URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 01 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
14 Martie 2014, 18:55

Liberalul Bodea vrea o lege a prefecţilor şi directorilor de deconcentrate care să pună capăt "mascaradei" concursurilor falsificate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Senatorul PNL Bihor Cristian Bodea nu plânge amarul colegilor de partid care vor fi schimbaţi de la şefia prefecturilor şi a instituţiilor guvernamentale deconcentrate. Dimpotrivă, liberalul cere renunţarea la "minciuna" numirii prin concurs şi adoptarea unei legi a demnitarului care să prevadă că la fiecare schimbare de guvern să poată fi numiţi, "la lumina zilei", directori, prefecţi şi subprefecţi asumaţi de partide, dar care să părăsească funcţiile odată cu plecarea de la guvernare a formaţiunilor care i-au numit.

"Ne trebuie o lege a demnitarului, care să scoată la lumină şi pună capăt minciunii cu directori, prefecţi şi subprefecţi numiţi prin concurs. Este o minciună şi o păcăleală. Victor Ponta schimbă acum prefecţii, subprefecţii şi directorii propuşi de PNL şi mă întreb: păi, dacă ăştia sunt înalţi funcţuionari publici sau, după caz, manageri, de ce trebuie să-i schimbe acum doar pentru că PNL nu mai e la guvernare? Şi asta este cum este, dar de ce pune în locul lor oameni de la UDMR, dacă i-a numit înainte prin concurs?", a arătat Bodea într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri.

Senatorul liberal consideră că, de fapt, numirile prin concurs sunt "o mascaradă pe care nu o mai crede nimeni". "Oamenii nu mai cred în minciuna asta, aşa că hai să facem lucrurile la vedere", a spus Bodea.

Concret, parlamentarul propune ca "directorii, prefecţii şi subprefecţii să fie numiţi politic, la vedere, să vină pe funcţii odată cu partidul de guvernământ şi să plece când partidul intră în opoziţie".

În prezent, spune Bodea, "avem false concursuri", la care se prezintă doar oamenii Puterii, dinainte câştigători. Apoi, când partidul intră în opoziţie, aceştia sunt schimbaţi cu forţa, iar respectivii, invocând faptul că au câştigat concursuri, dau în judecată Guvernul sau ministerele ori agenţiile, şi câştigă despăgubiri "pe care le plătim noi, toţi". "Asta nu-i politică, e bătaie de joc!", a concluzionat senatorul Cristian Bodea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
BOILOR
Ati auzit de Statutul Functionarului Public/ Acolo zice ca politica n-are treaba cu functia publica.Ce sunteti dvs? Parlamentar cumva?....Bravo Natiune! Ca Mang ...care iese in media si zice ca pune ""functionari publici politic" BOILOR!
Postat 16 Martie 2014, 20:53 de Niculaie BAL CE-s Cu
E corect ce spune tânărul Ipătescu !?!
Dar dacă s-a introduce astfel de criterii, care să asigure o ierahizare valorică, atunci Bodea ar fi printre primii care ar pleca în şomaj pe perioadă nedeterminată, neavând cine să-l susţină în BP atunci când se propun listele pentru alegeri !?!
Postat 15 Martie 2014, 19:38 de Carp III
Corect.
In sfarsit senatorul a revenit cu picioarele pe pamant, recunoscand faprul ca, prefectii, subprefectii si directorii de la deconcentrate sustinuti de PNL ocupa posturile in baza unor concursuri trucate. Propunerea facuta este una corecta si pertinenta.
Postat 15 Martie 2014, 11:24 de SAFE
Ramane tot asa, SIGUR!
Ideea E GENIALA!!! Pacat ca toti o vor cand trebuie sa le plece oamenii!!! Chestia e ca FIECARE SCHIMBARE ATRAGE SCHIMBARE PE RAMURI IN JOS CA SA FACILITEZE ACCESUL DIRECT AL PUTERII LA TOATE PARGHIILE! Asta e ecuatia!!!
Postat 15 Martie 2014, 11:23 de Bambisor
Unde-i Lege nu-i Tocmeala!
Foarte buna ar fi o lege de genul acesta.dar daca o faceti sa fie si Buna, ca si altii (PD L )au mai scos o Ordonanta 37?si voi ati gasito neconstitutionala.Are dreptate dl Bodea,aceste concursuri sunt o mascarada pe care se cheltuie bani multi.pe delegatii, pe concursuri tinute la Bucuresti.ganditi-va putin la 40 judete*27 deconcentrate *3 directori .aproximativ.cate drumuri si cate cazari...cate concursuri!Bani,bani......
Postat 15 Martie 2014, 07:42 de Eva
CAND ATI PUS ....
CAND ATI PUS INTERLOPI PE FUNCTII DE DIRECTORI ,PETI ALIN IOSIF LA ARR-BIHOR SI CORAS DANIEL LA ITRSV-BIHOR ,CARE CEI DREPT AU COTIZAT PUTERNIC IN CAMPANIE , NU AI VRUT LEGEA ASTA MAI CRISTI ! DE CATE ORI SE PLEACA ! DE LA PUTERE CINEVA VREA O LEGE CA ASTA ! INTERESANT !
Postat 14 Martie 2014, 21:26 de Atotstiutor
Absolut corect
Absolut corect. Oricât ar vrea să se mascheze mutările pentru un spectator interesat ele sunt evidente. Aşa cum spune Bodea se pot economisi nişte bani frumoşi pentru că tot la două deconcentrate se găseşte un director să conteste destituirea şi ulterior să obţină compensaţii financiare. Dincolo de asta mai e şi o chestie de demnitate, cei care au venit la putere cu un partid e normal să se identifice cu binefăcătorii şi în momentele mai grele.
Postat 14 Martie 2014, 21:17 de spectator
Absolut corect
Absolut corect. Oricât ar vrea să se mascheze mutările pentru un spectator interesat ele sunt evidente. Aşa cum spune Bodea se pot economisi nişte bani frumoşi pentru că tot la două deconcentrate se găseşte un director să conteste destituirea şi ulterior să obţină compensaţii financiare. Dincolo de asta mai e şi o chestie de demnitate, cei care au venit la putere cu un partid e normal să se identifice cu binefăcătorii şi în momentele mai grele.
Postat 14 Martie 2014, 21:06 de spectator
sigur ca da ..
sigur ca da....foarte inteligent d-l senator, sa schimbam directorii precum bate vantu' in capul vostru sec, e foarte sanatos pentru performanta institutiilor :) asa se face intr-o lume civilizata, se schimba managerul dupa politica nu dupa competenta, asa faceti voi loazelor, dati oamenii competenti jos si va puneti slugile care nici nu vad nici nu aud sa luati castanele din foc cu mana lor......vai si amar,mai si strigi in gura mare ca asa ar fi normal, deci pana se legalizeaza nu este normal nu?! asta se intelege, vezi sunteti niste parveniti mincinosi, asta sunteti, daca nu e din gasca voastra de banditi, sa fie dat jos, dar acuma cand pleaca banditii vostri cum e? vin altii, din alte gasti :) ati vazut ca nu va intereseaza competenta si va intereseaza incompetenta, aici e problema, manevrezi mai bine un tolomac decat un om destept....halal politica...
Postat 14 Martie 2014, 20:22 de :)
ciolanarii
Dar nu numai astia sustin ”concursuri” . Multi altii se pretend competenti in urma asa-ziselor ”concursuri” . dac-ar fi sa poarte un nume , s-ar numi -ghiciti?- politizare cu sfertodocti , incompetent , carieristi de partid.
Postat 14 Martie 2014, 19:23 de titel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6489 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON