URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
09 Februarie 2012, 11:49

Încasările Finanţelor Bihor au crescut în plină criză

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bihor, Ioan Mihaiu, a declarat, joi, că instituţia a încasat 1867 milioane de lei anul trecut, contribuţii ale persoanelor fizice şi ale celor juridice la bugetul de stat şi contribuţii sociale, peste programul stabilit de Ministerul Finanţelor Publice pentru 2011 în Bihor, care era de 1814 milioane lei.

"A fost un an bun pentru judeţul Bihor, mai bun decât 2010. Suntem pe locul 8 din punctul de vedere al volumului de încasări. Veniturile au crescut anul trecut, chiar şi în condiţiile în care 17 firme, de la care se încasau 14-15 milioane lei lunar, au fost preluate la Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili", a explicat pentru BIHOREANUL directorul executiv al Finanţelor Bihor.

Cele mai mari încasări au fost în ultimul semestru al anului trecut, când firmele s-au grăbit să plătească obligaţiile fiscale pentru a putea beneficia de prevederile Ordonanţei 30/2011, care permitea ştergerea majorărilor şi penalităţilor pentru datoriile restante până la 31 august 2011.

Potrivit lui Mihaiu, cea mai mare parte a veniturilor s-a realizat din TVA şi impozite pe venit dar şi din executările silite, unde faţă de 242 milioane lei, cât s-a încasat în 2010, anul trecut au intrat la buget 267 milioane lei. "Ne-am concentrat pe sumele mai mari şi am redus astfel şi cheltuielile cu somaţii sau comunicări. De la 600.000 de somaţii, câte s-au trimis în 2010, în 2011 s-au emis doar 205.000", a declarat directorul.

Numărul contribuabililor administraţi la data de 31 martie de Finanţele Bihor este 173.000, din care 40.000 sunt persoane juridice, şi 133.000 persoane fizice. Din cele 40.000 firme, anul trecut au avut activitate doar aproximativ 20.000.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Fisc de * (de trandafiri ofcors)
Le-au crescut incasarile din jupuirea mediului privat. Niste jigodii, spagari si nulitati fara coloana!
Postat 09 Februarie 2012, 15:19 de joi
propunere d-lui mihaiu
mai bine d-ul mihaiu ar arunca o privire spre site-ul finantelor bihor in comparatie cu cele din jurul judetului nostru, vezi Cluj, Arad si ar constata ca al nostru practic nu exista si asta in anul 2012. bine ca ne laudam cu impozitele paltite tot de contribuabili nevoiti ca pentru orice ar putea fi luat de pe site sa se plimbe prin oras la finante. pacat
Postat 09 Februarie 2012, 11:57 de contribuabil
j
la puscarie cu tine zdreanta
Postat 09 Februarie 2012, 11:56 de j
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON