URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
20 Octombrie 2011, 18:25

Femeile liberale din Oradea "fac cinste" cu consultaţii medicale pentru depistarea osteoporozei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După două săptămâni de la parteneriatul încheiat cu Centrul Imagistic Transilvania, prin care 1.000 de orădence beneficiază de gratuitate la consultaţiile de specialitate pentru depistarea cancerului la sân, Organizaţia de Femei a PNL Oradea a făcut o înţelegere cu Centrul de Osteoporoză pentru a ajuta persoanele, mai ales vârstnice, dar de orice sex, care doresc să afle dacă suferă sau nu de osteoporoză.

"Osteoporoza este o boală provocată de desnitatea osoasă scăzută. O boală tăcută, fără simptome, ale cărei dureri se manifestă aproape totdeauna când e târziu, şi foarte costisitoare, costul unui tratament fiind de 3.500 de euro. Peste 30% dintre bolnavii de osteoporoză care suferă o fractură mor în primul an după asemenea accident, iar 30% dintre bolnavi depind pentru tot restul vieţii de alţii. Calitatea vieţii unui bolnav de osteoporoză este mai scăzută decât în cazul persoanelor afectate de orice altă boală, cu excepţia cancerului pulmonar", a explicat doctoriţa Ioana Mihăilă, într-o conferinţă de presă organizată joi la sediul PNL, la iniţiativa consilierului local liberal Florica Cherecheş.

Reprezentanta PNL a afirmat că, tocmai din cauza multiplelor implicaţii medicale şi sociale ale osteoporozei, a reuşit să încheie parteneriatul cu Centrul de Osteoporoză, astfel încât acesta să asigure consultaţii gratuite pentru un grup de orădeni care vor fi trimişi la consultaţii prin intermediul unor organizaţii neguvernamentale.

"Pentru că femeile, mai ales cele intrate în menopauză, precum şi vârstnicii, sunt cele mai dispuse categorii de persoane la această boală, vom trimite prin Uniunea Femeilor şi uniunile judeţene ale pensionarilor câte 15-20 de persoane zilnic la consultaţii şi analize", a explicat Florica Cherecheş.

Orădenii care vor beneficia de înţelegerea dintre Organizaţia de Femei a PNL şi Centrul de Osteoporoză vor avea gratuitate deplină, a explicat Cherecheş: "Costul normal al unei consultaţii şi analize este de 90 de lei. Centrul de Osteoporoză face în mod obişnuit reduceri de 30% pentru pensionarii cu venituri sub 700 de lei pe lună, iar acum mai acordă încă o reducere de 30% pentru toţi cei pe care îi vom trimite. Diferenţa (n.r. - 30 lei) o vom suporta noi", a spus Florica Cherecheş, referindu-se la femeile liberale din Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Ha, ha, ha !
Din ,,titlu'' inteleg ca e o paranghelie a unor muieri care vor sa pileasca ceva, s-o faca lata ! Chimicii din cacaceni baga o sponsorizare ? Ar putea, au destul matrafox !
Postat 22 Octombrie 2011, 17:14 de .
ce fraieri ne cred penali
penali au inceput campania electorala de iarna ce rusine astia nu se vad pe ei numai pe alti ciudat de trist s-a fii p[enal ,s-a aperi numai pe camatari pe mafioti si dosarle celor care au vandut tara si rudele lor penale care sant peste tot in primarie la aio si pmo.de douazeci de ani conduc si jefuesc si mai vor o s-a le dam la anu cu varf si indesat.
Postat 22 Octombrie 2011, 14:14 de un roman
Osteoporoza ESTE INCOMPATIBILA? CE TEAPA IAU FRAIERI DE ROMANI
Afectiune cronica (printre care boli mintale, cardiace sau hepatice) incompatibile cu dobandirea calitatii de conducator auto, HRANITI SISTEMUL MEDICAL CA VA HRANESC SI EI FARA drepturi :)) VAI DE NOI CE TRAIM, REGRESUUUULL.
Postat 22 Octombrie 2011, 13:32 de Osteoporoza
s a schimbat moda bagam la aditivi ca sa ne vizitam periodic medicul
s a schimbat moda nu mai stam la cozi de alimente stam la cozi la medici:)))))))) prosti putem fi, nici nu ma mir ce patim!
Postat 22 Octombrie 2011, 11:26 de MODA noua , obicei n
da !!! atata poate PNL
aveti curajul sa recunoasteti cati pensionari nu au apa in casa sau la wc? aveti curajul sa recunoasteti ca nu au un sapun in casa? aveti curajul sa recunoasteti ca nu au termopan si inghet iarna?niciodata, stiti ii cunosteti si nu faceti nimic care sa le fie necesar, abureli , campanie .
Postat 21 Octombrie 2011, 20:27 de ce abureala
da !!! atata poate PNL
dar ce faci cu consultatia daca nu aplici tratamentul, le inegriti sufletul acum pe irana?La tomana Oradeana am avut deoasebita placere sa vorbesc cu pensionari sunt asa de fericiti nu si mai iau tensiunea , nu mai merg la medic ca copii zburam, nu au griji, de ce sa si faca,intodeauna cand mergi la medic trebuie aia, aia si nu se mai termina sirul .
Postat 21 Octombrie 2011, 20:20 de ce abureala
O.F.L.
O initiativa foarte buna mai ales ca pensionarii nu au venituri prea mari pentru consultatii medicale.Succes Organizatiei Femeilor Liberale.
Postat 21 Octombrie 2011, 19:08 de trifa
orice eveniment e indreptat spre cei care au banii:))
cine face osteoporoza? :))) ma mir ca pentru tineri care saraci au baut numai aditivi nu fac nimikkkkkkkk, dar de cei de la orfelinate, handicapati aia sunt la morga :)) JOS TRAIAN BASESCU cel mai crud DICTAORI si TIRAN care se tine scai de o functie pe care nu o poate reprezenta, incalca CONSTITUTIA , drepturile si sansa la egalitate, discrimineaza oamenii si cu acordul tacit al hienelor din politica, JOS criminali care voteaza legii discriminatoarea, jos ministerul JUSTITIEI complice la atrocitatile sociale! S a va dea D-zeu banii care sa va si ingroape dar sufletul sa nu vi l lase sa luptati in chinuri pentru el 1.000.000 de ani sa tanjiti dupa moarte asa cum ii ucideti constient pe altii.
Postat 21 Octombrie 2011, 08:15 de ciudat de trist
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6264 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON