URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
20 Iulie 2012, 12:20

Epurare politică: Mihai Groza, înlocuit la şefia Hidroelectrica cu soţul Luciei Varga

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Directorul sucursalei Hidroelectrica Oradea, Mihai Groza, a fost revocat din funcţie, printr-o decizie comunicată joi, 19 iulie, dar luată cu o zi înainte de conducerea companiei de stat şi care a vizat înlocuirea a 8 din cei 13 şefi de sucursale din ţară.

PNL in, PDL out

Fost viceprimar, primar interimar şi candidat la funcţia de primar al Oradiei din partea PDL, Groza a fost înlocuit cu Nicolae Alexandru Varga, simplu inginer mecanic în cadrul serviciului tehnic al sucursalei, dar care este, în schimb, soţul deputatei PNL Lucia Varga, fostă secretară de stat în Ministerul Mediului în perioada 2005-2008.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, schimbarea lui Groza este, în fond, o epurare politică şi a fost justificată, neoficial, de faptul că PDL-istul s-ar fi implicat în campania electorală de la alegerile locale. După cum se ştie, pe perioada campaniei electorale, acesta şi-a luat concediu de la compania de stat.

Mihai Groza a acceptat să părăsească postul, fără a contesta decizia de mazilire, aceptând un alt post în cadrul sucursalei, de manager al unui proiect de vizează dezvoltarea de noi capacităţi de producţie.

Contactat de BIHOREANUL, Mihai Groza a confirmat înlocuirea din funcţie, dar a refuzat orice alt comentariu.

Şi care-i problema?

De cealaltă parte, chestionată pe această temă, deputata Lucia Varga consideră că soţul ei şi-a meritat numirea în funcţie şi nu vede nicio problemă de moralitate.

"Eu pot să vă spun că soţul meu e inginer la Hidroelectrica de 6 ani, este la serviciul tehnic şi e un om care şi-a văzut de treabă. Şi-a completat toate studiile, decizia a fost luată interimar oricum, aşa că eu cred că, dacă eu sunt deputat, soţul meu nu e un om care să nu aibă dreptul să acceadă în funcţii", a declarat BIHOREANULUI Lucia Varga.

Întrebată ce îl recomandă pe soţul ei pentru această funcţie, deputata  a răspuns, deranjată: "Nu ştiu ce îl recomandă, discutaţi cu cei care i-au făcut nominalizarea. Eu v-am spus, soţul meu de 6 ani lucrează acolo".

Chestionată şi dacă, în opinia sa, Nicolae Varga e cea mai bună opţiune de manager la o companie în insolvenţă, deputata a răspuns, la fel de iritată. "Şi? Dacă atunci când s-au făcut concursurile de promovare nu a participat la concurs, asta nu înseamnă că nu ar fi (un bun manager - n.r.). Care este problema? Nu eu sunt cea care am această competenţă, vă rog să vă gândiţi la asta".

Varga a refuzat să spună dacă soţul ei este membru de partid, răspunzând, doar că "probabil că da". Rugată să aprecieze dacă numirea soţului este una politică, deputata a răspuns ferm: "Nu".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
@magda
E simplu, ce mai astepti, nu te costa nimic sa fii fericita : scoate ti ochii !
Postat 23 Iulie 2012, 07:25 de magdalena
ma bucur
groza , un nesuferit , antipatic , prefacut , doua fete putuin spus . il cunosc si stiu ce vorbesc . m-as bucura sa nu-i mai vad fata
Postat 22 Iulie 2012, 17:35 de magda
ce bine-mi pare ca ai luat tzeapa...
pentru tot ce mi-a facut partidul tau nenorocit(inclusiv TU), MA BUCUR! mai ca ti-as lua teza de doctorat la purecat dar la chestii tehnice nu m bag! ma bag insa la "inteligenta indoielnica" a lui bolos! in curand, REZULTATE! PS: sa nu-mi spuna cineva ca acum bolos e in barca USL! el ramane tot cu portocala, FOREVER! ca fundurile(fondurile)europene ii dicteaza altceva, asta e! situatia este la fel si in cazul lui FILIP(cel mai mare escroc din bihor, EVER!)
Postat 22 Iulie 2012, 12:28 de TDS
@Carp III
Si din America ne scrii, stimabile?
Postat 22 Iulie 2012, 11:42 de Grebi 709
Pile-Cunostinte-Relatii
„Partidul e-n toate E-n cele ce sunt Și-n cele ce mâine vor râde la soare E-n pruncul din leagăn Și-n omul cărunt, E-n viața ce veșnic nu moare.” George Lesnea
Postat 22 Iulie 2012, 07:36 de PCR
rusineeee.
Penibil cum ajung unii sa se foloseasca de bani publici, nu a fost suficient ca cine stie cum a ajuns mare deputat ia personal a m-ai fost nevoie sa pedepseasca statul Roman si cu sotul-sau.
Postat 21 Iulie 2012, 17:16 de dezamagit.
Procedura: Pupat (şi ”uns”) mâini şi picioare la cine trebuie. Urmează (şi) AJOFM-ul?
I. "Eu pot să vă spun că soțul meu e inginer la Hidroelectrica de 6 ani, este la serviciul tehnic şi e un om care şi-a văzut de treabă. Şi-a completat toate studiile, decizia a fost luată interimar oricum, aşa că eu cred că, dacă eu sunt deputat, soţul meu nu e un om care să nu aibă dreptul să acceadă în funcții". – 1. La Hidroelectrica nu sunt ingineri competenți şi dedicaţi (sau şi conformi politic), cu o vechime mai mare de 6 ani? 2. Dnul Varga la ce vârstă ”şi-a completat toate studiile”? 3. Dnul Varga, ca soţ de deputat PNL, a avut parte de un pic de ...şomaj? II. Urmează AJOFM-ul? Miile de şomeri (deci şi de VOTANŢI) care au trecut, de nevoie, pe acolo, în mandatul actualului boss (”portocaliu” şi ...viitor pensionar) de la AJOFM Bihor, ce părere ar avea? Tanti Sonia ştie de ce! III. În loc de unele concluzii: Numirile (strict) subiective la deconcentrate, dăunează grav populaţiei, dar şi la imaginea şi la ”zestrea” de voturi a celor care fac aceste numiri.
Postat 21 Iulie 2012, 12:24 de stefan
Pe cand
\"Daca m-ar fi contactat sa imi spuna ca are probleme, as fi ajutat-o. Simpla mea recomandare fiind suficienta pentru a isi gasi un job\", a mai spus Varga. Extras din interviul dat pe Ziare.com de deputata PNL Lucia Ana Varga cu ocazia determinarii comiterii unui act de suicid a unei foste colaboratoare ( ). In plus pentru cine nu stie, sotul Luciei Ana Varga era sef la intretinere si achizitii la Hidrocentrale Oradea. Numit acolo in urma demersurilor Luciei Ana Varga (secretar de stat la MMDD pe atunci) de a deschide o sucursala la Oradea-la MMDD. IN FINAL NU SPUN DECAT CA PENTRU UN POST DE DIRECTOR SE DA CONCURS, NU SE FAC NUMIRI. MAI ALES CAND UNITATEA E IN INSOLVENTA.
Postat 21 Iulie 2012, 00:36 de Andreea Ionescu
Unul mai idiot ca altul
Zice Lucica ca sotul ei lucreaza de 6 ani acolo. Adica din timpul in care conducea guvernul PNL (fix prin 2006). Suspect de la prima vedere. Aia cu studiile e buna, ca nu rezulta daca nu cumva sotul acestei proaste sadea, nu a fost coleg de 'facultate' cu mecanicul Ghilea (sau fierar-betonist era ? Ca nu-mi amintesc !). Iar Groza se pregateste de plecare totala, ca 'project manager' pe ... ca o fi, ca o sa vedem, ca o sa dezvoltam ... la o firma aflata in insolventa la cerere proprie ... ha, ha, ha ... cam cat de prost e si fostul candidat de sacrificiu ?
Postat 20 Iulie 2012, 22:07 de Lola
Haita gibonului
Măcar Groza e pe meserie, conferenţiar universitar, pocăit după nevastă, etc, etc. Aşa că ... bravo PNL (Bolojan+Popa+Varga+restul), pentru dibăcia cu care vă faceţi de râs, taman când era cât pe ce să mă duc la vot cu toată familia mea, ca să votez să plece Băsescu cu haita lui cu tot. Aşa însă, o să stau acasă şi o să mă minunez de cât de proşti, calici şi nesimţiţi, puteţi să fiţi şi voi.
Postat 20 Iulie 2012, 21:54 de Carp III
Rosiuta
Bravo,marelui sef de la consiliul judetean{ P.CORNEL,O FACI BINE,DAI CALUL PE MAGAR}.,cat despre V.LUCIA,raspunde ca-n tarina la Rosia, nu ca una care {.ziceti voi } s-a completat studiile. ,
Postat 20 Iulie 2012, 19:11 de Rosioru
Intradevar revolutia bunului simt
Pai la Salonta marele consilier judetean Sala Ioan si-a pus fiul consilier local la Primaria Salonta ,cu toate ca saracu nu are nici o treaba cu nici o meserie. Singurul loc de munca al lui a fost firma lui tat-su. Atentie la materialele de constructii ce vor fi livrate de S.C.Nero Com Prod S.R.L. Salonta catre diversi antreprenori care vor executa lucrari finantate la Consiliul Judetean.
Postat 20 Iulie 2012, 18:00 de relu
ala de la ecokapa
Asta este unul si acelasi cu Sandu Varga care a lucrat si la EcoKapa? Atunci e bun. Poate lua 100.000.000 lei net in mana si el vreun an chiar daca e interimat. Baietii destepti au cazut. Traiasca noii baieti destepti! Votati USL pana in capat. Va va merge bine. cu mult mai bine ca si cu fostii. Veti vedea!!! Si la referendum votai tot USL! De la omul STAT la partidul STAT mai e un pic! Pana n-o mai ramanea nimic!
Postat 20 Iulie 2012, 16:00 de oradeanu
A inceput revolutia bunului simt !
Nu vreau sa il apar pe domnul Groza pentru ca probabil isi merita soarta. Dar , lipsa de transparenta si " simpla intamplare" ca in astfel de posturi ajung numai neamurile parlamentarilor , etc nu ma face sa cred decat ca a inceput acea revolutie a bunului simt ! Probabil ca in scurta vreme lumea va realiza ca trebuie schimbat sistemul politic in sensul ca electorii sa aiba posibilitatea de a cenzura deciziile politicienilor si dupa ce acestia isi primesc mandatul , nu numai odata la 4 ani. Oricat se vor roti intre ele aceste gasti tot nu se va rezolva nimic. Important este ca noi sa ii obligam sa respecte anumite reguli prin anumite instrumente ce ar putea fi create ( inclusiv in Constitutie) , prin impunerea unor reguli de transparenta in zona publica.
Postat 20 Iulie 2012, 14:27 de gigi
da cand a fost numit groza cum a fost?
cum a venit pe post, asa a si plecat. Daca avea onoare isi dadea demisia din functie cand a pierdut pdl puterea.
Postat 20 Iulie 2012, 14:12 de unu
Sac dupa petec, petec dupa sac !
Cititi ce-i poate ,,mintea'' acestei tatoiu doi cu privire la sotul ei: ,,....Şi-a completat toate studiile...'' !!!! Adica cum ,,toate studiile '' ?! Ii lipseau doua luni la gradinita, un trimestru la I - IV, licenta la facultate ?! Si-a completat ,,toate studiile'' si cu vreun doctorat si cateva masterate ? Luciano, cred ca te-a luat gura pe dinainte....
Postat 20 Iulie 2012, 13:16 de .
Epurare, dar sa stim si noi!
Mda, epurare era daca-l zbura de tot din sistem, dar asa doar l-au mutat dintr-un post in altul! Deci, practic, titlul articolului e o frumoasa si mare minciuna "deontologica"!
Postat 20 Iulie 2012, 12:26 de Merlin from Berlin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON