Tribunalul Bihor s-a pronunţat, joi, la primul termen de judecată, în cazul subofiţerului Mihai Dan Pantea de la Poliţia Valea lui Mihai, arestat sâmbăta trecută pentru trafic de influenţă.
Sentinţa a venit atât de repede pentru că poliţistul şi-a recunoscut fapta şi a solicitat să fie judecat după procedura simplificată, adică doar în baza probelor strânse de procurori, procedură ce presupune totodată şi reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă pentru infracţiunea care i se impută.
Avocatul subofiţerului, Mircea Ursuţa, a invocat în apărarea acestuia şi faptul că acesta şi-a dat demisia din structurile Ministerului de Interne, are în întreţinere exclusivă un copil minor, dar şi faptul că are probleme medicale "determinate, potrivit actelor medicale, de munca în poliţie", după cum a specificat avocatul pe site-ul propriu www.ursuta.ro.
Astfel, la 6 zile de la arestare, poliţistul a şi primit sentinţa, fiind condamnat la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 4 ani. Totodată, judecătorul a dispus punerea de îndată în libertate a acestuia.
"Menţionăm că aplicarea unei pedepse cu suspendare sub supraveghere, având în vedere aceste circumstanţe, a fost solicitată şi de procurorul de şedinţă", mai arată avocatul.
Sentinţa Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi atacată, prin apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.
Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, vineri seară, Mihai Dan Pantea, agent şef principal în cadrul Poliţiei Valea lui Mihai, a fost prins în flagrant cu 400 de euro ceruţi de la un şofer din Sălaj, cercetat pentru infracţiuni la Codul Rutier, căruia i-a promis în schimb că va interveni pe lângă un procuror pentru a-i obţine o soluţie favorabilă în dosar.
Denunţătorul său fusese prins la volanul unei maşini cu numere de înmatriculare expirate şi era anchetat de către procuroarea Marinela Ciupergher de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, sub acuzaţia de conducere a unui autoturism cu numere de înmatriculare neconforme.
Pentru fapta respectivă, conform uzanţelor din Parchetele bihorene, procurorii dispun soluţii de scoatere de sub urmărire penală, cu amenzi administrative şi suspendarea permiselor de conducere pentru o perioadă de 3 luni.
Convins că sălăjanul nu este la curent cu această practică, poliţistul l-a chemat la pentru audieri, iar în timpul discuţiilor s-a oferit să-i rezolve el soluţia respectivă. Însă, imediat după discuţie, bărbatul s-a prezentat la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Bihor ca să-l denunţe.
Poliţistul şi-a recunoscut vina, iar vineri seară a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, în timp ce, sâmbătă, Tribunalul Bihor a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 10 zile, măsură care a fost menţinută până la trimiterea în judecată a subofiţerului.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.