URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
02 Martie 2012, 16:17

Garda de Mediu va monitoriza ariile protejate din judeţ şi va promova agricultura "eco" pe bani europeni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor, Călin Mocan, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce va implementa două proiecte finanţate prin fonduri europene. Ambele proiecte sunt realizate în parteneriat cu Inspectoratul de Mediu, Protecţia Naturii şi Managementul Apelor din regiunea Tisa de Jos, cu sediul la Debreţin.

Proiectul cel mai important, intitulat "Pro-Safe: Joint Action for Safeguarding Protected Areas in the Hungary-Romania Cross-border Area", presupune acţiuni comune pentru monitorizarea şi protejarea ariilor naturale de pe frontiera româno-ungară. Acest proiect are o valoare de 90.000 de euro, din care contribuţia Gărzii de Mediu Bihor, care este beneficiarul proiectului, este de doar 900 de euro.

În cel de-al doilea proiect, denumit "Earth: Ecological Action for Reducing the Terrain Harmful Exploitation", Garda de Mediu este doar partener. Acesta vizează promovarea unor practici ecologice în agricultură. "Avem foarte multe areale cu pânza freatică afectată de la tehnologiile folosite în agricultură", a precizat Mocan. Astfel, comisarii de mediu vor promova în rândul agriculturilor tehnologiile prietenoase cu mediul, care nu presupun utilizarea chimicalelor.

Şeful Gărzii de Mediu Bihor mai are în plan, după ce se vor deschide liniile de finanţare europeană pentru proiecte mai mari, să realizeze şi un centru de monitorizare a calităţii aerului pe frontiera dintre România şi Ungaria.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
negru
Dar fumul de la cet cand il monitorizeaza garda de mediu
Postat 03 Martie 2012, 15:42 de io
ce zapada neagra avem!
ce naiba nu vedeti ce neagra e zapada nenorocitilor ne omorati intentionat ! moartea de v ar lua mai repede sa ne lasati sa traim pe pamantul data de D-zeu nu voi criminali, ucigasi in serie cu ajutorul Politici, viermi sociali va duceti la munte degeaba ca va curatatai plamani sa i umpleti cu nitrati poluanti :)) moarte sa va inghita cat mai repede!
Postat 03 Martie 2012, 10:41 de ce MOCAN !!
garda sa verifice tot jud.
in satele calugari si izbuc toate daversarile de la baie si w.c. din curte a locuitorilor din aceste sate se fac in piriul care merge in pestera cinpeneasca s. a .m.d
Postat 03 Martie 2012, 08:47 de tomy
Garda moare dar nu se preda
Lugu-lugu pe frontiera, iar in judet se arunca gunoaiele direct in albiile riurilor si piriurilor. La asa mocan, asa rezultate. Garda asta ar trebui desfiintata, ca si asa nu are atributiuni de stopare a poluarii solului, subsolului, apei si aerului. Are atributiuni de vama doar.
Postat 02 Martie 2012, 19:37 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON