URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Septembrie 2013, 12:31

Escroc prins în flagrant în sediul Judecătoriei Oradea: A cerut 1400 euro şpagă în numele procurorilor şi judecătorilor!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un orădean condamnat definitiv la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă a fost încarcerat, luni, de poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor.

Adrian Păcurar fusese trimis în judecată după ce a fost denunţat de un orădean căruia i-a cerut şpagă 1400 euro în numele unui procuror şi a unei judecătoare pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar penal.

Întâlnire la Parchet

Denunţătorul, Liviu Hazai, a fost anchetat pentru infracţiuni la regimul circulaţiei şi l-a cunoscut pe Păcurar în august 2011, prin intermediul unui amic de-al său, căruia i s-a plâns de faptul că, odată cu dosarul penal, s-a ales şi cu permisul de conducere suspendat. Bărbatul a lăsat să se înţeleagă că se bucură de trecere în faţa poliţiştilor şi magistraţilor şi s-a oferit să-i rezolve restituirea permisului şi totodată să intervină ca procurorii să nu-l trimită în judecată.

Pentru serviciul său, Păcurar i-a cerut 600 euro, bani pe care Hazai i-a plătit în două tranşe, la sfârşitul lunii august 2011, respectiv la începutul lunii septembrie 2011. Potrivit rechizitoriului, pentru a-şi încasa cea de a doua tranşă a comisionului, Păcurar şi-a dat întâlnire cu clientul său chiar în faţa sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. Când Hazai a ajuns la întrevedere, Păcurar ieşea dinăuntru. Bărbatul i-a înmânat cei 300 euro, cu care Păcurar reintrat în clădirea Parchetului, iar după câteva minute a ieşit, asigurându-l că „problema este rezolvată".

Lucrurile n-au stat, însă, aşa. O lună mai târziu, Hazai a fost citat telefonic pentru a se prezenta la Parchetul Oradea, pentru că urma să fie trimis în judecată! Luat la rost, Păcurar avea o explicaţie. Nu s-a putut face nimic, i-a spus el, cerându-i să nu cumva să discute cu procurorul de caz despre bani şi soluţie, căci va rezolva neînţelegerea ulterior.

Şpaga, de la unul la altul...

După alte câteva zile, Hazai a primit şi citaţia pentru a se prezenta la Judecătorie, la primul termen al procesului care se pornise pe numele lui, ca urmare l-a sunat din nou pe intermediar, ca să-l cheme la întâlnire. A reuşit să-l „prindă" abia după primul termen de judecată, când „pila" lui i-a comunicat că a luat banii de la procuror şi i-a dat... judecătoarei care urma să dea verdictul.

Dar, explica Păcurar, suma nu erau de ajuns. Căci ca să-i rezolve o pedeapsă cu suspendare, judecătoarea mai avea nevoie de încă 800 euro, bani care trebuiau să-i fie livraţi pe 16 ianuarie 2012, următorul termen de judecată al procesului. Dându-şi seama că a fost tras pe sfoară, Hazai l-a denunţat, iar procurorii Parchetului Bihor, unde s-a înregistrat dosarul, au organizat un flagrant chiar în sediul Judecătoriei.

Specialist în înşelăciuni

În ziua flagrantului, anchetatorii au avut ghinion. Păcurar a observat vânzoleala de pe coridorul Judecătoriei şi, în plus, l-a recunoscut pe unul dintre poliţiştii care participau la acţiune. Îmbrăcat la patru ace şi cu mapa sub braţ, omul stătea în preajma lui parcă fără nicio treabă. Aşa că, din precauţie, a refuzat să mai ia banii, cerându-i denunţătorului să iasă din clădire şi să-i dea cei 400 euro unui prieten comun.

Degeaba. Ca nu cumva să fugă, poliţiştii i-au ridicat pe cei trei şi i-au dus la sediul Parchetului. Aici, în prima fază, Păcurar a negat acuzaţiile care îi erau aduse, susţinând că banii pe care trebuia să-i ia de la denunţătorul său erau un împrumut pe care acesta urma să-i restituie. Ulterior, însă, a recunoscut. A fost reţinut 24 de ore iar apoi a primit interdicţia de a părăsi localitatea şi a fost trimis în judecată, fiind condamnat la 4 ani de închisoare cu executare de Tribunalul Bihor, sentinţă care a fost redusă la 2 ani şi 6 luni de Curtea de Apel Oradea.

Păcurar nici măcar nu e la prima faptă. În ultimii ani, bărbatul a mai fost condamant pentru înşelăciune la 3 ani de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 5 ani, fiind reabilitat în 2010.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
daca ar stii romanul adevarul nu ar mai face bani nici medici, nici avocati si justitia ar muri de f
ha, ha, ha, ha daca ar stii romanul adevarul nu ar mai face bani nici medici, nici avocati si justitia ar muri de foame , sunt intermediari din varf !!!
Postat 18 Septembrie 2013, 14:14 de :)))))))))))))
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON