URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
07 Iunie 2012, 16:01

În Bihor vor vota aproape 2.000 de cetăţeni UE stabiliţi cu domiciliul în judeţ

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectul judeţului Bihor, Claudiu Pop, a prezentat, joi, stadiul pregătirilor pentru alegerile locale din 10 iunie, începându-şi expunerea cu rugămintea ca alegătorii să-şi exercite duminică acest drept, pentru că "de data aceasta va fi un singur tur de scrutin şi un singur vot poate stabili cine va fi primarul în localitatea sa în următorii patru ani".

Potrivit prefectului, în Bihor sunt înregistraţi pe listele electorale permanente 507.300 de cetăţeni cu drept de vot, care îşi vor putea exercita acest drept la una din cele 647 de secţii de votare din cele 101 unităţi administrativ-teritoriale (municipii, oraşe şi comune). În plus, pe listele electorale complementare figurează şi 1.718 cetăţeni ai unor state ale Uniunii Europene, stabiliţi cu domiciliul în localităţile bihorene, cei mai mulţi - adică 1.199 - fiind înregistraţi, după cum era de aşteptat, în Oradea.

Pentru alegătorii din Bihor, au fost tipărite 2.232.212 buletine de vot, pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean şi a consilierilor judeţeni, precum şi pentru alegerea primarului şi consilierilor locali.

Buletinele de vot vor fi distribuite vineri primarilor şi preşedinţilor Birourilor electorale de circumscripţie din fiecare unitate administrativ-teritorială, iar sâmbătă acestea vor fi preluate de preşedinţii sau locţiitorii preşedinţilor secţiilor de votare.

Conform datelor oficiale înregistrate la Poliţia Bihor, Prefectură şi Biroul Electoral Judeţean, de la începerea campaniei electorale până în 5 iunie, în Bihor au fost consemnate 16 incidente electorale. Dintre acestea, 10 au fost de natură contravenţională, adică pentru fapte precum ruperea de afişe. "În două cazuri au rămas autori necunoscuţi, iar opt fapte au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 4.000 de lei", a spus prefectul. De asemenea, au fost înregistrate şi şase fapte de natură infracţională, Claudiu Pop dând ca exemple "ruperi de bannere, un caz de denunţ calomnios şi unul de mită electorală", însă fără a putea specifica unde şi cine anume este cercetat de procurori pentru acestea.

Alegerile vor începe duminică la ora 7.00 şi se vor încheia la ora 21.00, urmând ca luni să aibă loc centralizarea rezultatelor la Biroul Electoral Judeţean.

În mod excepţional, dacă într-o circumscripţie va exista o situaţie de balotaj (adică egalitate de voturi între candidaţii la Primărie şi Consiliul Local), scrutinul va fi reluat pe data de 24 iunie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6264 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON