URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Noiembrie 2011, 14:41

Horea Vuşcan: Transgex nu are voie să rezilieze contractele cu locuitorii din Ioşia

Horea Vuşcan, preşedintele Mişcării Verzilor Democrat Agrarieni din Bihor, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la care a participat şi un şef de asociaţie din Ioşia, că firma Transgex "încalcă clauzele contractelor" încheiate cu locuitorii din acest cartier.

Reziliere "cu şmecherie"

La sfârşitul lunii octombrie, Transgex a trimis fiecărei asociaţii o notificare privind rezilierea contractului în 30 de zile, ca urmare a Hotărârii de Consiliu Local ce prevede "încetarea contractului de asociere în participaţiune încheiat cu Transgex şi preluarea activităţii de distribuţie energie termică prin PT 512, 513 şi 514 de către Electrocentrale Oradea".

În notificare, se preciza că rezilierea se face "în baza articolului 5, aliniatul 2, din contractul de furnizare a energiei termice". "Clauza arată că rezilierea contractului poate fi făcută "şi la cererea utilizatorului, cu preaviz de 30 de zile şi numai după achitarea la zi a tuturor debitelor". Prin urmare, şmecheria e că Transgex vrea să se acopere legal, vrând ca oamenii să semneze o solicitare de debranşare. Încearcă o modalitate de a înşela cetăţenii", a acuzat Horea Vuşcan, într-o conferinţă de presă.

Şeful MVDA Bihor a mai spus că Transgex nu are dreptul de a rezilia contractul decât în caz de "forţă majoră". "M-am întâlnit cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari şi am stabilit că fiecare va trimite azi (n.r. - marţi) o adresă către Transgex prin care să răspundă că nu au dreptul să le rezilieze contractele", a mai spus Vuşcan. El a adăugat că, dacă totuşi firma va continua demersul, asociaţiile o vor acţiona în instanţă şi o vor reclama la Protecţia Consumatorului.

Miting de Ziua Naţională

În plus, Horea Vuşcan susţine că în cazul în care la sfârşitul lunii Transgex va debranşa cele aproximativ 3.500-4.000 de apartamente încălzite pe bază de apă geotermală, locuitorii din Ioşia vor ieşi la un miting în faţa Primăriei, chiar de Ziua Naţională, pe 1 decembrie. "Dacă locuitorii vor rămâne fără căldură, ne vom vedea în faţă la Primărie. Nu cred că domnului primar şi domnului Iacobescu (n.r. - director general Transgex) le va plăcea acest lucru", a ameninţat Vuşcan.

În cadrul aceleaşi conferinţe de presă, şeful MVDA Bihor a declarat că unii dintre preşedinţii de asociaţii sunt speriaţi că ar putea fi presaţi de Primărie să accepte rezilierea contractului cu Transgex. "Oamenilor le este frică de controalele Poliţiei Locale, aşa cum s-a întâmplat în 2008 cu RER şi Urbana, când au fost ameninţaţi cu amenzi dacă nu trec la RER", a susţinut Vuşcan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
betivul improasca cu noroi
Mai betivane,vezi-ti de paharele tale in birturi nu te ocupa tu de problemele societatii ,a oradenilor,nu mai face zinzanie cretinule,nu cumva te crezi edil? Ma mir cine te mai baga in seama,zau dsoara Chisbora,nu-l mai promovati pe acest delicvent..Vuscan are noroc cu parintii care au dat spagi grase ca sa-si scape fiul de puscarie, asta-i justitia noastra.
Postat 09 Noiembrie 2011, 19:01 de trifa
nici TU nu ai avea voie sa treiesti si uite ca o faci...
la fel si transgex-ul ca putea rezilia contractele
Postat 09 Noiembrie 2011, 12:55 de oradean
io
imi place. comentati orice numa ce e in articol nu. faza cu accidentul s-a finalizat. condamnat cu suspendare si daune morale. gata. terminati. vorbiti despre prezent. e mai interesant. asta tot bate din gura cu iosia da solutii nu are. pricepeti ca transgex opereaza in oradea ilegal. nu are licenta. si nici nu va primi vreodata. asa ca e nevoie ca, daca vor, acele puncte termice ce au apartinut de transgex sa fie preluate de un operator valid. ne place sau nu acesta este electrocentrale. ne place sau nu el are regulile lui de functionare, nu ale altora. e ca si cum s-ar cumpara la otl tranvaie noi, cele expirate ies din uz si se maresc tarifele la bilete. va place? nu. puteti schimba ceva? nu. asa ca lasati sa se faca preluarea, rabdati catva ani pana se investeste in retele si productie, in ideea ca va fi mai bine. peste tot in lume s-au intamplat asemenea lucruei si se vor intampla in continuare. cat despre rezilierea contractelor,horica va minte frumos.as vrea eu sa vad cum el ar vrea sa rezilieze un contract al firmei lui cu unul dintre clienti si sa apeleze in acel moment doar la forta majora:D. cine a vazut in viata lui macar un model de contract stie cateva moduri de rez
Postat 09 Noiembrie 2011, 11:20 de io
Bou-i bou, n-ai ce sa-i faci
Poti face stop cardio-respirator in somn sau la... volan. Asa ca oricat va credeti de perfecti tot nu sunteti invulnerabili. Precis va declarati si va credeti si crestini perfecti. Din comentarii pareti lipsiti de inteligenta, discernamant si un minim de umanitate. Cum nu mai cred demult in perenitatea pudorii si eficacitatea bunului-simt, asadar nu ma astept la alte opinii sau atitudini nici de la ortodocsii oligofreni romani care l-au votat cu peste 80% pe criminalul Iliescu.
Postat 09 Noiembrie 2011, 09:39 de Darius
@neamtu
nu voi pati niciodata ca huidu sau ca vuscan pentru ca nu umblu cu masina baut cu 120 prin oras si nici nu imi lipseste jumatate de creier. in loc sa isi vada de treaba lui, sa fie fericit ca nu infunda puscaria dupa ce a facut bate aiurea din gura; de criticat e usor sa critici dar sa vina cu o solutie nu l-am auzit. oricum ce credibilitate are un om ca el dupa ceea ce s-a intamplat? nu are nici bun simtul sa se retraga din viata publica. nu inteleg de ce acest ziar il tot promoveaza.
Postat 08 Noiembrie 2011, 19:36 de Huidu2
DIAREE
Acest HORICA, CARE ARE O GURA CAT O DIAREEE DE ORADEA...IN AFARA DE A CRITICA NU ESTI BUN DE NIMIC UN NIMENI, CACA IN DRUM SI FUGE IN HUCI, PISATOCULE ESTI CHIAR UN NIMENI DE ORADEA, UN HUIDU...ASA TE VEI RETRAGE SI TU ...VEI MAI ACCIDENTA PE CINEVA CAND MERGI ACASA BEAT DIN CLUBURI...ZEROULE BARAT!
Postat 08 Noiembrie 2011, 16:20 de DIAREE DE ORADEA
Inca unul (una) perfect(a)
Deja a sarit kakat sa-si verse fierea neputintei personale. @"Huidu" nu esti in stare sa ajuti un orb sa treaca strada sau sa faci singur mai mult decat ar putea face un copil de 10 ani. Cu toate acestea crezi ca esti perfect. Iti doresc sa patesti si tu ce-a patit Serban Huidu si Horia Vuscan. Sa te vedem atunci!
Postat 08 Noiembrie 2011, 15:22 de Neamtu
Debransatorul
Vuscan acest Hudiu de Oradea, sa ne povesteasca el cum i-a debransat din viata pe cei pe care i-a omorat.
Postat 08 Noiembrie 2011, 15:07 de Huidu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON