URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 18 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Pare ciudat, dar creșterea șomajului în Oradea este un semn bun, pe care-l așteptăm de zeci de ani. În ultimele luni s-au închis mai toate fabricile de confecții și pantofi care lucrau în sistem lohn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Știți unde era și ce făcea Ilie Bolojan lunea trecută, când Marcel Ciolacu, premier, președinte PSD și candidat la Președinție, îl „propunea” prim-ministru taman din Ambasada României la Paris, zicând că bihoreanul „a realizat foarte multe” și nu are „nici cea mai mică problemă” de a lucra cu el? La Căminul Cultural din Bulz. Unde ce credeți că le spunea celor câtorva zeci de localnici adunați să-l asculte? Nu promisiuni că va curge lapte și miere, ci dimpotrivă!
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Februarie 2013, 18:21

Electrocentrale îşi constituie un fond special pentru dezvoltare (FOTO)

CET-ul va fi obligat să îşi adune singură banii pentru modernizare. Consiliul Local a hotărât joi, ca Electrocentrale să îşi constituie un fond special pentru dezvoltare. Centrala va începe să adune bani din 2016, după retehnologizare, din sumele încasate din vânzarea de energie electrică obţinută suplimentar.

Înfiinţarea acestui fond de dezvoltare s-a făcut la solicitarea Comisiei Europene, finanţatorul proiectului de modernizare al centralei care vrea să se asigure că Electrocentrale va puterea financiară necesară să ducă la bun sfârşit investiţiile programate pentru anii 2021 - 2022.

Conform hotărârii Consiliului Local fondul de dezvoltare va fi adunat până la concurenţa sumei de 9,6 milioane euro. Această sumă este considerată suficientă pentru a acoperi lucrările de reabilitare şi modernizare a cazanului şi turbinei de abur care funcţionează în prezent în cadrul centralei şi vor fi folosite doar pentru producerea sezonieră de abur industrial.

300.000 lei pentru FC Bihor

În cadrul aceleiaşi întâlniri, aleşii orădenilor au mai hotărât suplimentarea cu 300.000 lei a sumei alocate anul acesta clubului FC Bihor pentru finanţarea cheltuielilor sportive. Consiliul Local a mai alocat clubului 200.000 lei în şedinţa din 8 ianuarie dar suma a fost cheltuită având în vedere că în această perioadă a anului echipa are cheltuieli mari cu deplasările şi cantonamentul de dinaintea returului de campionat.

Măsura suplimentării fondurilor până la nivelul sumei de 500.000 lei a fost luată pentru a asigura buna funcţionare a FC Bihor până la aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul în curs, acesta putând fi pus în discuţie doar după votarea bugetului municipiului Oradea şi al judeţului Bihor, mebri asociaţi în cadrul clubului.

Se vor mătura...

Tot joi, aleşii orădenilor au mai hotărât extinderea serviciului public de salubritate pe încă 47 de străzi, cu trotuarele aferente, care au fost modernizate în cursul anului trecut. Hotărârea a fost luată pentru ca municipalitatea să poată comanda RER Ecologic măturatul manual şi mecanic al acestor artere în baza unui act adiţional la contractul de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare stradală în Oradea.

Pe lista arterelor care vor fi măturate începând din acest an se numără străzi precum Adevărului, Aiudului, Czaran Gyula, Islazului, Măceşului, Pandurilor, Recoltei, Thurzo Sandor şi Zmeurei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Oare ce fumam? Ca sa VORBIM
Dragi oradeni termoficabili... pai nu era vorba ca energia electrica vanduta prin cogenerare va ajuta LA SCADEREA pretului gigacaloriei - INCALZIRII si ca astfel cheltuielile de caldura nu vor fi asa de mari pt. oradeni, chiar daca ne vom incalzi pe gaz si gazul va fi tot mai scump?! SPOR LA PLATA DRAGI ORADENI!!! O Opinie de cetatean (pe care EXECUTIVUL NU O VA LUA IN CONSIDERARE): -daca la solicitarea Comisiei Europene se spune ca e necesar ... "constituirea sumei de 9,6 milioane euro. Această sumă este considerată suficientă pentru a acoperi lucrările de reabilitare şi modernizare a cazanului şi turbinei de abur care funcţionează în prezent" nu ar fi mai bine sa reabilitam 2 cazane cu 9,6 hai fie 10 milioane de euro bucata si sa nu mai cheltuim 50 de milioane de euro pt. un singur cazan si o turbina capsulata?! Astia de la CE au simtul masurii... deci 30-40 de milioane de euro putem considera ca se FURA??
Postat 28 Februarie 2013, 19:57 de Adi Oradeanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7057 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON