Pipote cu sos de roşii, cartofi natur, salată de varză şi, cel mai probabil, o veselă necorespunzătoare şi un mod de a transporta şi depozita hrana au fost ingredientele unei amenzi de 3.000 de lei cu care s-a ales o firmă de catering din Oradea, angajată să asigure masa pentru salariaţii companiei Faist Mekatronic din Şoseaua Borşului.
"Circa 70 de persoane au consumat cina la ora 2 a nopţii de sâmbătă spre duminică (6 spre 7 aprilie - n.r.), constând în preparate făcute la ora 18, ţinute la rece, apoi transportate şi reîncălzite, din care şase persoane au făcut o gastroenterită", a explicat, într-o conferinţă de presă, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă.
Potrivit acesteia, în afara deranjamentului stomacal suportat de cei 70 de angajaţi, nimeni nu a suferit urmări mai grave, de genul unei toxiinfecţii alimentare.
Ironia e că incidentul a survenit la doar o săptămână după ce compania Faist Mekatronic a renunţat la firma de catering cu care lucra de mai multă vreme, contractul cu noua firmă intrând în vigoare din 1 aprilie, deci cu doar câteva zile înainte de incident.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.