URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
25 Iunie 2012, 16:11

Ilie Bolojan: "Nimeni nu este bătut în cuie în Primăria Oradea"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan a dezminţit luni, în cadrul primei conferinţe de presă organizate la Primărie în cel de-al doilea mandat consecutiv, zvonurile privind iminenta înlocuire din funcţie a directorilor "înscăunaţi" de UDMR din Primărie şi din instituţiile subordonate.

"Trebuie să înţelegem bine: faptul că avem în Primărie directori de etnie maghiară nu are legătură cu UDMR-ul. Există directori care îşi fac treaba şi directori care nu îşi fac treaba", a spus Bolojan.

Primarul şi-a întărit afirmaţia nominalizându-l pe managerul OTL, Csuzi Istvan, cunoscut membru UDMR, ca fiind unul dintre directorii care i-au confirmat aşteptările. "Domnul Csuzi a dovedit că îşi face treaba şi, precum ştiţi, nu m-aţi văzut lăudând prea des pe cineva", a zis Bolojan.

Şeful executivului local a spus că nu a făcut şi nu va face nicio deosebire între angajaţii Primăriei, singurul criteriu de evaluare fiind dat de competenţa acestora. "Nu aţi văzut şi nu veţi vedea că jucăm într-o cheie etnică la Primăria Oradea. Pentru noi fiecare orădean contează", a zis Bolojan.

Fără negocieri de posturi!

În acest context, Bolojan a negat orice împărţeală pe posturile de conducere din Primărie şi instituţiile subordonate cu aliaţii din USL. "În Primăria Oradea nu există şi nu au existat negocieri pe căprării", a spus Bolojan.

În ciuda acestui fapt, primarul nu exclude unele modificări la nivelul conducerii executivului local. "Politica municipalităţii va rămâne aceeaşi ca până acum, dar asta nu înseamnă că directorii şi şefii de servicii sunt "bătuţi în cuie". Nimeni nu e "bătut în cuie" la Primăria Oradea. Nu există contracte pe durată nedeterminată pentru şefie, nici măcar în cazul primarului sau al viceprimarilor", a spus Bolojan.

Intervenţia primarului Ilie Bolojan a fost menită să pună capăt speculaţiilor privind iminenta înlocuire a directorilor puşi în funcţie de foştii aliaţi din UDMR şi să elimine temerile minorităţii maghiare cu privire la eventuale discriminări pe criterii etnice.

Conform bursei zvonurilor, în fruntea listei de "transferuri" s-ar număra, printre alţii, directorul economic al CAO, Aniko Kuntz, directorul tehnic al ADP, Bimbo Szuhai Tibor, şi şefa ASCO, Zita Koncsek, care se pregăteşte să iasă la pensie.

La întrebările jurnaliştilor, Bolojan a refuzat să comenteze informaţiile, limitându-se la a face declaraţii doar despre cazul lui Koncsek,despre care a spus că "se va face concurs, conform legii".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
?
Un singur lucru este batut in cuie in primaria Oradea, cum ca NE MINTITI, FARA JENA, direct in ochi, zambind! Dracu v-a votat, el sa va si duca!
Postat 28 August 2012, 21:00 de Angi
serios?
nu mai spuneti simate domn bolojan..chiar asa?nu schimbat la comanda?dar de ce ati schimbat atunci in 2008 toate conducerile regiilor autonome?si ce afacut csuzi la otl?nimic, in afara ca si-a bagat firme maghiare pe felie si a angajat multi maghiari.in rest nimic.dar absolut nimic.mari realizari....si cica nu schimba la comanda bolojan..hai mai lasa-ne ca nu toti suntem prostii tai.
Postat 27 Iunie 2012, 16:08 de io
@un calator
Si cate si-a mai tras si Rozi ,pupila Baciului, Marelui Mcarmaci Kiss grasanul ! Toti sunt plini de "sucesuri" si "realizirili" partidului !!!
Postat 27 Iunie 2012, 12:04 de scortosul
@un calator
Ce a facut Cszuzi pentru OTL ? Afacerea Mertanul, si-A adus un doctorat pe munca angajatilor si spesele OTL-ului si cate si mai cate pentru UDMR si firme unguresti angajate aici. Asa ca ciocu mic ca si-a facut o gramada!
Postat 27 Iunie 2012, 12:02 de scortosul
politic au venit, politic sa plece!
Ce a facut csuzi asta pentru Oradea? A umplut orasul cu harburi imputite care circula din ora in ora, il doare in cot de cerintele calatorilor in materie de trasee, a stabilit niste trasee doar in interesul supermarket-urilor , a cumparat niste vechituri care in vest ar fi fost casate...domnu primar circula oare cu tramvaiul?...daca ar face un singur drum cu mijloacele de transport in comun din Oradea sunt sigur ca ar avea o alta parere despre acest csuzi Criteriul de triere al acestor angajati ar trebui sa fie tot cel politic dupa cum tot politic au fost pusi in functii...ca doar nu au fost angajati prin concurs de competente!
Postat 26 Iunie 2012, 23:01 de un calator
vrem dreptate
Am si eu o vecina ( UDMR ) , a construit fara AC, a fost amendata si mersi traieste bine, ii rade in nas vecinilor. Dl. Bolojan, vedeti ca si vecinii mei v-au dat voturile catre d-voastra. Verificati pe cei fara AC, obligati si pe ei sa intre in legalitate
Postat 26 Iunie 2012, 15:04 de ciocioc
@Ungurul Mare si Lat 3
AI trait tu mai bine, ti s-a ridicat tie ca maghiar nivelul de trai ca Rozi , pepu.la lui Kiss a fost ani si ani la PMO? Ai dus-o mai bine ca maghiar ca o fata ca ea a fost acolo? Eu sigur nu . Fiecare mintesc cat le tin boastele numai sa-i alega cineva , pe criterii etnice, religioase,....... numai ei sa fie cei ce impart fonduri, bugete, bani .... . Totul se reduce la asta. Banul e ochiul dracului si tati for sa il aiba in buzunat >
Postat 26 Iunie 2012, 09:59 de scortosul
@Ungurul Mare si Lat 2
SA CRAPE ODATA TOTI SASA ZISI SOVINI POLITRUCI MISEI SI DEMAGOGI CARE INSEALA OAMENII ! Nu pricepi, nu ai vazut inca ca nu-i intereseaza numai ei sa fie SEFI? Sa imparta fonduri si dirijeze bani sa isi ieie ei partea? Chiar atat de creduli si naivi sunteti sa mai credeti ca-i intereseaza de voi ? Nu pot crede ember, nu pot crede ca esti chiar atat de naiv.
Postat 26 Iunie 2012, 09:52 de scortosul
@Ungurul Mare si Lat
Trebuie sa fii prost sa ceri sa plece ungurii din PMO. Au aceleasi drepturi ca oricine nascut si trait pe aceste meleaguri. REPET aceleasi drepturi !!! Nu sunt ei sau noi paria sau arieni !!! DAR toate posturile din PMO si regiile PMO , cele unde se misca bani si nu vorbe, au fost miseleste luate si date toate la lideri UDMR sau pupile ale acestora in 2008. UDMR misca toti banii PMO si ii foloseste cum vrea muschiul lui . PUPILA lui Kiss din PMO , Rozii inafara ca a adunat bani pentru tat felu de organizatii afiliate UDMR-ului nu a facut nimic. Zeci de cladiri aflate in patrimoniul orasului si judetului au fost "donate" la tat felu de organizatii din HU. si dupa aceea reperate pe banii din taxele si impozitele platite de mine si de tine si de toti amarastenii . Ai profitat si tu ca te vad foarte pornit ca o rata pornita de ratoi? Esti si tu unul dintre aceei "arieni" care trebuie musai sa ii lichidezi pe tpti romanii sa ramana numai ei ? Esti si tu din gasca lui curvaru Tokes? Nu pricepi sau nu vrei sa pricepi ca nu are nimeni nimic cu maghiarii ?? Problema e cu liderii care in tat ce fac ne intarata le noi sa pata ei afuna fonduri de salvare si ajutorare ... sa aiba ei gusa plina
Postat 26 Iunie 2012, 09:47 de scortosul
nu stiu
Nu stiu cum sunt posturile in primarie dar pe lingaul ala de Vila de la revolutie incoace tot pe acolo il stiu pe diferite functii. Ia vedeti, am dreptate?
Postat 26 Iunie 2012, 09:06 de oradeanu
gretosi pe gratis
postacii cei gretosi au revenit, dar de data asta vomeaza pe gratis ca pedeii nu mai au bani de impartit. ce naiba ii mana in lupta?
Postat 26 Iunie 2012, 09:05 de sing
@ Unguru Mare si Lat
Ar trebui dati afara din Primarie si din toate regiile toti ungurii angajati in ultimii 4 ani !! Stiti voi ca la reducerile de personal facute de Bolojan in celalalt mandat a dat afara numai romani ?? Niciun ungur nu a fost redus ? Dar pe Tunde Beniovski, directoarea adj. de la A.I.O. cand o schimba Bolojan ? Considera ca isi face treaba ?? A cui treaba o va mai face daca nu mai e Rozi, ale carei ordine sa le execute??
Postat 26 Iunie 2012, 08:04 de POPA
@Ungurul Mare si Lat
Sa-i puna pe toti sa scrie ,,Stanca sta-n castan ca Stan''. Care stie, ramane ! A dovedit ca stie cat de cat romaneste. P.S. Este un test de clasa a II-a si nu cred ca ungurii nu l-ar trece ! Sau is mai prosti decat ii credeam ? ((( = :
Postat 26 Iunie 2012, 04:44 de scribul
csuzi
csuzi este ok. chiar n-am ce reprosa la OTL ca ianinte... in rest sper in adio Koncsek etc..
Postat 25 Iunie 2012, 22:26 de stv3
Carpi trei, templari si scortosi: inghiti-ti-va rahatul!
Kktilor, Bolojan a refuzat sa puna viceprimar maghiar! Ce mai vreti? Sa dea afara toti ungurii din primarie? sunteti niste nationalisti de cea mai joasa speta.
Postat 25 Iunie 2012, 21:43 de Ungurul Mare si Lat
BOLO
Incep iar postacii de servici sa comenteze... PS: S-a terminat campania electorala demult, si tot Bolojan e primar.
Postat 25 Iunie 2012, 21:05 de ftu
Gura bogata
Daaaaa !?! Iar Zita, spre exemplu, a ajuns sefa peste tot socialul municipiului datorita competentei, nicidecum apartenentei la UDMR !?! Mai gibonule, nici nu ai intrat bine in painea celui de-al doilea mandat si, confortabil, ne minti in fata. Mai bine taci, ca la asta te pricepi cel mai bine, ca doar cu tacerea ai castigat pana acum, nu cu competenta giratoriilor si parcarilor vopsite pe trotuare.
Postat 25 Iunie 2012, 20:08 de Carp III
Unii ar trebui batuti in cuie !
Iar minti, bolovane.... Poate ajungi ca pinochio si-ti taiem bornau cu drujba ! Cum a arata daca ai da cu capul de perete de cate ori ai numit FARA CONCURS directori si sefuti in primarie.... Ca un gibon ! Sau poate nu ti-ar pasa ca esti bolovan
Postat 25 Iunie 2012, 18:39 de templar
GREATA "Ungure Bolojan"
"Trebuie să înţelegem bine: faptul că avem în Primărie directori de etnie maghiară nu are legătură cu UDMR-ul." Doctorul politruc a ajuns acolo , la OTL , ce era cel mai "bun" din UDMR. Bolojan isi meritqa porecla de "Ungurul Bolojan" si in continuare !!!!! A vandut toate regiile UDMR-ulkui si acum face pe sfantul !!! Acelasi !!! GREATA, toata greata Ungure-Bolojan !!!!
Postat 25 Iunie 2012, 17:47 de scortosul
alo ,primaru!!!
ce facem cu cainii vagabomzi?? au invadat Iosia ,ti-e frica sa mai te plimbi seara
Postat 25 Iunie 2012, 17:28 de aa
ilocuire
motive de inlocuire se gasec repedeexact cum si iepurele a fost batut pentru-ca nu a avut sapca pe cap ca apoi sa fie batut din nou pentruca a avut sapca pe cap,deci motive gasesti
Postat 25 Iunie 2012, 16:43 de karton
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON