URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 01 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
19 Decembrie 2011, 18:01

Faist Mekatronic a plătit Primăriei un milion de lei pe terenul din Parcul Industrial

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bugetul oraşului face încasări pe ultima sută de metri. Directorul Administraţiei Imobiliare Oradea, Cristian Beltechi, şi directorul Faist Mekatronic, Remus Cotuţ, au semnat, luni, contractul de vânzare-cumpărare a suprafeţei de teren de 24.000 metri pătraţi deţinute de firma spaniolă în parcul industrial Eurobusiness Parc din Şoseaua Borşului.

Actele au fost semnate după ce, în cursul aceleiaşi zile, compania spaniolă a virat în conturile AIO suma de 1.043.504 lei reprezentând contravaloarea terenului.

Firma Faist Mekatronic a finalizat în luna noiembrie prima etapă a lucrărilor din parcul industrial. Valoarea investiţiei realizate până acum este de 16 milioane de euro, constând în construcţia unei hale de producţie şi birouri, precum şi achiziţia de utilaje pentru procesul de producţie.

Compania va continua achiziţionarea de utilaje şi în 2012 astfel încât până la sfârşitul anului viitor valoarea totală a investiţiilor va ajunge la 25 milioane de euro. În prezent, SC Faist Mekatronic SA are 368 de angajaţi, urmând ca până la sfârşitul anului viitor numărul lor să ajungă la 450.

În etapa a doua a programului de dezvoltare asumat de firma spaniolă, în cursul anului 2013, Faist Mekatronic va investi în fabrica de Oradea alte şase milioane de euro, numărul de angajaţi urmând să crească astfel la 650.

Faist Mekatronic produce în Parcul Industrial Oradea echipamente şi componente pentru infrastructura de telecomunicaţii şi pentru industria auto. Producţia companiei se axează pe piese turnate din aluminiu, prelucrare mecanică de înaltă precizie şi tratamente de suprafaţă prin galvanizare şi pasivare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
a
Apropos...Firma este italiana nu spaniola
Postat 20 Decembrie 2011, 13:38 de A
punctule
Punctule, explica-mi doua chestii: Unde lucreaza respectivii oameni acuma, care sunt platiti intr-adevar cu salarii de mizerie (ma refer la oamenii care nu-s angajati inca). Sau mai bine zis, unde lucrau cei care sunt angajati deja, unde lucrau in urma cu 2 ani? Iti zic eu: NICAIERI, in marea lor majoritate. Pentru ca sunt muncitori necalificati si de aia au salariul ala de mizerie. Oricum, cu tot respectul pentru ei, multi nu sunt foarte inteligenti, ci sunt adusi de pe intreg judetul. Salariile respective nu vor putea creste numai in momentul in care vor aparea mai multi investitori, pentru ca deocamdata, AU DE UNDE ALEGE, si ei au venit sa faca bani aici, nu sa fie omenosi cu muncitorii lor. Asta-i regula jocului. In rest, nu te mai baga la chestii din astea complexe. Sunt pentru oameni cu viziune, nu pentru unii ca tine, cad vad pana la varful bombeurilor. Investitiile sunt pe ani de zile, si vor aduce beneficii in timp tot mai mari. Ca a cumparat pamantul nu-i o problema (daca cereau un pret mai mare, insemna in primul rand sa le puna piedici, si-n al doilea rand sa-i alunge la Cluj sau in alte orase, unde se ofera aceleasi facilitati). Cand vor inchide pravalia nu vor put
Postat 20 Decembrie 2011, 13:05 de Cristi
@oradean
Iti multumesc pt. judecatile de valoare, dar permite-mi un sfat : abtine-te de la a filozofa cand esti beat ! Dar daca tot nu te poti abtine, baga-ti ,,cugetarile\'\' in....stii tu unde ! Mai bine sa ramana terenul cu balarii decat sa-si umple toti coldusii si veneticii buzunarele din averea oradenilor. Vin toti neica-nimeni, le fluiera vantul prin buzunare si-i vezi in catava ani cum turba de bine ! Si despre ,,locurile de munca\'\', de ,,munca silnica\'\' ai vrut sa spui ! Au fost zilele astea pe aici niste articole despre cum se munceste la ,,investitorii'' astia.
Postat 20 Decembrie 2011, 10:56 de .
@.
"Un punct, noțiune fundamentală în geometrie, mai ales în geometria euclidiană, desemnează o entitate fără nici o dimensiune" (sursa wikipedia). Trebuie sa recunosc ca nu prea au dreptate cu tine. Tu ai o dimensiune care tinde spre infinit: nesimtirea. Pai bine mai entitate nula, daca ramanea cu balarii, pamantul ala iti aducea o gramada de beneficii tie si celorlalte entitati nule ca tine, nu-i asa?! E rau ca se aduc investitori in Oradea, ca o sa ne deranjeze oferindu-ne de lucru. Mai bine fara ei, ca altfel n-o sa avem timp de debitat tampenii pe net!
Postat 20 Decembrie 2011, 09:22 de Oradean
Gratis sau ce ?
La asa pret fabulos se putea da bonus si cladirea primariei.
Postat 19 Decembrie 2011, 22:04 de Nice
bravo
Locuri de munca, investitii, parc industrial in crestere, impozite pe cladiri, pe profit etc restul sunt doar carcoteli de la acolitii lui petru filip care vindea scump si nu facea nici 1 loc de munca pentru Oradea.(punct)
Postat 19 Decembrie 2011, 20:29 de vlad
Sa te tii acum ,,stimulatii\'\' !
Scuze, e vorba de 50 de lei/mp ! In rest, totul e la fel !
Postat 19 Decembrie 2011, 20:11 de .
Sa te tii acum ,,stimulatii'' !
Alta teapa marca PeNaLilor ! Nu pot sa cred ca se vinde cu 5lei/mp un teren cu utilitatile la ,,usa'' ! Prin zona Ciheiului, in mijlocul campului, fara drum, fara curent electric si nu gasesti sub 5 euro mp ! Nu cred ca din acest milion primaria si-a recuperat cheltuielile cu introducerea utilitatilor ! Povestea cu ,,vor aduce venit la buget'', ca orice poveste, e doar pt. adormit copiii. Ce e cert e ca cineva, persoana importanta, da' nu spui cine, si-a (mai) umflat contul. Vine 2012, cheltuielile cresc exponetial si daca ai, dai si daca dai, ai ! Macar sa le dea ceva din milionul asta si angajatilor primariei, nu numai directorilor si ,,factorilor de decizie'', adica nu numai celor din famiglie.
Postat 19 Decembrie 2011, 20:08 de .
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6489 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON