URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 13 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Timp de 15 ani, liberalul Ilie Bolojan s-a împotrivit ca administrația publică să se implice în fotbalul bihorean. Nu-i mai puțin adevărat că, pe vremea aceea, cel mai scurt drum spre pușcărie s-a dovedit a fi implicarea în fotbal. Au fost rare cazurile de oameni de afaceri sau primari care să nu fi fost implicați penal pentru suportul acordat echipelor. Căci fotbalul îți poate aduce notorietate, dar și niște cătușe de toată frumusețea.
Zic şi eu
Adrian Cris
Știți unde era și ce făcea Ilie Bolojan lunea trecută, când Marcel Ciolacu, premier, președinte PSD și candidat la Președinție, îl „propunea” prim-ministru taman din Ambasada României la Paris, zicând că bihoreanul „a realizat foarte multe” și nu are „nici cea mai mică problemă” de a lucra cu el? La Căminul Cultural din Bulz. Unde ce credeți că le spunea celor câtorva zeci de localnici adunați să-l asculte? Nu promisiuni că va curge lapte și miere, ci dimpotrivă!
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Septembrie 2014, 19:32

Doi italieni şi o româncă, arestaţi în dosarul fabricii de euro falşi descoperite la Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trei persoane, doi cetăţeni italieni - Raffaele Malintoppi și Romano Ciro - şi o româncă din Bucureşti, Laurencia Andra Ioniță, reţinute vineri în cazul fabricii de bani falşi descoperite la Oradea de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), au fost arestate sâmbătă, pentru 29 de zile.

Măsura a fost dispusă de Tribunalul Bihor, la solicitarea procurorilor, care îi cercetează pe cei trei sub acuza de aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, falsificare de monedă şi deţinere de instrumente în vederea falsificării.

Decizia nu este definitivă, fiind contestată pe loc de către apărătorii celor trei persoane. "În opinia mea, soluţia este netemeinică", a declarat avocatul Răzvan Doseanu, apărătorul bucureştencei arestate.

Potrivit acestuia, poziţiile celor trei sunt diferite. Unul dintre arestaţi, un cetăţean italian asociat în societatea la care s-ar fi tipărit acele bancnote false, se declară strict deţinător de părţi sociale, fără o implicare efectivă în cadrul firmei. Cât despre ceilalţi doi, băiatul şi cumnata italianului prins lângă Milano cu cele 19 milioane de euro, Doseanu susţine că nu au fost prezentate dovezi că sunt implicaţi în grupare.

"Practic, celor doi, băiatului şi cumnatei, nu li se impută altceva. Acuzarea ar fi că după arestarea cetăţeanului italian în străinătate ar fi mutat acele cutii cu bancnote şi ar fi incendiat o parte din bancone până la sosirea organelor de urmărire penală", a precizat Doseanu.

Avocatul susţine că femeia nici nu îi cunoştea pe membrii grupării. "Ea a venit din Bucureşti în data de 25 septembrie, deci după falsificarea bancnotelor, şi nu are nicio legătură cu tipografia în care s-ar fi falsificat bani", a mai spus Doseanu.

Potrivit acestuia, singura infracţiune care îi poate fi imputată clientei sale este cea de favorizare a infractorului, deoarece, împreună cu fiul italianului, aceasta a ars o parte dintre bancnotele falsificate, chiar la sediul tipografiei, cu puţin timp înainte de descinderea procurorilor.

Procurorii structurii centrale a DIICOT au anunţat vineri anihilarea activităţii unui grup infracţional organizat format din membri ai mafiei italiene şi din cetăţeni români, specializaţi în falsificarea şi punerea în circulaţie a bancnotelor de 20, 50 şi 100 de euro. Este vorba despre 5 persoane, dintre care patru cetăţeni italieni, şi un cetăţean român, care sunt anchetaţi acum sub acuzaţia de constituire de grup infracţional organizat, falsificare de monede, falsificare de valori străine şi deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori.

Potrivit DIICOT, cei patru italieni, împreună cu mai multe persoane, între care şi români, au contrafăcut bancnotele în perioada octombrie 2013-septembrie 2014, prin intermediul unei firme din Oradea, aparţinând unui cetăţean italian.

Sub coordonarea acestuia, membrii grupului procurau hârtia, vopselurile şi celelalte materiale necesare asigurării elementelor de siguranţă a falsului şi tipăreau bancnote în tipografia amenajată într-o hală aflată în zona industrială a oraşului. Ulterior, banii falsificaţi erau depozitaţi la sediile altor societăţi comerciale, fiind apoi transportaţi şi distribuiţi în Uniunea Europeană.

"În cadrul cooperării cu autorităţile judiciare italiene, în data de 22 septembrie 2014, a fost interceptat pe teritoriul Italiei un transport de euro falsificaţi din cupiura de 50 euro, fiind confiscată suma de 18.900.000 euro. Banii contrafăcuţi fuseseră expediaţi de o firmă din România ce aparţine italianului RV - suspectul fiind, de altfel, arestat în Italia, lângă Milano", se arată în comunicatul DIICOT.

Pe 25 septembrie, procurorii DIICOT au efectuat 15 percheziţii domiciliare şi la sediile sociale ale firmelor implicate, fiind descoperiţi şi ridicaţi aproximativ 13 milioane de euro falsificaţi, matriţe, holograme şi alte materiale folosite la contrafacerea de monedă.

De asemenea, la groapa de gunoi din Oradea, la banda de sortare a deşeurilor au fost descoperite bancnote contrafăcute din cupiura de 50 euro, aproximativ 55.000 bancnote, în valoare totală de 2,75 milioane euro, iar într-o altă locaţie au fost găsite bancnote false rupte şi arse.

Vineri, 20 de persoane, suspecţi şi martori, au fost duse la audieri, iar în final au fost reţinute pentru 24 de ore trei persoane: cei doi cetăţeni italieni şi românca.

Aflaţi cine sunt italienii arestaţi şi ce afaceri au ei în Oradea, în numărul de luni al BIHOREANULUI tipărit!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Msdos
Avocatul cu nume predestinat, din epoca de pionierat a programelor de calculator, e un Sava in devenire, poate cu același destin profesional...trash...
Postat 28 Septembrie 2014, 10:38 de Eyesonyou
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6867 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON