URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Octombrie 2013, 16:09

Doi şoferi de autobuz, ridicaţi de poliţişti pentru bişniţă cu taloane subvenţionate de transport

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi şoferi de autobuz din Bihor sunt cercetaţi pentru bişniţă cu taloane subvenţionate de transport destinate pensionarilor şi persoanelor cu handicap, în cadrul unei anchete demarate de poliţiştii din Alba.

Este vorba despre un bărbat din comuna Rieni, Mihai Şora, şi un altul din comuna Remetea, Nicolae Lezeu, ridicaţi marţi, de poliţişti, în timpul unei acţiuni de amploare desfăşurate în judeţele Alba, Bihor şi Hunedoara.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, în timpul acţiunilor, poliţiştii din Alba, Hunedoara şi Bihor au efectuat simultan 18 percheziţii, la domiciliile unor persoane din Alba (11), Bihor (2) şi Hunedoara (3) şi sediile a două societăţi comerciale din judeţul Alba, ce au ca principal obiect de activitate transportul public de persoane.

În urma percheziţiilor efectuate, la domiciliile şi firmele suspecţilor, au fost găsite importante sume de bani, respectiv 121.395 de euro, 243.517 de lei şi 2.300 de dolari, 14.080 de tichete, două liste privind persoane cu handicap, un laptop, un calculator şi mai multe documente contabile.

Totodată, la sediul uneia dintre firme au fost găsite 3.000 de bilete pentru pensionari şi persoane cu handicap neprocesate (care nu au fost depuse pentru decontare) şi 10.000 de bilete pentru pensionari şi persoane cu handicap procesate pe borderouri, în perioada aprilie - august 2013, nedecontate.

Cei doi şoferi bihoreni au fost ridicaţi şi audiaţi la sediul Poliţiei Alba, fiind acuzaţi că au cumpărat pe bani mărunţi cupoanele subvenţionate de transport de la pensionari şi persoanele cu handicap, cupoane care apoi ajungeau la două firme de transport din Alba, care încasau contravaloarea subvenţiilor pe călătorii fictive ale pensionarilor şi handicapaţilor.

Din ancheta poliţiştilor reiese că afacerea a început încă din 2009, pe rute de transport rutier de persoane de pe raza judeţelor Alba, Bihor, Arad, Hunedoara, Cluj şi Timiş, prejudiciul fiind estimat la 2.216.375 euro (9.862.873 lei).

Potrivit surselor BIHOREANULUI, cei doi şoferi primeau comisioane de la firmele de transport, în funcţie de numărul cupoanelor strânse.

După finalizarea audierilor, Nicolae Lezeu, a primit interdicţie de a părăsi ţara pentru 30 de zile, Mihai Şora fiind eliberat fără vreo restricţie.

BIHOREANUL a mai scris despre asemenea afaceri, făcute şi de firme din Bihor.

Detalii, în articolul: "Afacerea Autobuzul: Transportatorii inventează călătorii ale pensionarilor ca să facă bani din subvenţii"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
bani la negru mereu se fac in transporturi
sa vedeti de ce sunt in stare aia de asigura transportul pe ruta oradea-salonta de langa livela - soferii au ordine de la sefi sa aduca bani la negru minim 5 mil/zi din neacordarea biletelor calatorilor! deci, poti sa le duci si cupoane, si sa le platesti bilet, daca vor iti dau sau nu bilet, banul sa iasa. iar uneori, in ciuda controalelor timide si rare, duc mai multi pasageri decat nr de locuri. testat si garantat de unul din calatorii de ani de zile pe ruta asta.
Postat 03 Octombrie 2013, 22:29 de cornel
uyuyuyy
bai Trandafir Lezeu da ce ai facu mai baiatule mai ....................
Postat 03 Octombrie 2013, 19:49 de ioioiuii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON