URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
12 Aprilie 2013, 11:21

Liberalul Bodea cere scutirea de la plata impozitelor a tuturor firmelor nou-înfiinţate: "Guvernul USL seamană cu PDL"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Senatorul PNL Bihor Cristian Bodea a prezentat joi un demers pe care l-a făcut pe lângă ministrul IMM-urilor, mediului de afaceri şi turismului, Maria Grapini, în legătură cu impozitul de 3% pe cifra de afaceri pe care aceasta l-a introdus inclusiv pentru firmele mici şi mijlocii abia înfiinţate, considerând că măsura este una similară impozitului forfertar introdus de guvernele PDL care a determinat desfiinţarea a 200.000 de IMM-uri.

"Înţelegem necesitatea ca Guvernul să scoată la lumină profiturile nedeclarate, dar trebuie avut în vedere şi pericolul pentru microîntreprinderile care nu pot susţine o nouă povară fiscală", a spus Cristian Bodea într-o conferinţă de presă organizată la sediul PNL Bihor.

Bodea a afirmat că a primit multe semnale dinspre mediul de afaceri, "din care am reţinut unul foarte serios referitor la conjunctura în care se "nasc" societăţile nou-înfiinţate". Astfel, spune senatorul liberal, firmele care nu realizează profit în primul an de la înfiinţare dar realizează venituri sub limita de 65.000 de euro până la care trebuie să achite 3% pe cifra de afaceri, nu vor putea să-şi recupereze pierderea fiscală din anul respectiv, ceea ce este "o discriminare a acestora faţă de ceilalţi contribuabili cu acest statut, dar şi o descurajare a potenţialilor investitori".

"Soluţia pentru ieşirea din criză este relansarea mediului de afaceri, or ei (n.r. - conducerea Ministerului IMM-urilor, mediului de afaceri şi turismului) au venit la colectat, exact ca şi guvernele PDL", a spus Cristian Bodea, precizând că demersul său nu se vrea un "atac" la adresa Guvernului, ci "un semnal de alarmă, un avertisment".

Parlamentarul liberal consideră că Ministerul condus de Maria Grapini a "uzurpat" prerogativele Ministerului Finanţelor, singurul în ale cărei competenţe stă stabilirea de impozite, deşi menirea sa ar trebui să fie găsirea unor soluţii de sprijinire a întreprinderilor mici şi mijlocii, după cum îi arată şi denumirea.

"Eu înţeleg că nu sunt bani la buget, dar trebuie găsite soluţii pe termen lung, pentru că taxa ori impozitul îl iei anul acesta, dar de la anul de la cine mai iei dacă firmele se sufocă?", a concluzionat, retoric, senatorul liberal, spunând că Ministerul IMM-urilor ar trebui, dimpotrivă, să introducă o scutire de la plata impozitelor a firmelor nou înfiinţate pentru primul an de activitate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
ECONOMIST care face de ras BREASLA din pacate, lehamite !!!
ECONOMIST cu licenta care o poate arunca la GUNOI :)))) cine spune ca trebuie sa desfasori o activitate economica daca nu ai calitate si preturi de oiata? VOI CREDETI ca firma este o FITA, un MOFT sau o PROFESIE, va inselati inseamna sa fii un adevarat PROFESIONIST PE PIATA sa te lovesti de CONCURENTA sa ti adaptezi capacitatile la PIATA dar sa respecti legea, eu deduc ca PNL e o turam de DISTRUSI care nu stiu cum sa distruga ORADEA exact ca si PDL ul, bautira, orgiile sexuale si banii publici nu sunt calitati SOCIALE de invidiat, oricine si le permite nu e ceva INTELECTUAL sau profesionist.SI hotul are parte de ele si fara sa se implice ca mod serios EDUCATIONAL.
Postat 14 Aprilie 2013, 12:04 de ECONOMIST !!!
vedeti de ce moare ECONOMIA in ROMANIA
salariatii fictiv privind saplarea banilor ce nu tin de activitatea firmei, delapidarea numerarului in scop personal al administratorilor sau al salariatilor caree apar pe statul de plata :))) vedeti de ce moare ECONOMIA in ROMANIA, cu asa MIEZERII sociale prazitare nu vom cladi nici un VIITOR, imi pare rau pentru ca nu putem SPERA la ceva ce se prabuseste .DEGEAMA muncesc si platesc taxe si impozite 10% ca nu satura 60% restul fiind copii si pensionari inactivi ca forta de munca .
Postat 14 Aprilie 2013, 11:49 de RUSINEEEEEEE
ANALFABETI avem si in finante si in JUSTITIE cu USL ?
luati legea mijloacelor fixe si a investitilor realizate conform codului fiscal si legea societatilor comerciale privind raspunderea PENALA a administratorilor, analfabetii inca ne mai REPREZINTA ? ce faceti cu ECONOMIA cu asa REBUTURI INTELECTUALE ? ANALFABETI avem si in finante si in JUSTITIE cu USL ?
Postat 14 Aprilie 2013, 11:44 de legea !!!!
vedeti cati INFRACTORI IN LIBERTATE avem care instiga la NEPLATA !!!
este fals ce spune o investitie nu se amortizeaza intr un an conform legii , ce faceti , pe cine mintiti, MINISTRUL Grapini ca antreprenor si a amortizat investitia in primul an ? este sustragere si bilant intocmit eronal caz penal !!!! legea permite pierdere contabila si platesti impozite si pierdere fiscala, vedeti cati INFRACTORI IN LIBERTATE avem care instiga la NEPLATA, evaziune, uz de fals, furt intelectual !!!
Postat 14 Aprilie 2013, 11:41 de legea !!!!
Pitigoiul Bodea, Cristi (PNL Bihor) vs doamna ministru MARIA GRAPINI
I. ”Senatorul PNL Bihor Cristian Bodea a prezentat joi un demers pe care l-a făcut pe lângă ministrul IMM-urilor, mediului de afaceri şi turismului, Maria Grapini, în legătură cu impozitul de 3% pe cifra de afaceri pe care aceasta l-a introdus inclusiv pentru firmele mici şi mijlocii abia înfiinţate, considerând că măsura este una similară impozitului forfertar introdus de guvernele PDL care a determinat desfiinţarea a 200.000 de IMM-uri.” 1. Don Bodea: Pacat ca Bihorul nu are un senator (si om de afaceri) de talia doamnei Grapini! Sa intram in detalii? II. ”Bodea a afirmat că a primit multe semnale dinspre mediul de afaceri, \"din care am reţinut unul foarte serios referitor la conjunctura în care se \"nasc\" societăţile nou-înfiinţate\". Astfel, spune senatorul liberal, firmele care nu realizează profit în primul an de la înfiinţare dar realizează venituri sub limita de 65.000 de euro până la care trebuie să achite 3% pe cifra de afaceri, nu vor putea să-şi recupereze pierderea fiscală din anul respectiv, ceea ce este \"o discriminare a acestora faţă de ceilalţi contribuabili cu acest statut, dar şi o descurajare a potenţialilor investitori\".” 1. Don Cristi Bodea: Mare pacat ca PNL Bihor nu are un senator ne(pitigoi/papagal) ca doamna Chereches Florica. Sa intram in detalii? III. Don Cristi, Bodea: iti reamintesc DOAR trei motive pentru care ai ajuns senator de Bihor: 1. ”Jos Basescu!”; 2. USL pana (cel putin) la alegerile generale din 2020 (si nu pana in 2016, tov.-ilor de la ”butoanele” PNL Bihor!); 3. Solutii concrete de finantare a mult mediatizatei şoselei DN76 si nu DOAR ”indicatii pretioase”. Sa (mai) intram in detalii? P.S.: Electoratul bihorean care votat USL, in decembrie 2012, nu a votat Bodea Cristian si pe ”papusarii” lui, ci pe cei care au promis (si) cele mentionate la pct. III. Sa nu uiti acest aspect Cristi Bodea
Postat 14 Aprilie 2013, 01:56 de stefan
toti nenorociti incapabili ajung sa traiasca din mila antreprenorilor ?
cate impozite a produs acest muce poporului roman, cate impozite ai platit tu prin antreprenoriat dihanie si nu din banii publici ? cornel Popa sa ia atitudine ca suntem satui si de fosti comunisti taranisti, sa va fie clar nu puteti sa ne reprezentati mergi naibi si lasati pe tineri si fara discriminari , toti avem drepturi nu doar tineri sau alte categorii favorizate.
Postat 13 Aprilie 2013, 13:08 de dan
toti nenorociti in capabili ajung sa traiasca din mila antreprenorilor ?
cate impozite a produs acest muce poporului roman, cate impozite ai platit tu prin antreprenoriat dihanie si nu din banii publici ?
Postat 13 Aprilie 2013, 13:06 de dan
Să se facă 60% impozitul pe salariul de senator, că tot nu produce nimic !?!
Caraghiosul ăsta de senator conjunctural, de fiecare dată când vrea să ajungă la un ministru şi i se închide uşa în nas pentru că cere tot felul de prostii, face câte o conferinţă de presă şi atacă ministerul cu pricina că nu face treaba bine.
Postat 13 Aprilie 2013, 11:11 de Carp III
ara net ingheata si STATUL in PROTOCOALE si cuurrrve pe banul public.
fiscalizati banii murdari din evaziune prin forta de munca care intretine economia, mar lucru !! asa se intretin si banciile si pot executa silit varful, totti castigam in lantul spcial impus.
Postat 13 Aprilie 2013, 09:22 de ce face politicul ?
ara net ingheata si STATUL in PROTOCOALE si cuurrrve pe banul public.
scadetii contributile ca sa creasca VENITUL NET nu mai stricati timpul si sanatatea cetateanului indiferent de varsta, etnie sau apartenenta politica , faceti va ca aveti cat de cat minte dar propuneti solutii, oamenii au nevoie de net ca sa produca benefiici antreprenorilor fara net ingheata si STATUL in PROTOCOALE si cuurrrve pe banul public.
Postat 13 Aprilie 2013, 09:21 de ce face politicul ?
imm
Si cei ce cotizeaza la bugetul de stat de 15 ani ce avantaje au? Se confrunta cu ofertantii ce lucreaza la negru si strica atat piata cat si preturile. Teoretic garda financiara ar trebui sa-si faca treaba dar in practita si bugetarii ofera tot felul de servicii prin firmele de familie...
Postat 13 Aprilie 2013, 08:42 de imm
fiti atenti ce de parazitii in partide si ne reprezinta !!!!
Cu diplomă de economist, dar fără să fi profesat în domeniu, Cristian Bodea este de 12 ani purtătorul de cuvânt al PNL Bihor şi şeful de cabinet al fostului parlamentar Cornel Popa, în prezent preşedinte al Consiliului Judeţean. \\"Omul lui Popa\\" pare că îşi primeşte acum recompensa pentru răbdare, fiind desemnat să candideze la Senat, şi nu oricum, ci în cel mai sigur colegiu din judeţ, unde va concura cu nimeni altul decât fostul preşedinte liberal al CJ, Radu Ţîrle, \\"reconvertit\\" ca reprezentant al Alianţei România Dreaptă.
Postat 12 Aprilie 2013, 14:40 de marsssssss
Tva la incasare
3% ca 3% e mai mare ca 16% astai clar pentru ca se aplica la rulaj, dar TVA LA INCASARE aplicat discriminatoriu (adica numai la firmele mici) va duce la inchidere multora. Motive : Deja firmele mari isi triaza furnizori si nu se mai complica cu cei mici ( daca cumpara de la firme mici Nu pot deduce TVA numai dupa achitarea facturii , trebuie sa tina o contabilitate de 2 ori mai complicata) Legile aplicate in acest an de USL vor duce la disparitia firmelor mici , vor ramane doar lanturi si multinationale care oricum nu platesc nici TVA nici impozit pe profit pentru ca isi extind tot timpul activitate prin noi s noi magazina. Sa vezi atunci de unde isi va incasa bani statul?!!
Postat 12 Aprilie 2013, 14:35 de Tva la incasare
a revenit PDL la conducere sau e un banal copypaste ?
inchide si infiintam alta firma ce impozite nu platim ?a revenit PDL la conducere sau e un banal copypaste ? radiem firmele din oficiu , mare lucru !!!
Postat 12 Aprilie 2013, 14:32 de radiem firmele sau l
sa plateasca impozite PNL :))).
unde lasa actele ca depozitarea firmele existente ca si eu inchid firma, expira sediul social se radiaza din oficiu in 6 luni, de ce sa nu avem parte de reducere la impozit ? in rest falimentul ca si altii :)))) daca asa gandesc asa sa facem , sa plateasca impozite PNL :))).IDIOT din nastere :)))) in rest neconstitutional ce atarge falimentul Romaniei , unii pot platii altii nu, ce interesant ?
Postat 12 Aprilie 2013, 14:11 de idiot nativ
idioti si analfabeti !!!!
cei care functioneaza si de 15 ani si cu beneficii lor ce le acordati ? vai ce idioti sunt in PNL , extraordinar !!!
Postat 12 Aprilie 2013, 14:02 de bodea
cauza care determina regresul in antreprenoriat ?
PFA urile se plang se constituie si radiaza la nici 2 luni vezi site ul ONRC e PUBLIC , contributii foarte mari, firmele salariati putini la fel salariatii nu vin pentru NET mic iar ne lovim de contributii MICI, profesiile libere nu au treaba ca nu i verifica nimeni incaseaza si trec in acte cat trebuie :))) ne lovim de o cauza REALA in practica CONTRIBUITII EXAGERAT DE MARI caritasul pensiilor si a SANATATII care acopera salariile POLITICULUI, corect !!!! TOT neamul politic TRAIESTE din CONTRIBUTI , taxe si IMPOZITE, ia mai mergeti naibii ca invchidem inca cateva sute ca nu mai rezistam la CONTRIBUTII ce impozite ????
Postat 12 Aprilie 2013, 13:46 de cauza !!!!!!
bine ca profesiile libere tac si fac EVAZIUNE :))))
sa si faca PFA dar nu inainte sa plateasca impozitele, au invatat sa fure, sa fuga de taxe si impozite si acum altii ii mai intretin, USL ai promis si degeaba FURI in ORGANIZATI constituite criminale, USL esti de jena cu toti analfabetii pe care i ai impus OBLIGAT, du te si arunca te sub tren, TOTI avem drepturi nu doar firmele noi infiintate, bine ca profesiile libere tac si fac EVAZIUNE :)))) DREPTURI PPUUUZTA , laxba trista si dereglata la CAP, toti analfabetii ajung in politica incapabili sa plateasca IMPOZITE :))))) !!
Postat 12 Aprilie 2013, 13:41 de bine ca profesiile l
mama voastra de javree de cotet !
astia sunt NEBUNI su se fac :))))? cu ma=ta doar cele noi infiintate sa fie scutite ceilalti activi an de an si cu impozite platite iti bagi piciorul in ei, cine e smecherul asta ? Mai puuuzta bleaga cine ma -ta te crezi, am scvpata de PDL sa sti bagi tu .... in noi antreprenorii, reduceti impozitele la TOTI ca va ardeeemmmm precum soarecii, mama voastra de javree de cotet ! ASTIA fara mila trebuie distrusi natural, ce au de gand sa ne mai faca ?arde v ar focul pe cei care stiti fura in grupuri , amin ! astia isi fac legi pentru ei !!!!
Postat 12 Aprilie 2013, 13:36 de arde v ar focul pe c
Dupa cum ne critica ,,colega,,...
Dupa cum ne critica ,,colega de alianta onor D-l BODEA ,, PP-DD castiga alege rile viitoare fara sa mai faca nimic.PP-DD nu stie sa critice asa de bine USL-UL .
Postat 12 Aprilie 2013, 13:08 de PSD-IST
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6264 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON