URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 August 2013, 14:06

Două centre de incluziune socială pentru persoanele cu dizabilităţi, cu bani europeni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproximativ 250 de persoane cu dizabilităţi din Bihor vor fi instruite şi vor beneficia de ajutor pentru a-şi găsi un loc de muncă, în cadrul unui proiect european desfăşurat de Direcţia de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Bihor (DGASPC).

Proiectul "Incluziunea activă pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi din Judeţul Bihor" a fost lansat săptămâna trecută, de DGASPC Bihor în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, Casa de Cultură Sindicatelor şi SC AMS Human Resources SRL, fiind finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Potrivit iniţiatorilor, ideea a pornit de la faptul că, mai ales pe fondul crizei economice, numărul persoanelor cu dizabilităţi care se încadrează în muncă este foarte mic. Dintre cele circa 700 de persoane înscrise în evidenţele AJOFM din 2006 până în prezent, până acum, doar circa 50% au fost încadraţi în muncă, procentul fiind unul foarte mic.

Astfel, s-a ajuns la concluzia că, pentru a se angaja mai uşor, persoanele cu dizabilităţi au nevoie de o instruire mai bună.

Proiectul presupune, între altele, construirea a două centre de Incluziune Socială, la Beiuş şi la Marghita, cu spaţii modernizate şi cu echipamente IT, dar şi întâlniri cu persoanele în cauză, cu familiile lor. În urma acestuia, 250 de persoane cu handicap vor trece printr-un proces de evaluare a aptitudinilor, consiliere şi asistenţă în căutarea unui loc de muncă. În paralel, 30 de angajatori din Bihor şi autorităţile locale vor fi implicate într-o campanie de informare, menită să schimbe atitudinea socială privind grupurile vulnerabile.

Proiectul se desfăşoară în perioada 1 iulie 2013 - 30 iunie 2015, iar în urma acestuia 132 de persoane vor primi diplome în urma unor cursuri profesionale. Iniţiatorii speră că 14 persoane dizabilităţi, cele mai bune, vor fi angajate pe loc la absolvirea cursurilor. Valoarea proiectului se ridică la 1.808.827 lei. Dintre aceştia, DGASPC, în calitate de solicitant al fondurilor, va beneficia de 877.327 lei, Casa de Cultură a Sindicatelor - 694.050 lei, AJOFM - de 173.650 lei, iar SC AMS Human Resources SRL - 63.800 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
usl ne minte !!!
Finantele iar ne au tras un tun cu programul minimis nu sunt bani !!!! Finantare nerambursabila 200.000 Euro - Schema de Ajutor de Stat / Minimis 2013.
Postat 06 August 2013, 20:45 de USL :)))
minciuni si minciuni !!
minciuni loc de munca fie te autorizezi fie la STAT dai spaga de la 3000 de euro in sus, fie te fuzzti cu toti din Organigrama sa i multumesti, de ce credeti ca pe BUGETARI ii doare undeva de cetatean ? EL plateste JOBUL, nu l ia pe bune !! Doasare penale cat mai multe de insealciune sata daca nu corupe sisitemul , nu fac nimic pentru handicapati nici macar ONRC nu asigura gratuitatea la autorizare !!!!
Postat 06 August 2013, 20:43 de nici vorba
Ca de obicei
O NOUA METODA DE TOCAT BANI .... iar handicapatii vor ramane tot pe drumuri ...daca faceau un program sa stimuleze firmele care angajeaza handicapati atunci erau sanse mai mari sa fie angajati ....asa vor face instruiri sa justifice cheltuirea banilor ....tipic ...made in Romania ....
Postat 06 August 2013, 15:21 de Sandu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON