URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
01 Noiembrie 2012, 18:16

Introducerea reţelelor de apă şi canalizare în cartierul Grigorescu, 90% finalizată, în numai opt luni (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cartierul Grigorescu este racordat la reţeaua de apă şi canalizare a oraşului. Asocierea firmelor Instalaţii Montaj Oradea şi Le-Ko Ungaria a reuşit să termine într-un termen record circa 90% din lucrări, finalizând deja 13 kilometri din cei 13,9 kilometri de reţea de apă şi 10,5 kilometri din cei 11,9 kilometri de reţea de canalizare.

Lucrările au intrat într-o fază finală după numai opt luni de şantier, deşi termenul de execuţie stabilit este de 24 de luni.

"Contractul a fost încheiat la data de 5 decembrie 2011, după care lucrările au început pe 8 martie 2012. Potrivit contractului, acestea ar fi trebuit să fie finalizate la data de 12 ianuarie 2014, dar având în vedere stadiul avansat în care ne aflăm acum, estimăm că se vor finaliza mult mai repede, în luna mai a anului viitor", a declarat viceprimarul Mircea Mălan, joi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la faţa locului.

Până la această oră reprezentanţii Companiei de Apă Oradea au făcut deja recepţia parţială a lucrărilor pe două străzi din cartier, astfel încât există deja imobile racordate la reţeaua de apă şi canalizare, către care societatea prestează deja servicii.

"La finalul lucrărilor întreg cartierul va fi racordat la reţeaua de apă şi canalizare. Vom face branşamente inclusiv la parcelele care nu au încă imobile construite pe ele", a declarat directorul CAO, Ovidiu Gavra. În prezent, în cartier există circa 1.100 de proprietăţi şi doar 413 case.

Lucrările de introducere a reţelelor de apă şi canalizare din cartierul Grigorescu au fost adjudecate de firmele Instalaţii Montaj Oradea şi Le-Ko Ungaria pentru suma de 7,6 milioane lei, plus TVA.

Investiţia face parte din proiectul Aparegio care vizează "extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bihor". Proiectul în valoare de 83,2 milioane euro este finanţat în proporţie de 76,3% din fondurile de coeziune alocate de Comisia Europeană, diferenţa fiind acoperită în proporţie de 11,67% de la bugetul de stat iar 1,8% din bugetul local.

Investiţia răspunde nevoilor unui număr de 230.900 locuitori din Oradea, Beiuş, Oşorhei, Biharia, Nojorid, Sântandrei, Girişu de Criş şi Tinca. La finalul lucrărilor, gradul de acoperire cu reţele în localităţile cizate va creşte de la 84% la 99,6% pentru serviciul de alimentare cu apă, respectiv de la 83% la 98,9% pentru cel de colectare a apelor uzate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
MALAN GUNOIUL
Cartier vechi si IOSIA si nu are toate strazile canalizare. BUFONUL malan se lauda la un cartier aparut ca ciuperca dupa ploaie ca a bagat canalizare. CORPTULE
Postat 03 Noiembrie 2012, 08:45 de jean
Canalizarea din Bors
Ce bine ca in cartiere nascute de citiva ani se finalizeaza lucrarile de infrastructura si canalizare.Comuna BORS, cu un primar cere minte de mult locuitorii, NU AVEM CANALIZARE, contrar celor afirmate de primar si preluate de cotidianul Bihoreanul.La Bors s-au facut lucrari de mantuiala, s-au refacut si tot nu e gata canalizarea.Acum ca vine iarna e foarte placut sa mergi la WC in curte pentru ca banii Eoropeni s-au dus pe pluta si noi tot fara canalizare am ramas.Bine ca s-a facut sala de sport unde nu face numeni sport, doar noi si politia de frontiera ce mai jucam cate o miuta.Mai nou se introduc camere video si difuzoare ca pe vremea impuscatului, OARE ce sa facem cu ele.Chiar nu se sesizeaza cineva....?Bihoreanul-e ce f.....aci nu investighezi afacerea.
Postat 02 Noiembrie 2012, 11:26 de Vamesul
cu banii altora :)))
avem N lucrari care se fac din banul altor lucrari pentru ca banii sunt investiti in electorat asta inseamna delapidare negru pe alb sau taxe neplatite :))) codul penal functioneaza ori nu in ROMANIA ? suntem o groaza licentiati si nu vedeti nici acum ca traim cu hotii, criminali in libertate :))))? stai de vorba si le vezi toate faptele penale :)))
Postat 02 Noiembrie 2012, 11:07 de asa se nasc milionar
cu banii altora :)))
" racordat la reţeaua de apă şi canalizare a oraşului" discutam de vietii omenesti, discutam de un nivel de trai respectata de CONSTITUTIE , atunci va intreb cum e posibil ca un grup de interese sa stea in calea VIETII pe care cetaeanul are dreptul sa si o TRAIASCA ? JUSTITIA e oarba si chiar nu exista ?
Postat 02 Noiembrie 2012, 11:04 de asa se nasc milionar
cu banii altora :)))
spalare de bani :)))) banii se investesc undeva in alte interese :))))de grup :))) partidele asta fac intretin grupuri criminale , pile, relatii si noi cetatenii ii platim sa i prinda ?Ce naiba , ce tara este asta ?
Postat 02 Noiembrie 2012, 11:01 de asa se nasc milionar
Brambureala se dezlănţuie
Mare tembel Mălan ăsta. Toate lucrările pentru Aparegio trebuiau finalizate, conform acordului de finanţare încheiat cu Ministerul Mediului în noiembrie 2007 şi apoi cu addendum în martie 2008, taman în aprilie 2012. Adică tot ce înseamnă Oradea, comunele limitrofe, Beiuş, Tinca şi parţial câteva centre de comune între Oradea şi Beiuş. Lucrările trebuiau să înceapă în martie-aprilie 2009 şi să se termine în cel mult 3 ani. Ori termenul a fost demult depăşit şi va mai dura până prin 2015 când întreg proiectul va fi executat, pentru că toată trupa asta de trepăduşi habarnişti, care au poposit după 2008 în administraţia publică, sunt şi amatori şi ignoranţi.
Postat 02 Noiembrie 2012, 07:43 de Carp III
23,5 : 8 = ~ 3 km : 30 = 100 m ... de sant zilnic
13+10,5 km retea de apa+canalizare in 8 luni, cica mai putin cu 16 luni inainte de termen !?! Adica sapi niste santuri cu buldo-excavatorul si arunci niste conductaraie inauntru, dupa care astupi si lasi surplusul de pamant amestecat cu asfalt sa-l aseze ploaia noastra romaneasca tipica. Pai, chinezii fac 8 km/zi de autostrada (tronson Pekin-UlanBator), cu toate dotarile si anexele complementare de servicii conexe ... asadar pe zi. Iar ziua are 24 h. Iar autostrada e din acea cu 3 benzi pe sensul de venire catre vest si 2 benzi catre ei.
Postat 01 Noiembrie 2012, 20:44 de MariePri
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON