URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Aprilie 2013, 18:21

Întrebare pentru ministru: unde-s banii de roviniete?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru că tot mai mulţi alegători sunt nemulţumiţi de starea drumurilor naţionale, senatorii liberali de Bihor, Valeriu Boeriu şi Cristian Bodea, l-au întrebat pe ministrul "Marilor Proiecte" Dan Şova unde sunt banii încasaţi din vânzarea rovinietelor, destinaţi prin lege exclusiv reparării drumurilor, câţi se strâng şi câţi sunt necesari pentru ca şoselele să nu mai fie pline de gropi şi denivelări.

Trei întrebări într-una singură

"În condiţiile în care drumurile ţării sunt extrem de deteriorate şi suntem nevoiţi să le spunem cetăţenilor că nu sunt bani la buget pentru refacerea lor într-un ritm satisfăcător, tot mai mulţi posesori de autovehicule se întreabă ce se întâmplă cu banii colectaţi din vânzarea rovinietelor".

Aceasta este premisa de la care au pornit senatorii Valeriu Boeriu şi Cristian Bodea în demersul lor de a-l întreba pe Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiectele de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, "care este suma totală încasată din plata rovinietei pentru anul 2012, cum au fost sau cum vor fi cheltuiţi aceşti bani şi care este suma necesară pentru întreţinerea şi repararea reţelei de drumuri naţionale în anul 2013".

Guvernul, somat la transparenţă

Cei doi parlamentari liberali au spus într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri că este de datoria Guvernului să comunice periodic, sincer şi în mod transparent, care este fondul acumulat de la cetăţeni şi cum sunt cheltuiţi banii.

"Noi nu punem întrebări miniştrilor şi nu-i interpelăm ca să ne aflăm în treabă, ci pentru că reprezentăm în Parlament interesele alegătorilor, iar dacă în opoziţie am afirmat acest lucru, trebuie să fim corecţi şi când suntem la putere", a justificat Bodea demersul său şi al lui Boeriu.

"Nu urmărim să criticăm Guvernul, ci să-l obligăm să comunice cu cetăţenii şi să respecte dorinţa acestora de a şti realitatea", a mai spus Bodea, făcând aluzie la reproşurile aliaţilor PSD-işti care au dat de înţeles că liberalii fac exces de zel prin întrebările şi interpelările adresate miniştrilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
CAMERE ACTIVE
Stie cineva daca azi 05.04.2013 camerele de la Osorhei sunt active ??? Am incercat sa cumpar rovigneta la iesire din Oradea de la Mol , dar nu le mergea netul ...poate ma trezesc cu o amenda , desi am vrut sa cumpar ....
Postat 04 Mai 2013, 20:55 de MIREA
povesti... cititi cum se face treaba !
Sebeş cu 24.000 de locuitori şi investiţii de peste 1 miliard de euro, 53.000 de euro pe cap de locuitor Poziţionarea oraşului pe traseul autostrăzii Arad – Sibiu, parte a coridorului IV paneuropean, este ca un magnet pentru investitori. Astfel se explică şi noua fabrică de 300 de milioane de euro a germanilor de la Daimler, proprietarii Mercedes. Noi ce facem ? Stam si ne uitam cum ne minte nea ilie, popa ciordel sau mang_litorul si mai nou panglicarii astia doi.... si-i mai si votam in proportie de peste 60%.... sa ne mai minta 4 ani si sa ne rupa cu taxe, impozite, amenzi si inca o mie de biruri !
Postat 28 Aprilie 2013, 16:39 de pinonel
rovigneta
bani pt. montarea camerelor au nemernici... ati vazut la Osorhei?
Postat 27 Aprilie 2013, 15:29 de Mihai
Doi de la PDL !?!
Ăştia doi sunt singura opoziţie notabilă din acest judeţ, aşa că o să încep reevaluarea lor !?!
Postat 26 Aprilie 2013, 22:39 de Carp III
doi clovni penibili !
Sunteti doi mincinosi jalnici ! De ce nu-l intrebati pe penalul cu acte relu transformator ce e cu drumurile ? Ca daca vrea, relu poate ! Sa va citez : ,,Ministrul pentru marile proiecte, dan sova, a declarat, vineri (19.04.a.c), că proiectul autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş i-a fost alocat ministrului transporturilor, relu fenechiu, care a susţinut că va realiza proiectul în parteneriat public-privat, după ce a fost respins de guvern pentru costurile prea mari." Si inca: relu fenechiu, presedintele filialei iesene a penalilor, a declarat ca forta pe care o reprezinta uslamistii in zona Moldovei "trebuie pusa la treaba", pentru promovarea proiectelor regionale. "uslamul ne si avantajeaza din punct de vedere politic, dar ne si dezavantajeaza. Nimic nu ne mai impiedica sa rezolvam problemele. Nu putem spune ca azi in parlament, unde avem majoritatea, nu putem trece o decizie. Aceasta forta a uslamului trebuie pusa la treaba. Avem foarte multe proiecte pentru Moldova....noi, uslamistii din Moldova, cu numerosi reprezentanti in ministere, trebuie sa ne dam mana pentru rezolvarea proiectelor de care Moldova are nevoie" Deci lui relutu, ca si lui căcărău. i se rupe de popa ciordel, de nea ilie sau de ,,aliatul” mang_litor !
Postat 26 Aprilie 2013, 19:14 de bh
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON