URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
22 Noiembrie 2011, 15:21

Judecătorii refuză să-l elibereze pe poloistul Tarnoveţchi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătoria Oradea a dispus, luni, menţinerea în arest preventiv a poloistului George Tarnoveţchi, trimis în judecată săptămâna trecută pentru tentativă de tâlhărie după ce a încercat să jefuiască o sală de jocuri din municipiu, magistraţii motivând că măsura este "legală şi temeinică".

"Instanţa a analizat măsura dispusă în timpul urmăririi penale, odată cu trimiterea în judecată a clientului meu şi a decis să o menţină", a declarat BIHOREANULUI avocatul sportivului, Paul Trif care, nemulţumit de soluţie, a atacat încheierea judecătorilor prin recurs.

În opinia lui Trif, motivele care au determinat arestarea preventivă a sportivului nu mai există şi, ca atare, magistraţii ar fi trebuit să dispună judecarea. "Procedura penală prevede că dacă motivele care au determinat arestarea preventivă ab initio au încetat ori nu există temeiuri noi care să justifice privarea de libertate, instanţa poate dispune revocarea arestării preventive. Or, clientul meu a fost arestat pentru tâlhărie, acum este trimis în judecată pentru tentativă. Şi-a recunoscut fapta, chiar intenţionează să uzeze de procedura specială de recunoaştere integrală a vinovăţiei, ceea ce reprezintă o circumstanţă atenuantă în plus. Este doar părerea mea, nu sunt în măsură să comentez hotărârire instanţei de judecată", a declarat Trif.

Potrivit avocatului, sportivul a încercat să jefuiască sala de jocuri pentru că este dependent de jocuri. "Era ca şi dependenţii de droguri, a ajuns să-şi amaneteze toate lucrurile de valoare primite de la părinţi, doar ca să joace. Are nevoie de tratament medical", a mai spus avocatul.

După cum se ştie, George Tarnoveţchi, 23 ani, poloist în cadrul CSM Digi Oradea, a fost arestat pe 4 noiembrie, sub acuzaţia de tâlhărie, după ce, în noaptea precedentă, a încercat să jefuiască sala de jocuri "OK Liberty" de pe strada Transilvaniei din Oradea. Poloistul a intrat cu o cagulă trasă pe faţă în local, a lovit-o cu pumnul în figură pe angajată, după care i-a cerut banii din încasările zilei.

În momentul în care sportivul s-a îndreptat spre casa de bani, casiera a fugit pe uşa localului şi l-a închis în interior, după care a apelat numărul de urgenţă 112. Auzind că uşa se închide, Tarnoveţchi s-a întors şi, în încercarea de a scăpa, a încercat să deschidă fereastra cu un cuţit şi o foarfecă, dar nu a reuşit. Poliţiştii veniţi la faţa locului l-au reţinut, iar ulterior individul a fost arestat pentru 20 de zile.

Pe de altă parte, deşi conducerea CSM Oradea a anunţat excluderea lui Tarnoveţchi din echipă, unii dintre colegii poloistului susţin că acesta a fost judecat prea aspru. Deşi îl dezaprobă pentru gestul său, aceştia nu se dezic de fostul lor coechipier. "Este foarte uşor să spui atât de vehement că te delimitezi de George Tarnoveţchi, aşa cum a făcut conducerea, după ce ani de zile a pus umărul la echipă. Sigur, nici noi nu suntem de acord cu fapta sa. A comis o faptă urâtă, a greşit şi va plăti pentru asta. Dar noi suntem alături de el în continuare şi l-am ajuta dacă ar fi posibil. Un om nu trebuie abandonat la nevoie, atunci când se confruntă cu probleme şi greutăţi", a declarat presei locale un component al CSM Digi Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Naso....
Sa fie condamnat pentru tentativa de jaf. Daca casiera nu reusea sa declanseze alarma era jaf! Conducerea clubului a facut bine ca l-a dat afara. Dar vad, ca "matei" da vina pe dl Primar. Mai creier de doi neuroni! ce vina are Primarul, ca amicul tau este un borfas! Iar "baietii" din echipa de ce nu au facut front comun pentru "vindecarea " bolnavului???, ca doar se stia NU?? Auzi! "conducerea profund amatoare" a clubului..... ce trebuia sa faca cu un viitor puscarias? postat de: Bishop Cacatule il cunosti?te iei de el si tu si ala sateru vieti...viitor puscarias tu esti un nasol mah...condcucerea clubului sa dezis de el dar cand lua omu titluri era bun?si justitia romana e praf altu fura milioane si se da cu mertanu si merge peste tot si se stie dar e liber mai bine il facem varza pe unu care a facut o greseala..
Postat 24 Noiembrie 2011, 01:21 de Me*
Da!
Acolo sa putrezeasca unde e !!!!
Postat 22 Noiembrie 2011, 21:38 de sater
FOARTE BINE
Sa fie condamnat pentru tentativa de jaf. Daca casiera nu reusea sa declanseze alarma era jaf! Conducerea clubului a facut bine ca l-a dat afara. Dar vad, ca "matei" da vina pe dl Primar. Mai creier de doi neuroni! ce vina are Primarul, ca amicul tau este un borfas! Iar "baietii" din echipa de ce nu au facut front comun pentru "vindecarea " bolnavului???, ca doar se stia NU?? Auzi! "conducerea profund amatoare" a clubului..... ce trebuia sa faca cu un viitor puscarias?
Postat 22 Noiembrie 2011, 18:57 de Bishop
..........
Voi ati distrus toti jucatorii in oras !!!! De ce fuge lumea la monaco si pleaca sa joaca in alte sali ???? Oare de ce ???? Toata viata mea o sa va blestem crupierii si toata conducerea sa aveti parte doar de zile cum am avut eu parte din cuaza voastra
Postat 22 Noiembrie 2011, 18:40 de ..........
..........
In toate aceste sali si in gura conducerii,, ok liberty,, ar trebui plasata o grenada nu un pumn!!!!!! Conducerea si camatarii din interiorul firmei voastre ar trebui rastigniti nu persoanele pe care iati santajat si iati adus in planul disperarii . Oare acest baiat cati bani a avut de dat la camatari daca a recurs sa faca asta ???
Postat 22 Noiembrie 2011, 18:36 de Anonim
bravo baieti!
felicitari aceluia din echipa care a dat o astfel de declaratie si bravo echipei pentru pozitia luata. Pacat este ca aceasta pozitie ar fi trebuit sa fie una publica, nu sub semnul anonimatului... Dar e de inteles pina la urma pentru ca in cele din urma baietii isi urmaresc interesul, acela de a-si lua banii, iar daca pozitia lor ar fi una publica s-ar trezi sigur cu represalii din partea unei conduceri profund amatoare a clubului, care s-a dezis de George la comanda celui mai mic primar din citi a avut Oradea pina acum si care devine din ce in ce mai mic, ca si orasul de unde vine! Si eu ma delimitez de el si marioneta lui de la conducerea CSM.
Postat 22 Noiembrie 2011, 17:48 de matei
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON