URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
18 Octombrie 2011, 10:25

Candidatură surpriză la şefia Spitalului Judeţean: Grebenişan se bate cu fiul ministrului Ritli

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gavrilă Grebenişan nu va fi singurul candidat la şefia Spitalului Judeţean, pe care o exercită cu delegaţie de la începutul acestei veri. Luni, în ultima zi de depunere a dosarelor, în cursa pentru funcţia de manager al celui mai important spital din Bihor s-a înscris şi juristul Ritli Csongor Ladislau (foto), fiul ministrului Sănătăţii, doctorul Ritli Ladislau.

Ritli jr. a fost manager al Spitalului Clinic de Recuperare din Băile Felix până în anul 2009, după care a devenit consilier al lui Cseke Attila la Ministerul Sănătăţii, unde avea atribuţii pe linie juridică, încetând raporturile de muncă odată ce tatăl său, doctorul Ritli Ladislau, a preluat conducerea Ministerului.

Concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Judeţean va începe lunea viitoare, când va avea loc testul-grilă, după această probă urmând să se desfăşoare susţinerea proiectului de management de către fiecare candidat.

Comisia de concurs este formată din viceprimarul Gheorghe Carp (preşedinte), juristul Adrian Cocoş (subaltern al ministrului Ritli Ladislau, ca şef al Direcţiei de Resurse Umane a Ministerului, reprezentând în comisie Direcţia de Sănătată Publică Bihor) şi conferenţiarul universitar dr. Ciprian Brisc (reprezentant al Facultăţii de Medicină şi Farmacie a Universităţii Oradea).

Contactat de BIHOREANUL, Ritli Csongor Ladislau a declarat că s-a înscris la concurs deoarece consideră că poate să conducă Spitalul Judeţean mai bine decât contracandidatul său. "Am un singur motiv pentru care candidez: consider că pot face acest spital să funcţioneze mai bine, având în vedere şi experienţa pe care o am", a spus Ritli jr.

Pe de altă parte, întrebat dacă există o incompatibilitate sau conflicte de interese în acest caz, el a afirmat că din punct de vedere legal, în opinia sa, nu sunt asemenea probleme.

"Nu cred că, juridic vorbind, există vreo incompatibilitate. Chiar dacă domnul Cocoş este în comisia de concurs, el nu este consilierul tatălui meu, ci directorul Direcţiei de Resurse Umane a Ministerului, iar eu nici nu ştiam că va face parte din comisie. Recunosc că pot fi discuţii în legătură cu aceste aspecte, dar pot eu opri discuţiile? Pe de altă parte, Spitalul Judeţean nu este în subordinea Ministerului, ci a autorităţilor locale", a spus Ritli Ladislau jr.

În ceea ce-l priveşte pe actualul deţinător al funcţiei de manager, interimarul Gavrilă Grebenişan, acesta a refuzat să facă orice fel de comentarii. "Nu doresc să fac nicio declaraţie, pentru că nu cred că ar fi sănătos să creăm discuţii în jurul concursului", a motivat Grebenişan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
36 Comentarii
spital
Cum se spune - cine rade la urma rade mai bine , cum e cu examenul domnule Grebenisan ? , la celalalt ( cu Dr Antal ) ati fost foarte pregatit - nota 10 , in istoria examenelor pentru Manager de spital nu cred ca sa mai luat nota 10, isi ia si echipa cu dansul , atunci cale batuta , a pardon trebuie sa predea sa dea socoteala si maria sa pentru realizarile marete infaptuie pe timpul mandatului sau , marei gradina domnului si .....
Postat 26 Octombrie 2011, 09:14 de spital
Ritli Ladislau. INTERES personal!!!!!
ma apuca rasul, dar asiguratul ce castiga? ce drepturi se recunos sa merga cu poamna la MEDIC, PREOT, POLITTIE? IN STRAZI cu noi eu m ma saturat astia nu se opresc si nu se vor opri ne ingenuncheaza zi de zi, astea sunt valorile morale promovate interese pe clase preferentiale nu noi CETATENI sa primim ce platim, felicitari ce face BIHORUL pentru popor!!!!!! cine l a numit, ca ne blasta ma oamenii.
Postat 21 Octombrie 2011, 15:24 de Ritli Ladislau.
Ritli Ladislau. INTERES personal!!!!!
Ministerului Sănătăţii de modificare a legii sănătăţii. Astfel, s-a adăugat un pasaj care stipulează că „ ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă contra unui medic, asistent medical, şofer de autosanitară, ambulanţier sau orice alt fel de personal din sistemul sanitar, aflat în exerciţiul funcţiunii, va fi pedepsită cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă”.“Ministerul Sănătăţii a mai atras atenţia asupra problemelor de siguranţă cu care se confruntă personalul medical. Până astăzi, dacă o persoană agresa un medic într-un spital putea fi sancţionată cu închisoare de la 3 luni până la 2 ani, sau cu amendă, după caz. Noi am propus înăsprirea pedepselor pentru că, din nefericire, au existat în ultima perioadă unele cazuri îngrijorătoare”, a declarat ministrul Sănătăţii, orădeanul onco-pediatru Ritli Ladislau.
Postat 21 Octombrie 2011, 15:21 de Ritli Ladislau.
ip se schimba din 2 in doua zile :)))
ce avocat!!!
Postat 19 Octombrie 2011, 21:59 de ha, ha, ha, ha
pentru avocat
Daca chiar esti avocat, ar fi bine sa nu mai scrii tampenii!!, ia cartea si mai studiaza legislatia si conditiile de concurs.
Postat 19 Octombrie 2011, 21:15 de replica
ma lasi cu vrajeli de copii mici
de SRI, PDL , PNL si altii nu mai pot eu :)))) de la ei am invatat tehnica si strategia de a sterge pe jos cu cei care ma LEZEAZA , intodeuna cel PUTERNIC va invinge! cel mai bun sa castige :)))))) dar stim ce inseamna o VICTORIE? NU cred, sincer totii viseaza bani:))) daca te atingi de banii lor te iau mascatii :)) .Femeia ti o dau oricand dar banii=viata lor nu:)))
Postat 19 Octombrie 2011, 21:01 de anka
La munca cu voi
Stati cuminti cei care vor (cei mari care fac aceste razboaie ) cunosc IP urile celor care scriu Nu mai vorbesc de forurile care si cu asta se ocupa gen SRI
Postat 19 Octombrie 2011, 20:35 de avocat
daca nu e anka e alta :)))
ANONIMATUL este LEGAL, nu va da ti identitati, orice violare de Persoana se pedepseste, spargeti ce vreti dar si raspundeti , daca vreti mai mult in justitie
Postat 19 Octombrie 2011, 17:59 de @sorin
daca nu e anka e alta :)))
sincer PUMNUL IN GURA nu merge in democratie:))) si discriminarea e aspru pedepsita eventual EBIHOREANUL vrea sa raspunda conform LEGII, cenzura se aplica daca sunt fpolosite cuvinte PORNOGRAFICE restul sa raspunda pentru ce comenteaza :) vai de capul tau de analfabet cu diplome de PDL isti EN gross
Postat 19 Octombrie 2011, 17:57 de @sorin
scuipa si linge repede
Subtitrat si libidinos acest strat GROS DE BARFE LANSATE DE oradeni la adresa Unora sau Altora... Stau cateodata si meditez la RAUTATEA INTERIOARA A MAJORITATII ORADENE care stau zi de zi si LING sau SCUIPA in acest ziar de scandal, din lipsa de ocupatie si sub MASCA ANOMINATULUI... Citind aceste ORGII lipsite de cele mai elementare reguli a bunului simt...MA LOVESTE GREATA SI NU AM UNDE SA VOMIT. Daca se poate, rog REGIA SI MONTAJUL acestui cotidian sa-mi ia in considerare rugamintea de a NU mai publica aceasta rubrica de COMENTARII inutile si nesanatoase la adresa cititorilor oradeni. Sunt destule localuri de noapte unde te poti excita si masturba, decat in ACEST ZIAR, A ACESTUI ORAS.
Postat 19 Octombrie 2011, 14:38 de sindrofia de oradea
hgh
pt.pacient. pe care sectie? stii ca sotia nu mai lucreaza pe sectie de vreo 5- 6 ani , iar de vreo 2 ani nici macar in spital
Postat 19 Octombrie 2011, 14:22 de ioana
Pt Dana
Ca fapt divers, Ritli jr. e asistent univ. la Facultatea de Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării. Cel puţin asta arata site-ul facultatii.
Postat 19 Octombrie 2011, 11:46 de Alt oradean
Felicitari, Grebenisan!
Mazilirea lui Grebenisan, regretabila, e totusi o dovada ca omul a avut coloana vertebrala, ca nu s-a facut baiat de comitet. Daca era intelegator si nu deranja afacerile cui nu trebuie, ramanea pe post si isi facea si el plinul. Pacat ca nu avem un om ca el primar.
Postat 19 Octombrie 2011, 10:35 de BABY
Trebuie sa se intample
Bineinteles a trebuie sa vina aceasta gasca la conducerea spitalului.Ritli jr sa se angajeze ca simplu jurist undeva?Stie cineva ce post ocupa la FMF acest jurist?Ce preda el la FMF?Oare de ce nu preda la drept?Aaaa,acolo nu il putea baga taticul.Dna Antal sa stea deoparte?Hai sa amintim despre studiile clinice efectuate la maternitate,fara contract cu spitalul,fara sa fie virati bani in contul spitalului,pe vremea cand dna era manager.Acele studii clinice nu s-au facut fara stirea ei, si sunt in vizorul DNA.Sper ca nu ne crede nimeni atat de tembeli incat sa nu ne dam seama de ce TREBUIE sa ajunga din nou in functie de conducere.Comisie?Adi Cocos nu este doar subalternul taticului,este si fostul coleg al lui Laczika,decand acestia lucrau la DSP.Cocos sef RUNOS,Laczika jurist.Brisc?Era necesar un membru al FMF caruia sa i se poata impune ce trebuie sa faca in acea comisie!Revoltator!
Postat 19 Octombrie 2011, 10:28 de dana
Bihoreanul!
Toate ca toate,dar pe "anka" nu o puteti cenzura?Ne scoate din sarite cu comentariile ei nesimtite,agramate si incoerente
Postat 19 Octombrie 2011, 08:42 de sorin
@@Marian
De unde ai dedus tu ca i-o trag lui Bolojan? Ne-o trag noua. Cine se aseamana se aduna. Grebenisan a calcat pe bec ca nu a vrut sa faca jocurile spagozaurilor, deci trebuie sa plece. Bolojan nici nu va sughita cand il va abandona. Pardon, cand l-a abandonat.
Postat 18 Octombrie 2011, 21:48 de Copy
DEMISIA BOLOJAN!
sincer numai gafe face :)) promisiuni specifice facute de trani care vor sa iasa in FATA un orasean se simte in fata oricum, ei inteleg si eu ca ORIGINEA nu o poti sterge :)))) cu buretele , a fi taran e NATIV dureaza generatii ca sa devi orasean de origine :)) are o lacomie NU ambitie iesita din comun si tutul pentru "putere" e sindromul de "boier"
Postat 18 Octombrie 2011, 21:46 de anka
Da,sa vina tampitii!!!!
Da,sa vina astia,care i-o trag lui Bolojan!Ce ne trebuie noua Grebenisan?Nu fura,nu ia mita,chiar ia masuri hotarate in beneficiul nostru (fraierii care mai ajungem la spital si nu direct la morga ),nu poate fi influentat de pile si spagi,nici macar de Georgel nu s-a speriat.La ce ne trebuie noua astfel de oameni?NU ii vrem!Vrem sa vina smecherii!Am o propuner.Un postut pt Bodog?Poate s-a saturat de minister.Dar unul pt Hercut?Poate vrea si ea inapoi.Nemaivorbind de madam Antal.Asa,Bolojane!!Adu-i inapoi pe toti astia ca prea bine merg lucrurile acum.Doar tu raspunzi de drumuri si poduri,nu de acest spital.Ce ai tu cu primaria in subordinea careia este spitalul?Vad ca nimic.
Postat 18 Octombrie 2011, 21:32 de @Marian
BOLOJAAAAAN!!!!!
Speram,dle primar, ca nu dormiti acolo, unde ati ajuns ales de catre noi.Noi,cei care v-am votat,suntem hotarati sa va fim alaturi si la urmatoarele alegeri.Nu ne dezamagiti!Cum puteti permite o asemenea comisie?Ce naiba cauta reprezentantul Cocos (de exemplu) acolo? CE FACETI,DLE PRIMAR?Dupa ce am vazut,in sfarsit,reformarea spitalului sub conducerea lui Grebenisan,ne-am bucurat,acum il aruncati la gunoi?La ce sa ne asteptam noi,toti,cei care avem incredere in dvs,in aceste conditii?Vin toate (il citez pe Cutus) ''comediile'' sa comande?Se instaleaza care cum si pe unde vor in institutiile SUBORDONATE dvs?Si dvs ce faceti in tot acest timp?Cine conduce orasul acesta?Ne spuneti si noua?
Postat 18 Octombrie 2011, 21:25 de Marian
Iar PD+UDMR?
Extraordinar!!!!!Ce comisie!!!!!!Pute de la 100 de kilometri a aranjament.Chiar ne radeti in nas tuturor cu aceasta candidatura si cu aceasta comisie?Cine?Laczika?Mucosul caruia i s-a urcat la cap?Asta dupa ce a ajuns in minister i-a refuzat propriului tata ajutorul cand acesta era atacat de Marlene Crisan!Un ingamfat,un obraznic!Mare experienta!Taia frunze la caini in DSP,pe post de jurist,cand tati era director,apoi se falea cu realizarile din Felix (pilele lui tati,ca doar nu il cunostea pe el nici dracu in minister).Vai de capul nostru ce am ajuns!!Astia nu se gandesc nicio clipa ca nu se muta ministerul in Oradea.S-a dus toata gasca lui papuc de incompetenti in minister si fac pe desteptii.Ii asteptam cu drag acasa,pachet,pe toti.RUSINE!!!!
Postat 18 Octombrie 2011, 21:17 de dana
nu-mi vine sa cred!!!!
Ce faci, Dle RITLI SENIOR?Stim ca dupa instalarea fiului dvs la carma Spitalului de recuperare,acesta o luase rau razna.Dar cum puteti dvs,un om considerat integru,respectat,sa permiteti asa ceva?Dle MINISTRU,nu aveti nimic de spus?Transparenta?Imi vine sa rad!!! CARP=omul PD ului infiltrat in PNL ,COCOS=subalternul lui Ritli senior,inca de pe vremea DSP-ului si BRISC=ANTAL.Minunat!!!!!
Postat 18 Octombrie 2011, 21:10 de sorin
blonda trecuta, cu bulanele la vedere
ce asta, ce grebenisan... doua "carutze politice" trase de catre directivele de partid... posibil ca udemeristul sa fie doar un figurant la "examen"...
Postat 18 Octombrie 2011, 20:34 de able
penibil
Vrajala udemeristi merg de forma in concurs tot Grebe castiga . Bolo ai devenit malefic si tu? Carp sunt sigur ca este malefic.
Postat 18 Octombrie 2011, 19:50 de pacient
o porcarie
Deci , eu inteleg ca domnul Carp daca il putem numi domn isi pregateste mega spitalul ?Iar Bolojan il mai tine langa el . De acest junior eu nu am auzit nimic reusite din partea lui , lucrari nimic , doar ca sotia lui nu-si mai incape in pene pe sectie . Mai bine ar desfiinta toate spitalele din Oradea .
Postat 18 Octombrie 2011, 17:49 de pacient
grebenisan pe faras
bolojane, de data asta ai luato in plin chiar de la udemeristii tai.
Postat 18 Octombrie 2011, 17:35 de viata bate filmul
bravoo asta da!
facem numiri in functie si dezvoltam parazitismul social ca randament NUL si eu pot sa produc 1000 de paine daca nu am cine le CUMPARA, hartaoge de sters in fund NIMIC traditional, sa cumperi o functie nu e o calitate, e un defect major.
Postat 18 Octombrie 2011, 15:56 de anka
bravoo asta da!
trebuie -nu e de gluma eu il ascult pe BOC si spune ca vrea reforma si sa punem accent pe antreprenoriat dar daca membri de partid il SAPA ce sa faca un guvern? daca totii fug la STAT cum vrem sa dezvoltam antreprenoriatul? si ne mai luptam si cu INTERLOPI pe langa ei , este dezastru si totul porneste de la bunul simt .INCULTURA, minciuna, invidie duce la REGRES, asta dezvoltam an de an.
Postat 18 Octombrie 2011, 15:54 de anka
despre simtul masurii
pacat, dle ritli ! va credeam onest. sau macar cu bun-simt. chiar de-ar fi genial , l-as ruga sa se abtina. asa a gresit si dl basescu cu fiica-sa.
Postat 18 Octombrie 2011, 14:18 de titel
politica
chiar e o infuzie de udemeristi la toate nivelele in Bihor si s-o spuna lu mutu ca toti sint capabili,prea multe concesii
Postat 18 Octombrie 2011, 13:02 de luky
Pacat
Pacat de Grebenisan. Daca nu s-a pliat pe sistem si nu a acceptat sa cumpere de la cine trebuia (marfa mai scumpa si mai proasta), bagand si el in buzunar comisionul promis, acum trebuie sa plece. Asta e. Sustinatorul lui e prea mic in comparatie cu adevaratul stapan.
Postat 18 Octombrie 2011, 11:38 de PORT
ha, ha, ha, ha
Inaintea anesteziei, pacientul il intreaba pe chirurg: - Domnule doctor, ce sanse am? - Execut operatia pentru a suta oara. - Oh, atunci sunt linistit. - Normal. Odata si odata trebuie sa-mi reuseasca.
Postat 18 Octombrie 2011, 11:01 de ha, ha, ha, ha
ha, ha, ha, ha
La o maternitate, 2 barbati asteapta pe o banca. La un moment dat, iese doctorul dintr-o sala de nasteri si i se adreseaza unuia dintre barbati, al 2-lea de pe banca: - Felicitari, aveti un baiat! Primul sare ca ars si zice: - Scuzati, dar eu eram primul!
Postat 18 Octombrie 2011, 11:01 de ha, ha, ha, ha
ha, ha, ha, ha
Ora la facultatea de medicina, la cadavre. Profu: - Prima calitate a unui viitor medic este ca nu trebuie sa ii fie greata. Priviti: - Si baga profu un deget in fundul cadavrului si dupa aia il baga in gura. - Cine face ca mine? Vine un student baga degetul in fundul cadavrului si dupa aia il baga in gura. Profu: A doua calitate a unui viitor medic trebuie sa fie spiritul de observatie: - Eu am bagat un deget in fundul cadavrului si altul in gura.
Postat 18 Octombrie 2011, 10:58 de ha, ha, ha, ha
ha, ha, ha, ha
cine merge in spital e ...... imi pare rau ca hraniti un sistem care chiar nu are un rol pozitiv decat negativ:)))- As dori niste vitamine pentru copii! - A,B sau C? - Indiferent! Inca nu au invatat sa citeasca.
Postat 18 Octombrie 2011, 10:56 de ha, ha, ha, ha
pentru cine sa o justifice
daca statul prin ministerul Finantelor incurajeaza incalcarea legislatiei ne dovedeste ca traim inca in comunism, habar aveti cine sunt in functii inalte dar problema reala este cine isi doreste sa fie ca ei :))NONVALORI morale si sociale, un statut nu reflecta decat tendinta de lacomie modesta/normala/ excentrica/ ma bucur ca am descoperit adevaratele valori locale :)) iNCULTURA, statut toaletizat care nu are nimik in legatura cu BISERICA :)))dar cu cei sapte ani de acasa, nu sunt dezamagita, sunt fericita ca nu voi fi ca si ei, libertatea e mai presus decat sclavia:)) daca un membru de partid nu are vocatie oratorica ce cauta in politica, daca ti se spune : TACI cum promovezi opinii democratice cu pumnul in gura si cu dulai in frunte :))) numai D-zeu ne poate iubi, omul niciodata:))))).
Postat 18 Octombrie 2011, 10:46 de anka
Scarba
ni se face scarba... ai sanse sa mori in spital mai mari decat in afara lui.
Postat 18 Octombrie 2011, 10:32 de Oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6264 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON