi de indisciplină în cadrul partidelor din care fac parte, în cadrul USL.

"După Constituţie şi legi, Parlamentul este cel care ar trebui să controleze Guvernul, nu Guvernul să dicteze Parlamentului. Dar la noi e invers. Dacă aşa ar trebui să fie, mai bine să desfiinţăm, atunci, Parlamentul. Să se dea o lege simplă, legea tăcerii sau legea republicii parlamentare, care să spună că iniţiativele Guvernului trebuie adoptate automat şi necondiţionat", a spus senatorul Cristian Bodea.

Acesta a afirmat că Guvernul obişnuieşte să iniţieze Ordonanţe şi Hotărâri, pe care apoi parlamentarii USL trebuie să le voteze pentru a nu fi acuzaţi că nu sprijină Guvernul, care acţionează "pompieristic". "Guvernul adoptă Hotărâri şi Ordonanţe, aproape toate de Urgenţă, pe care noi suntem obligaţi să le votăm ca să nu ne acuze în partid că nu susţinem Guvernul şi ca să nu dăm peste cap totul, căci ele intră în vigaore şi produc efecte imediat. Totul este de urgenţă la Guvern. Guvernul Ponta funcţionează în regim de urgenţă, parcă nu este în stare să facă nişte planuri pe termen mediu şi lung. Mie asta îmi sună a guvernare pompieristică".

Bodea a afirmat că îşi doreşte ca din această sesiune parlamentară să se facă "ordine în sistemul legislativ". "Este nevoie să facem ordine în sistemul legislativ. Trebuie să ne hotărâm: dacă legiferează Guvernul, atunci trebuie să desfiinţăm Parlamentul, pentru că singurul lui rol este păstrarea aparenţelor de democraţie. Dar ar fi mai ieftin să-l desfiinţăm şi eventual să voteze doar liderii de grupuri parlamentare. Şi domnul Ponta, şi domnul Antonescu ar trebui să se hotărască ce fel de republică vor. Băsescu ne-a arătat că vrea republică prezidenţială, iar Ponta că vrea o republică guvernamentală şi că nimic din ceea ce face acest Guvern nu poate fi pus în discuţie", a spus senatorul liberal.

El a mai adăugat că "parlamentarii, pentru Guvern, au ajuns doar nişte vite care votează".

La rândul său, senatorul Valeriu Boeriu, a afirmat că pentru parlamentarii USL "a susţine Guvernul ar trebui să însemne şi a-i atrage atenţia atunci când greşeşte", nu doar a vota, "ca nişte roboţei" tot ceea ce le pune pe masă Guvernul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Camataru lui POPA CORNEL
PETI CAMATARU SEF LA ARR-BIHOR !!! OMUL LUI POPA CORNEL ! PETI asta este un excroc international ,care a excrocat o multime de oameni printre care si pe varul sau TODERICI MIHAI pe care l-a facut de 500 000 000 lei vechi in anul 2004 cand au platit ipoteca asupra imobilului din strada Burgundia Mare (fostul local EGUSSTO ) ,apartinand d-l BALACIU ,binenteles ipoteca fiind platita de TODERICI MIHAI ,iar imobilul l-a intabulat pe numele lui ALIN PETI ,care este si astazi proprietar ,iar MIHAI TODERICI a ramas cu banii dati si cu concediul din POIANA BRASOV ,mentionez ca el se afla in momentul intabularii in concediu si sub pretextul ca el nu este in localitate PETI a trecut pe numele lui imobilul respectiv.,devenind astfel proprietar.Intelegerea intre parti era ca dupa iesirea de sub ipoteca,imobilul trebuia s-a fie retrocedat catre adevaratul proprietar ,respectiv d-l BALACIU ,iar acesta urma s-a achite suma cu care a fost cumparat de la banca de catre:* CAMATARU* PETI ALIN,acesta din urma nu a mai respectat intelegerea dintre parti , incat d-l BALACIU a ramas fara imobil si MIHAI TODERICI fara bani.Asa sa-i ajute D-ZEU!
Postat 07 Septembrie 2013, 09:48 de Balaciulul
@Otii
Cum zici ca n-a facut nimic ?! Uite ce buci a facut in obraji... in cateva luni. Pana termina mandatul va fi ca o foca...
Postat 07 Septembrie 2013, 07:18 de DlGoe
TEPARUL PETI IOSIF ALIN
TEPARULUI PETI IOSIF ALIN zis si CONTY de BINS !!! SEF LA ARR-BIHOR , TATA SPAGARILOR !!!OMUL LUI POPA CORNEL ! Zdreanta asta de PETI IOSIF ALIN ,asta-i un gunoi notoriu.care a comis toate infractiunile cuprinse in CODUL PENAL,de la trafic cu alcool,inselatorie,camatarie ,furtisaguri,o ingropat-o pe maica-sa cu dosare penale pe rol pentru trafic cu alcool,a luat asupra sa faptele \"fiului iubit\" ca sa-l scape de puscarie pe excrocul asta,.S-A spuna zdreanta cum a luat casa prin activitati de camatarie de la d-l BALACIU ,constructia unde a functionat localul EGUSSTO..ZDREANT-O CE ESTI de ce nu i-ti platesti datoriile treznite-ar dD-ZEU ,cand ai de gand s-a dai banii la d-l PETRE TOPOGRAFUL{aprox.20000 euro},la MATEI MUNTEANU {APROX60000 EURO},urmeaza datoria la DAN LIVIU (DANEZU),o datorie destul de consistenta (,aprox.11800 euro),dar la GHIULA (ISTOC REMUS) CAND AI DAI BANIICARE IAI CHELTUIT IN CAMPANIE PENTRU CUMPARARE DE VOTURI APROX 20000 EURO ,urmeaza datoria la DORU FOLTUT (DAM-u)=8000 ron ,Deasemenea ar trebui s-a achiti datoria catre DANU MOTU din DUMBRAVANI DE LA CARE AI LUAT TRACTORUL SI NU LA-I PLATIT, APROX 18000 R0N ,ai cumparat camionul de la LUCA din BRADET si nu ai mai dat banii pe el (aprox.6000 RON) ,atunci urmeaza TIRBAN GUSTI cu pensiunea din BRADET ,AI LUAT DE LA EL CHERESTEA si nu i-ai dat banii , GUNOIULE !!!!!
Postat 06 Septembrie 2013, 20:51 de TEPUITI de PETI ALIN
el
Asa fac si consilierii din consiliul local Oradea cu propunerile lui Bolojan, nu te plange !
Postat 06 Septembrie 2013, 18:38 de c
gramaticaaaaa
ceea ce deocamdată miniştrii şi premierul Victor Ponta "nu face"........e greu tare sa faci acordul intre subiectul multiplu si predicatul....când subiectul (multiplu) se află înaintea predicatului, acordul formal al acestuia din urmă este la plural .... niste meditatii la gramatica ar fi indicate...
Postat 06 Septembrie 2013, 07:19 de gramaticaaaaaaa
toti o apa si un pamant
povesti din pnl o mai mare rusineeeee.....bine ca il puneti pe pdlistul(traseistul) lolta seful corpului de control al ministrului....asta mare realizare a pnleului...mi_ar fi rusine sa ami dau articole platite....mai nou alcolul de cornel cica face zilele padisului. ar trebui sa-i fie rusine la ce buda e acolo cu constructii ilegale si ocupatii de teren fara drept dar asta face orice la indemnul lui peti si coras...doi bravi infractori. Mi-e sila ca am votat un asemenea om, de fapt el stie ca e un terminat de asta face asemenea lucruri....
Postat 05 Septembrie 2013, 19:26 de mada mihais
Frustratul.
Bla- bla; papagal ,ce mai "zici ca nu guvernati,, zii ma tu ce ai facut de cand iti iai salarul de Senator ca te plangi ca un pensionar, daca nu poti face nimic demisioneaza.
Postat 05 Septembrie 2013, 16:49 de Otii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6264 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON