Chiar dacă în Bihor a obţinut un scor cu mult mai bine de două procente sub media pe ţară (9,83% la Senat şi 9,41% la Camera Deputaţilor), organizaţia judeţeană a PPDD va avea în următorii patru ani un deputat, pe consilierul judeţean Ioan Hulea.
Candidat în colegiul 3 Aleşd, unde a primit 13,87% din voturile valabil exprimate (adică 3.366 sufragii), Hulea va dubla mandatul liberalei Lucia Varga, care a câştigat acest colegiu cu majoritate absolută, pentru simplul fapt că a cules cele mai multe voturi dintre toţi candidaţii PPDD din judeţ.
"Norocul" lui Hulea a fost prognozat, de altfel, într-o simulare făcută de sociologi la mijlocul campaniei electorale, estimarea fiind confirmată de faptul că acesta a primit voturile necesare "împlinirii" unui mandat de la colegii de partid din judeţ şi din ţară.
Cel mai important efect al scrutinului este, însă, eşecul categoric suferit de cel mai cunoscut candidat al PPDD din Bihor, fostul secretar general al PDL Bihor Mircea Matei, care a beneficiat de un sprijin masiv din partea unor foşti colegi pedelişti, dar la urne abia a smuls 6,73% din voturile date de alegători în colegiul 8 Oradea (1.713 sufragii), mandatul fiind câştigat de liberalul Ioan Cupşa, care a întrunit majoritate absolută.
În pofida insistenţelor BIHOREANULUI de a-l contacta timp de două zile, Matei a preferat să rămână în "silenzio stampa". De altfel, el a intrat în tăcere şi pe reţeaua de socializare Facebook, cel mai recent mesaj transmis de el fiind în 8 decembrie, adică în ziua de dinaintea alegerilor.
"Un gând bun tuturor celor care au fost alături de mine cu fapta şi cu vorba! Celorlalţi le doresc o noapte bună şi lungă", a scris PPDD-istul. Atitudine justificată, mai mult decât cert, de detaliul că în ciuda notorietăţii cu care se lăuda în timpul campaniei (când spunea că este mult mai cunoscut de orădeni decât Cupşa), Matei a primit mai puţine voturi decât PPDD-iştii absolut anonimi şi s-a clasat chiar pe locul 4 în colegiu.
Astfel, Dorin Curtean a obţinut în colegiul 1 Deputaţi Marghita 10,85% (2.410 voturi) şi s-a clasat pe locul al treilea, Petru Ţig a luat - în colegiul 4 - 9,27% (2.628 voturi) şi s-a clasat pe locul trei, Alexandru Tirla a primit în colegiul 5 Ceica 12,82% (2.491 voturi) clasându-se tot pe loculo trei, Alina Popa a obţinut 12,44% (2.466 voturi) şi s-a situat pe locul trei în colegiul 6 Salonta.
Mai puţine voturi decât Matei au primit la Camera Deputaţilor doar Titi Zoltan în colegiul 2 Săcueni - 7,27%, adică 1.505 sufragii, ceea ce l-a clasat pe locul patru), tânărul Marius Pop Blaga în colegiul 7 Oradea (6,98%, cu 1.393 voturi, locul patru) şi Anton Melentie în colegiul 9 Oradea (15,56%, 1.464 voturi, locul patru).
La Senat, candidaţii PPDD au înregistrat următoarele rezultate: în colegiul 1 Marghita Bogdan Flore - 9,42% (4.058 voturi, locul trei), în colegiul 2 Aleşd-Beiuş-Ştei Raul Man 11,98% (6.312 voturi, locul trei), în colegiul 3 Oradea sud - Salonta Vasile Dumbravă 11,51% (6.820 de voturi, locul patru), iar fosta judecătoare Elena Pop Blaga (mama candidatului Marius Pop Blaga din colegiul 7 Oradea) a primit în colegiul 4 Oradea 6,07% (3.142 voturi, locul patru).
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.