URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
18 Septembrie 2013, 12:31

Escroc prins în flagrant în sediul Judecătoriei Oradea: A cerut 1400 euro şpagă în numele procurorilor şi judecătorilor!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un orădean condamnat definitiv la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă a fost încarcerat, luni, de poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor.

Adrian Păcurar fusese trimis în judecată după ce a fost denunţat de un orădean căruia i-a cerut şpagă 1400 euro în numele unui procuror şi a unei judecătoare pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar penal.

Întâlnire la Parchet

Denunţătorul, Liviu Hazai, a fost anchetat pentru infracţiuni la regimul circulaţiei şi l-a cunoscut pe Păcurar în august 2011, prin intermediul unui amic de-al său, căruia i s-a plâns de faptul că, odată cu dosarul penal, s-a ales şi cu permisul de conducere suspendat. Bărbatul a lăsat să se înţeleagă că se bucură de trecere în faţa poliţiştilor şi magistraţilor şi s-a oferit să-i rezolve restituirea permisului şi totodată să intervină ca procurorii să nu-l trimită în judecată.

Pentru serviciul său, Păcurar i-a cerut 600 euro, bani pe care Hazai i-a plătit în două tranşe, la sfârşitul lunii august 2011, respectiv la începutul lunii septembrie 2011. Potrivit rechizitoriului, pentru a-şi încasa cea de a doua tranşă a comisionului, Păcurar şi-a dat întâlnire cu clientul său chiar în faţa sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. Când Hazai a ajuns la întrevedere, Păcurar ieşea dinăuntru. Bărbatul i-a înmânat cei 300 euro, cu care Păcurar reintrat în clădirea Parchetului, iar după câteva minute a ieşit, asigurându-l că „problema este rezolvată".

Lucrurile n-au stat, însă, aşa. O lună mai târziu, Hazai a fost citat telefonic pentru a se prezenta la Parchetul Oradea, pentru că urma să fie trimis în judecată! Luat la rost, Păcurar avea o explicaţie. Nu s-a putut face nimic, i-a spus el, cerându-i să nu cumva să discute cu procurorul de caz despre bani şi soluţie, căci va rezolva neînţelegerea ulterior.

Şpaga, de la unul la altul...

După alte câteva zile, Hazai a primit şi citaţia pentru a se prezenta la Judecătorie, la primul termen al procesului care se pornise pe numele lui, ca urmare l-a sunat din nou pe intermediar, ca să-l cheme la întâlnire. A reuşit să-l „prindă" abia după primul termen de judecată, când „pila" lui i-a comunicat că a luat banii de la procuror şi i-a dat... judecătoarei care urma să dea verdictul.

Dar, explica Păcurar, suma nu erau de ajuns. Căci ca să-i rezolve o pedeapsă cu suspendare, judecătoarea mai avea nevoie de încă 800 euro, bani care trebuiau să-i fie livraţi pe 16 ianuarie 2012, următorul termen de judecată al procesului. Dându-şi seama că a fost tras pe sfoară, Hazai l-a denunţat, iar procurorii Parchetului Bihor, unde s-a înregistrat dosarul, au organizat un flagrant chiar în sediul Judecătoriei.

Specialist în înşelăciuni

În ziua flagrantului, anchetatorii au avut ghinion. Păcurar a observat vânzoleala de pe coridorul Judecătoriei şi, în plus, l-a recunoscut pe unul dintre poliţiştii care participau la acţiune. Îmbrăcat la patru ace şi cu mapa sub braţ, omul stătea în preajma lui parcă fără nicio treabă. Aşa că, din precauţie, a refuzat să mai ia banii, cerându-i denunţătorului să iasă din clădire şi să-i dea cei 400 euro unui prieten comun.

Degeaba. Ca nu cumva să fugă, poliţiştii i-au ridicat pe cei trei şi i-au dus la sediul Parchetului. Aici, în prima fază, Păcurar a negat acuzaţiile care îi erau aduse, susţinând că banii pe care trebuia să-i ia de la denunţătorul său erau un împrumut pe care acesta urma să-i restituie. Ulterior, însă, a recunoscut. A fost reţinut 24 de ore iar apoi a primit interdicţia de a părăsi localitatea şi a fost trimis în judecată, fiind condamnat la 4 ani de închisoare cu executare de Tribunalul Bihor, sentinţă care a fost redusă la 2 ani şi 6 luni de Curtea de Apel Oradea.

Păcurar nici măcar nu e la prima faptă. În ultimii ani, bărbatul a mai fost condamant pentru înşelăciune la 3 ani de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 5 ani, fiind reabilitat în 2010.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
daca ar stii romanul adevarul nu ar mai face bani nici medici, nici avocati si justitia ar muri de f
ha, ha, ha, ha daca ar stii romanul adevarul nu ar mai face bani nici medici, nici avocati si justitia ar muri de foame , sunt intermediari din varf !!!
Postat 18 Septembrie 2013, 14:14 de :)))))))))))))
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON