URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Septembrie 2013, 16:53

Firmele din domeniul panificaţiei, luate în vizor de poliţişti: Două dosare penale pentru un tun de 320.000 lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a anunţat, luni, demararea unor unei ample acţiuni pentru combaterea evaziunii în domeniul panificaţiei, în ultima săptămână fiind verificaţi aproape 200 distribuitori de cereale, brutării şi comercianţi de produse de panificaţie. Acţiunile au avut loc ca urmare a intrării în vigoare a noului TVA, de 9%, la pâine.

Potrivit Alinei Dinu, la acţiunea coordonată de Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) Bihor au participat în total 110 poliţişti, atât ofiţeri antifraudă cât şi poliţişti de ordine publică şi ai Serviciului de poliţie rutieră.

"S-au făcut controale de la producători, până la cei care vând produsul finit către populaţie, fiind vizate inclusiv zonele în care se exportă cereale", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor. În total, poliţiştii au făcut 184 de controale, dintre care 47 la societăţi comerciale, 64 la persoane fizice, fiind verificate şi 73 de mijloace de transport.

"Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 13 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite republicată şi 12 la alte acte normative. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 26.260 lei, iar a bunurilor ridicate urmare a acestora este de 5.126 lei", a mai spus subcomisarul Alina Dinu.

În timpul controalelor, poliţiştii au întocmit şi două dosare penale în cazul a două firme orădene profilate pe comerţul cu cereale, pentru evaziune fiscală.

Din verificările făcute de poliţiştii SIF, administratorii uneia dintre firme au înregistrat în contabilitate ultimii 2 ani achiziţii fictive de cereale pentru a sustrage societatea comercială de la plata taxelor şi impozitelor către stat. "Pentru a crea aparenţa unui circuit comercial real, plata facturilor a fost efectuată fie prin transfer bancar, fie în numerar. Prejudiciul estimat ca urmare a deducerii ilegale a TVA în prezenta cauză este de 120.000 lei", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

La cea de a doua firmă, poliţiştii SIF au descoperit că administratorii nu au înregistrat achiziţiile intracomunitare de făină din Ungaria, mărfuri care erau comercializate către mai multe societăţi de panificaţie din judeţele Timiş, Harghita, Arad şi Bihor. "Pentru a justifica provenienţa produselor cumpărate, reprezentanţii firmei au înregistrat facturi de la mai multe firme fantomă, prejudiciul cauzat fiind estimat la peste 200.000 lei", a mai spus Alina Dinu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON