URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Noiembrie 2011, 17:02

Horea Vuşcan cere Episcopiei Romano-Catolice să găzduiască gratuit Muzeul

Horea Vuşcan, liderul Mişcării Verzilor Democrat Agrarieni Bihor, a trimis miercuri o scrisoare deschisă Episcopiei Romano-Catolice de Oradea, cerându-i episcopului Bocskei Laszlo să găzduiască gratuit în Palatul Baroc exponatele Muzeului Ţării Crişurilor pentru încă şase luni.

Scrisoarea deschisă a lui Vuşcan vine la câteva zile după ce consilierii judeţeni nu au adoptat hotărârea privind prelungirea contractului de închiriere a unui spaţiu din Palatul Baroc pentru depozitarea obiectelor Muzeului şi creşterea chiriei de la 6.100 de euro lunar la aproape 15.000 de euro lunar.

Horea Vuşcan îşi începe scrisoarea explicând situaţia în care se află Muzeul Ţării Crişurilor, care nu se poate muta încă în noua locaţie. "Ţinând cont de această situaţie delicată (...), facem un apel la dumneavoastră pentru soluţionarea acestei probleme pe cale amiabilă. Biserica ar trebui să fie cea mai îndreptăţită instituţie care ar putea să ofere lecţii de morală şi de conduită ireproşabilă", scrie Vuşcan.

Preşedintele Mişcării Verzilor le cere reprezentanţilor Episcopiei să dea un "exemplu de conduită". "Vă rugăm cu respect şi faţă de cetăţenii Bihorului să acordaţi "un act de clemenţă financiară" faţă de Consiliul Judeţean Bihor care să se materializeze în găzduirea benevolă şi gratuită a Muzeului Ţării Crişurilor în clădirea dumneavoastră pentru încă şase luni de zile", se mai arată în scrisoare.

"În urma acestui "act de clemenţă financiară" venit din partea dumneavoastră s-ar putea "dezgheţa anumite inimi împietrite" din cadrul conducerii Consiliului Judeţean Bihor şi a firmei Selina", mai subliniează Vuşcan, adăugând că "într-o lume în care banul dictează, Biserica ar trebui să ne amintească că avem şi valori pe care nu le putem echivala în bani".

Vinerea trecută, proiectul de hotărâre care prevedea încheierea unui nou contract de locaţiune cu Episcopia Romano-Catolică de Oradea pentru depozitarea, pentru 15.000 de euro pe lună, a exponatelor Muzeului Ţării Crişurilor nu a fost adoptată în Consiliul Judeţean, primind doar 23 de voturi pentru, în condiţiile în care, fiind o problemă de patrimoniu, erau necesare 24 de voturi.

Consilierii au votat în schimb înfiinţarea unei comsii de negociere cu Episcopia Romano-Catolică pentru obţinerea unui nivel mai mic al chiriei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
cretini
bha sami bag cv sariti k dobitocii la vuscat care nu a facut d altfel nik rau ... sau sunteti si voi de partea hotilor . vuscane respect !!!
Postat 14 Noiembrie 2011, 15:19 de eu
of offf
Felicitari E-Bihoreanul...inca un articol de cacat de la un om de cacat. NOI, Citirorii suntem de vina, nu baiatu' lui tati. Daca nu dati click pe articol, administratorii siteului vor vedea ca nu il mai baga nimeni in seama pe Horica. Incet incet moare categoria de intelectuali din Bihor. Bafta Horica
Postat 03 Noiembrie 2011, 13:54 de of
Bunavointa
In locul Episcopiei as face un gest de bunavointa si as da in chirie cladirea pe gratis pe 6 luni(patrimoniul muzeal este al intregii comunitati) in schimb as cere un gest de bunavointa din partea majoritatii (care de altfel este un drept in toate tarile civilizate in Europa) ca sa apara inscriptiile bilingve in oras: la denumirile strazilor, in statiile de tramvai etc. Bunavointa la schimb, ar fi un precedent pozitiv, de mult trebuia sa ne dam seama ca numai asa exista progres, prin intelegere si toleranta reciproca, dar pan' la urma nu se va intampla nimic asta e aproape sigur... "n-ai cu cine"...
Postat 03 Noiembrie 2011, 12:58 de István
Bravo Vuscan!
Pana la urma Vuscan e glasul care spune lucrurilor pe nume, lucruri despre care nu se vorbeste decat, cel mult, in cadru restrans: pretul gigacaloriei, poluarea de la cet, cetatenii din Iosia etc. Daca ideile sunt bune nu mai sariti sa-l discreditati imbalosandu-l cu fierea voastra. Bine Vuscane, o sa vedem acuma milostenia sau ipocrizia clerului, politicienilor si afaceristilor implicati.
Postat 03 Noiembrie 2011, 08:49 de Ovidiu
felicitari vuscan
mare lucru sa aud asa ceva din partea dansului, mai ales ca se declara ateu. buna si ideea, si cuvintele alese, din cate ati citat. nu ma asteptam la asta din partea dansului
Postat 02 Noiembrie 2011, 21:40 de unu care il critica
Ai uitat sa pui "P"
Draga Smaranda ai uitat sa pui "P" de la publicitate la aceste articole platite cu generozitate de cal care le stie pe toate.
Postat 02 Noiembrie 2011, 21:22 de Vladimir
s.p.u.
ba tristule,nfs si ufo,bmw alfa range rover sunt ecologiste?dispari ba gunoi uman,reprezentantul verzilor,nu vrei sa ne lasi,de ce naiba publicati elucubratiile unui allien?
Postat 02 Noiembrie 2011, 20:29 de rambo
bine
una calda,una rece,cand cum,buna intentia d-l Vuscan,tine cont de majoritate nu de o mana de oameni cum faci "deobicei".
Postat 02 Noiembrie 2011, 20:25 de eueueu
comentatori FM
Mai oameni daca voi nu sunteti instare sa faceti ceva pentru societatea in care traiti, atunci macar lasati pe alti sa incerce nu mai carcotiti pe la toate colturile,,, ca asta nu dovedeste decat ca sunteti incapabili de altceva,
Postat 02 Noiembrie 2011, 19:47 de Luci
maimutoi de trei parale
Vuscane tu cata chirie platesti sa-ti gazduiasca presa tampeniile?
Postat 02 Noiembrie 2011, 19:28 de interoil
la puscarie
n-ar fi mai bine sa-l gazduiasca pe acest criminal, puscaria?
Postat 02 Noiembrie 2011, 18:20 de roland
mare fas
selina sa isi faca treaba si sa nu mai fure atat, si nu ar mai trebui sa se prelungeasca nici un contract. Sau sa plateasca mafiotul (nu imi vine in minte numele lui) ala de la selina chiria din buzunarul lui.
Postat 02 Noiembrie 2011, 18:18 de radu
branza buna in burduf de slaba calitate
o chestie buna pacat ca vine de la un astfel de individ, daca ii apartine lui ideea.
Postat 02 Noiembrie 2011, 17:13 de muzeu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON