URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
29 Februarie 2012, 10:45

Fraudă de un milion de euro la Zahărul SA: Garda Financiară a pus sechestru pe fabrică

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Administratorii cunoscutei firme orădene Zahărul SA sunt acuzaţi de evaziune fiscală de 1 milion de euro, după ce s-a descoperit că s-au folosit de firme fantomă pentru a frauda plata TVA în cazul unor livrări de zahăr către lanţurile de magazine Lidl şi Kaufland.

"Frauda a fost descoperită în urma unor verificări încrucişate efectuate de comisarii Gărzilor Financiare Bihor, Arad şi Timiş", a declarat şeful Gărzii Financiare Bihor, comisarul general Călin Gal.

Ancheta a scos la iveală că firma orădeană a importat 11.000 tone de zahăr din Zimbabwe, pe care apoi le-a exportat, fictiv, unor firme din Bulgaria. În realitate, zahărul ajuns în Portul Constanţa a fost transportat la o societate din Vălenii de Munte care, pentru a se acoperi cu acte, a făcut achiziţii fictive pentru zahăr, de la firme fantomă din zonă.

În final, zahărul ambalat în pungi de câte un kilogram a fost facturat şi livrat către magazinele Lidl şi Kaufland.

În urma controlului, comisarii Gărzii Financiare Timiş, cei care au coordonat ancheta, au pus sechestru pe bunurile societăţii controlate pentru recuperarea prejudiciului şi au sesizat DIICOT Bucureşti, solicitând cercetarea celor implicaţi în fraudă pentru evaziune fiscală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
interesant !!
Două femei şi un bărbat din Oradea sunt judecaţi la Cluj după ce au înşelat alte două persoane, luâdu-le o garsonieră şi peste 20.000 de euro. Cei trei promiteau intervenţia pe lângă diverşi magistraţi şi poliţişti locali. Femeile sunt acuzate că în luna octombrie a anului trecut au cerut altor două persoane o garsonieră şi 20.000 de euro pentru a interveni pe lângă judecătorii de la Curtea de Apel Oradea, dar şi pe lângă prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. "În cursul lunii octombrie 2011, inculpata Mangra Rodica Berta a pretins de la doi denunţători o garsonieră pentru sine şi suma totală de 20.000 de euro, sumă despre care susţinea că urma să o remită, prin intermediul inculpatei Gal Mariana, unor magistraţi – judecători de la Curtea de Apel Oradea şi prim – procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru ca, în schimb, denunţătorii să obţină soluţii favorabile în dosarele penale în care erau cercetaţi sau judecaţi. Inculpata Gal Mariana le-a întărit convingerea celor doi denunţători că sumele de bani şi bunul imobil pretins de inculpata Mangra Rodica Berta le pot asigura soluţii favorabile în dosarele penale în care sunt vizaţi", se arată în rechizitoriul procurorilor anticorupţie.
Postat 01 Martie 2012, 18:51 de una
x
---Femeia le-a promis celor doi că suma urma să o remită unor judecători de la Curtea de Apel Oradea şi prim procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, chiar prin intermediul soţiei acesteia, Mariana Gal. "Inculpata Gal Mariana le-a întărit convingerea celor doi denunţători că sumele de bani şi bunul imobil pretins de inculpata Mangra Rodica Berta le pot asigura soluţii favorabile în dosarele penale în care sunt vizaţi", se mai spune în document.--- ....... O mica mare diferenta in abordare de catre ziar a problemei, pe care pana la urma nu au mai fost curiosi sa o urmaresca, oare de ce........?, cititi si vedeti..................
Postat 01 Martie 2012, 17:50 de x
nooohoooo ca va place
si ii batjocorim pe unguri , minoritatiile care se respecta si vor scoli in limba lor materna, non calitate popor de ..... a ajuns Romania, fraieri si fraieri vor mai fi si totul pentru un miraj :PUTERE :)))) la puscarie o sa o aveti sau la morga.
Postat 01 Martie 2012, 13:34 de ANKA
nooohoooo ca va place
impozitul pe profit asta face va fufufuf in kuur de fraieri de romani, multimiti europarlamentarilor pe care ii intretineti sa vedem ce ne mai impune FMI sa inghitim cat * vom manca de la U.E. si prin tradatorii de tara care semneaza distrugerea Romaniei, luati viagra ca avocati sa muriti in placeri si uite asa traim in lumea americanesca :)) ati ajuns biete carpe nimic mai mult, multumiti lui Blaga, multumiti tuturor celor care va fura zi de zi, ceas de ceas .
Postat 01 Martie 2012, 13:31 de ANKA
suntem fraireri europei
Da. Toate firmele multinationale vin la noi se incarca cu facturi de logistica din Cipru si insule gen Offsure si duc tot profitul la ei in tara. noi am ajuns exact ceea ce au dorit ei adica ce din occident ( o piata de consum dictata de vestici ). Haideti sa cumparam tot ce producem noi si economia si noi toti vom avea un trai mai bun. trebuie incurajat producatorul ( adica taranul care muneste pamantul ). noi trebuie sa cumparam ceea ce producem si ceea ce voidem noi. trebuie sa fim nationalisti cu orice pret. NU NE PUTEM LASA FRAIERITI DE STRAINI.
Postat 01 Martie 2012, 01:42 de gogu
Salarii babane
Oare ce castiguri lunare au administartorii, managerii si alti conducatori ai respectivei firme. Eu am auzit/citit ca-s mari bine !
Postat 29 Februarie 2012, 23:11 de zahar amar
garda de oradea
Garda de oradea verifica toti micutii care vor sa cistige o piine si le da niste amenzi care nu sint pentru a le putea platiI sau pentru a i corecta daca au gresit ci pentru a i desfiinta definitiv.Daca guvernantii dispun prostii Voi lingaii EXECUTATI!!!
Postat 29 Februarie 2012, 22:40 de g&g
firme nemtesti?
as fi interesat cum comenteaza autorii articolului faptul ca atat zaharul sa cat si Lidl, repsectiv Kaufland sunt firme detinute de catre actionariat GERMAN! nu cred ca i-au invatat romanii meserie la cate multinationale au pe lumea asta! si mai vobesc unii de schengen.
Postat 29 Februarie 2012, 20:03 de ady
Pudra
Oameni buni. Nu sunt cumva acele firme bulgaresti de vina? Cu ce este culpabila firma din tara noastra daca zaharul a fost revandut la noi si nu la ei acasa? Ciudat, logica zero...
Postat 29 Februarie 2012, 17:55 de Pudra
mai mai
Ce pacat ca timisorenii si-au bagat nasul in treaba bihorenilor....i-au lasat fara venituri constante pe spagari..Daca aveti o problema a carei rezolvare intra sub atributiile garzii financiare( Bihor) evitati.. ,doar le atrageti atentia asupra unei noi surse de venit ,personal..........Ce face DNA Bihor oare?- raspuns....:ffff bine!!!!!!
Postat 29 Februarie 2012, 17:00 de soso
de continuat
In fine au ajuns mai aproape de inima caracatitei .Greu de ajuns la marea evaziune,sunt interese prea mari si nume grele in genul asta de manevre.Cred ca pe acest tip de infractiuni trebuie sa se axeze autoritatile,dar toti stim ca sunt calcate in picioare firmele mici pentru rahaturi de doi bani care nu produc atata cat sa poata da dreptul la zecile de institutii cu drept de control.Bine ca gaborii din Oradea au trimis in judecata o femeie care vindea adidasi contrafacuti.Rusine mare.
Postat 29 Februarie 2012, 15:36 de c.c.
garda moare
BEAN,ai dreptate totala,pana descifrau astia de la bihor actele,mai trebuiau sa se inscrie la o facultate...ca pe prima oricum au terminat-o cu pile
Postat 29 Februarie 2012, 15:17 de brancardieru'
Garda noastra moare de ciuda
Ghinionul celor care s-au dedulcit peste masura e ca a venit Garda Financiara Timis peste ei, ca daca ar fi fost dupa Garda Bihoreana nic nu auzeam de asa ceva.
Postat 29 Februarie 2012, 13:07 de BEAN
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON