URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Octombrie 2014, 16:19

Glorie eroilor! Depunere de coroane la Cimitirul Municipal, la comemorarea a 70 de ani de la eliberarea ultimei palme de pământ românesc (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproximativ 50 de bihoreni, reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, cadre militare sau simpli cetăţeni, au participat luni dimineaţă la ceremonialul militar şi religios organizat de Instituţia Prefectului în cimitirul municipal cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la eliberarea teritoriului naţional în timpul ultimului război naţional.

Ceremonia a început în faţa Capelei Municipale şi a continuat cu depunerea e coroane la monumentul eroilor, situat în imediata apropiere.

La eveniment au luat parte, printre alţii, prefectul de Bihor, Claudiu Pop, primarul Ilie Bolojan, viceprimarul Ovidiu Mureşan, chestorul Liviu Popa, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Bihor, protopopul de Oradea, Dorel Rusu, şefi de instituţii deconcentrate şi elevi de la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu.

"Aici în cimitirul Rulikowski se află mormintele soldaţilor din Divizia 3 Munte şi Tudor Vladimirescu. Ne-am adunat aici să aducem onorul şi omagiul atât celor înmormântaţi aici, cît şi celor care au fost îmormântaţi în gropi comune fără să aibă cine să le pună o floare sau să le aprindă o lumânare", a spus în alocuţiunea sa, generalul de brigadă în rezervă Vasile Creţ, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere "General Traian Moşoiu".

Generalul Creţ a vorbit despre luptele date pentru eliberarea Oradiei şi a evocat eroismul ostaşilor români care au luptat în ultimul război mondial.

La rândul său, prefectul Claudiu Pop a vorbit despre contribuţia Armatei Române la înfrângerea nazismului în Europa şi a elogiat jertfa de sânge a ostaşilor români.

"Să fim mândri de faptele euroilor noştri, să fim mândri că suntem români!", şi-a încheiat discursul prefectul Pop. Desigur, spre lauda euroilor români şi fără nicio legătură cu sloganul cu care s-a lansat în campanie, premierul Victor Ponta...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Dublarea aniversărilor
Şi uite aşa, dintr-odată, vom ajunge să dublăm toate aniversările, adică: - 24 Ianuarie 1859, o vom sărbători şi pe 20 ianuarie, - 20 Aprilie 1919, o vom sărbători şi pe 16 aprilie, - 9 Mai 1945, o aducem pe 4 mai - 26 Iunie, Ziua Drapelului, o facem pe 22 - 29 Iulie, Ziua Imnului, pe 23, - 12 Octombrie 1944, s-a făcut, deja, pe 06.10.2014 - 25 Octombrie, Ziua Armatei, o mai facem pe 21 - Ziua Naţională, 1 Decembrie, propun s-o ţinem pe 26 noiembrie, şi , uite aşa, o vom duce, într-o veselie, din aniversare în aniversare !!! Ambiţioşi, rău de tot, pensionarii militari. Vor şi ei să aibă aniversările lor proprii şi personale !
Postat 07 Octombrie 2014, 14:22 de Străjuitorul derutat
CHIAR, "EUROI"?
Dane! Chiar "eUroi" ai vrut să zici (de 2 ori). Dacă erau doar vorbele dintre ghilimele, înţelegeam (Nea Andrei de la "Dacia" a "sfărmat mălai, la greu"), manifestarea a avut însă ca obiect Eroii (fără U-ul de după E) Neamului.
Postat 07 Octombrie 2014, 10:10 de Sorin
@windos
bai, asshole, nu sovieticii au eliberat Ardealul de hitleristi. Romanii, l-au eliberat de gunoaiele hortiste (criminali de copiii, femei, batrani si oameni neinarmati ! sovieticii, stalinistii n-au vrut sa le faca nimic ungurilor, pt ca sa-i poata folosi ulterior impotriva romanilor.
Postat 07 Octombrie 2014, 07:37 de @windos
pt Land
Or fi fost pe la Budapesta sau Moscova sa primeasca instructiuni.
Postat 07 Octombrie 2014, 04:25 de pt Land
Cati udemeristii au participat ?
Cati udemeristi sau cati din trupa lui tokes au fost prezenti la ceremonialul organizat cu prilejul implinirii a 70 de ani de la eliberare a teritoriului national in timpul ultimului razboi mondial ? Nici unul ! Nici urma de ei prin zona.
Postat 07 Octombrie 2014, 04:17 de Land
Crapa fierea si ficatii in ungurii hortisti.
Vedem cum comenteaza si cum fierb in suc propriu ungurii iredentisti, revizionisti, separatisti pt ca nu pot sa o ia de la capat cu furturile din Transilvania.
Postat 07 Octombrie 2014, 04:04 de 6 Oct 1944
6 octombrie?!
stiam ca teritoriul RO a fost eliberat mai devreme de 25 octombrie 1944, dar ca data oficiala a fost stabilita la acea zi pt a se suprapune cu ziua de nastere a regelui, dar sunteti siguri ca a fost 6 octombrie? oradea nu a fost eliberata la 12 octombrie 1944, iar restul teritoriului mai tarziu? incurc cumva evenimentele istorice? sau nesimtitii astia falsifica istoria a doua oara, dupa cum le vine lor la indemana?(prima oara in 1944, ca sa dea bine de ziua regelui, iar a doua oara acum, ca sa dea bine , eventual, in campanie).
Postat 06 Octombrie 2014, 22:38 de al
Glorie eterna eroilor eliberatori !
ungurii barbari, navalitori au fost alungati peste gramita.
Postat 06 Octombrie 2014, 19:55 de Oradea
Parca
Parca ultima ,,brazda de pamint romanesc,, a fost liberata in 25 Octombrie 1944 ! ma rog , poate ca am fost noi ,,dezinformati,, la orele de istorie din scoala desi nu cred. rusinica mai ,,patrihotilor,,!!! cred ca voi ati folosit cerneala in loc de lapte in pauza de masa.
Postat 06 Octombrie 2014, 19:48 de unu
@wind in ass
Ai dreptate, tovarase! Au plecat nemtii pe care ii regretam si au venit ai lui tonta, dragnea, nascase, ilici iliescu, adica a venit ciuma rosie! Si n-am scapat de ea nici azi! O intrebare: observam ca regimul tonta schimba tot, da' ce are marinelu' cu Istoria Romaniei si a Romanilor?! Eu am invatat ca ultima brazda de pamant romanesc a fost eliberata in 25 octombrie 1944, ca un omagiu adus de Armata Romana capului ostirii, Majestatea Sa Regele Mihai I, care-si sarbatorea onomastica. Din pacate vad ca tembelul asta de perfect este intocmai precum seful sau, tonta : minte precum respia!
Postat 06 Octombrie 2014, 19:41 de ionel
LOL
"în timpul ultimului război naţional" Oare nu era cumva "razboi mondial". Ca sa tineti mai usor minte, puteti sa il asociati mental cu Bercea mondialul (sau cum l-o fi chemand).... PS: a fost si prietenul tuturor romanilor Laci Tokos, pardon Tokes, la manifestare? Ca ii place sa fluture tot felul de steaguri!
Postat 06 Octombrie 2014, 17:42 de mine
70 de ani de la ocuparea RO de catre Uniunea Sovietica !!!
Eliberat simbolic de sub ordinea si disciplina stramosilor lui Klaus Wermorel Ciolannis !!!
Postat 06 Octombrie 2014, 16:47 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON