URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Iunie 2013, 18:11

Investiţie de 9 milioane lei! CAO construieşte 29,6 de kilometri de canalizare în comuna Oşorhei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comuna Oşorhei va fi conectată la reţeaua de canalizare menajeră. Directorul Companiei de Apă Oradea, Ovidiu Gavra, şi primarul Ioan Pop au semnat vineri, cu reprezentanţii asocierii formate din firmele OMS România şi Instalaţii Montaj contractul de lucrări pentru construirea a 29,6 kilometri de conducte de canalizare şi amenajarea a 1.734 de racorduri la reţea în localităţile Oşorhei, Alparea şi Fughiu.

"Pentru mine este o zi mult aşteptată. Vom fi alături şi vom colabora cu cele două firme pentru a realiza cu succes acest obiectiv în folosul locuitorilor comunei noastre", a spus primarul Ioan Pop.

OMS România şi Instalaţii Montaj au câştigat contractul la concurenţă cu alte 13 firme, la un preţ de 9,1 milioane euro plus TVA. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 20 de luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

În acest interval, asociaţii vor trebui să construiască în localitatea Oşorhei 13,8 kilometri de reţea menajeră, patru staţii de pompare a apelor menajere uzate şi 1.009 racorduri de canalizare menajeră.

În satul Alparea se vor construi 8,8 kilometri de canalizare menajeră, două staţii de pompare şi 369 de racorduri, iar în Fughiu se vor amenaja 6,9 kilometri de conductă, trei staţii de pompare şi 365 de racorduri la canalizare.

Investiţiile fac parte din programul de "Extindere şi modernizare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bihor", proiect în valoare totală de 83,2 milioane euro finanţat în proporţie de 76,3% din fonduri europene.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Multa minte nu se cere
La voi in redactie inca nu stiu cine e mai prost. Cel care scrie articolul, cel care scrie titlul (este evident ca e altul) sau cel care corecteaza? Seful vostru e fericit oricum pentru ca CAO ii plateste publicitatea! Mari deont_ologi! Ori sunt 9 milioane de lei ori sunt 9 milioane de euro. Habar nu aveti sa numarati asa ca pentru voi e acelasi lucru.
Postat 13 Iunie 2013, 21:47 de epoca faudala
Catre mama la bolojan si a lu` simai
Simai, lingaule! acum stii si tu valoarea veche a proiectului. Nu mai este de 100 de milioane de euro? Bineinteles ca nu! Nu a fost niciodata. Acum iar ai gresit pentru ca 36 de milioane de euro au fost pierduti sau "economisiti" de Gavra si BoloJEAN sau bologeam/bologem. De remarcat este ca tot securistul de Ailenei cu fiica lui Olive a castigat lucrarea. Nu stiu de ce nu spune nimeni nimic despre rezilierea contractului cu Hidroconstructia si semnarea lui cu Gavella. Sau de prima vizita a OLAF la compania de apa dintr-un lung sir care probabil va incheia proiectul Aparegio inainte de termen. Sau despre neregulile din primarie (ale lui BOLOJeAN) cu privire la terenurile pe care se executa retelele (Georgica Macacule! de ce i-ai dat de lucru primarului?). Sau cum santajeaza firma BLOM primaria cu finalizarea PUZ-ului pana la finalizarea contractului lor de management al proiectului Aparegio. Sau cum i-a dat Domocos in gat pe toti cei din Aparegio in legatura cu ce falsuri au facut cu contractele de la Beius? Dupa asa o pauza am crezut ca inveti si tu sa scrii sau ca nu iti mai apare numele .
Postat 11 Iunie 2013, 22:11 de ma-ta lu` gavra
ciprian
de cand s-a facut satul se tot apuca de canalizare
Postat 08 Iunie 2013, 14:12 de egyed
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON