URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Octombrie 2012, 18:31

În ciuda scumpirii gazului, facturile de încălzire ale orădenilor vor rămâne nemodificate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii vor plăti la iarnă tot 235 lei pe gigacalorie, la fel ca în sezonul rece precedent. "Deocamdată municipalitatea nu ia în calcul varianta majorării preţului la gigcalorie", a declarat joi pentru BIHOREANUL viceprimarul Ovidiu Mureşan.

Reprezentanţii municipalităţii susţin că societatea Electrocentrale, furnizorul de energie termică al Oradiei, nici nu ar putea să ceară scumpirea încălzirii.

"În primul rând, cazanele societăţii Electrocentrale funcţionează pe cărbune, nu pe gaz, aşa că impactul asupra preţului de producţie nu va fi la fel de mare ca în alte oraşe. În al doilea rând, societatea de termoficare a rămas fără licenţa de operare pe serviciile de transport şi distribuţie, aşa că nu poate modifica actualele tarife", a declarat şi directorul economic al Primăriei, Eduard Florea.

Florea a mai spus că, la fel ca iarna trecută, municipalitatea va subvenţiona de la bugetul local diferenţa între preţul de producţie al societăţii Electrocentrale, de 266 lei pe gigacalorie, şi suma de 235 lei, cât plăteşte populaţia. Municipalitatea se aşteaptă ca, la fel ca anul trecut, suma alocată pentru acoperirea subvenţiei să se ridice la circa 12 milioane lei pe 2012, sumă care a şi fost rezervată în bugetul local.

Iarna trecută, orădenii au plătit în medie pe lună, circa 214 lei cu TVA inclus pentru încălzirea unei garsoniere, 320 lei pentru un apartament cu două camere, respectiv 414 pentru unul cu trei. Încălzirea unui apartament cu patru camere s-a ridicat la 577 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
certificate verzi
Ar putea introduce in factura certificate verzi, cum au facut la energia electrica,macar 10% ...traiasca famiglia lor
Postat 05 Octombrie 2012, 21:52 de alien
binefacerile lui matei
Astea sunt binefacerile lui Matei.Datorita anularii licentei CET nu poate fi modificat pretul!!!Merita o baterie de Jidvei!HAHAHAAA
Postat 05 Octombrie 2012, 08:25 de tero
nu cred
Sa creada pisica!!!! S-au mai bine zis...punem pariu pe toata intretinerea mea? Oricum nici preturile mentionate in articol nu corespund realitatii. Tot asa ...pe pariu? Aduc facturile. La anu' tot pe pariu..... CETU' va fi falit si in inposibiltate de functionare. Exemplu.... alte orase mai bogat au renuntat la astfel de mastodonti ineficienti.
Postat 04 Octombrie 2012, 21:58 de cristian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON