URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Martie 2014, 12:11

Doar o cincime dintre agricultorii bihoreni a votat conducerea Camerei Agricole Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Comitetului de iniţiativă pentru organizarea alegerilor în vederea desemnării Colegiului Judeţean al Camerei Agricole Bihor, Tănase Miculescu, a făcut public, joi, rezultatul centralizării voturilor exprimate duminică în acest scop, din care rezultă că doar 8.103 dintre cei 40.779 electori (adică 19,87% din total) s-au prezentat la urne, pentru a-şi exercita dreptul de vot la una din cele 101 secţii de votare deschise în judeţ.

În baza voturilor exprimate, în Colegiul de conducere a Camerei Agricole Bihor vor fi membri 8 reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale şi grupurilor de producători agricoli (Ioan Gabriel Şuteu, Remus Costin Irimie, Traian Cucu, Gheorghe Tirpe, Bajo Janos, Radu Jolţa, Dumitru Bochiş şi Traian Popuţe), 2 membri ai patronatelor din agricultură (Iosif Pazuric şi Dan Corbuţ), 2 reprezentanţi ai sindicatelor (Ioan Cuc şi Bodnar Janos Norbert), 2 reprezentanţi ai cooperativelor agricole (Daniel Avrămuţ şi Erdei Ioan Robert), un reprezentant al Ocoalelor Silvice şi composesoratelor (Ferko Jenő), un reprezentant al Universităţii din Oradea (Ioan Chereji), unul al Colegiului Medicilor Veterinari (Iosif Matei), 4 reprezentanţi ai fermierilor cu vârste peste 35 de ani (Marius Matica, Adrian Horge, Darabont Sandor şi Dorner Peter) şi tot 4 reprezentanţi ai fermierilor cu vârsta sub 35 ani (Ioan Cuc, Teodor Popa, Horvath Sandor Krisztian şi Ioan Irimie).

În perioada următoare, potrivit unui comunicat de presă semnat de preşedintele Comitetului Judeţean de Iniţiativă Tănase Miculescu şi de prefectul Claudiu Pop, Colegiul de conducere al Camerei Agricole Bihor va fi convocat pentru ca cei 25 de membri ai acestuia să aleagă un Birou de conducere (cu preşedinte, vicepreşedinte şi trei membri), pentru aprobarea statutului Camerei Agricole, stabilirea sediului şi patrimoniului, precum şi pentru efectuarea demersurilor juridice în vederea înregistrării Camerei şi obţinerii statutului de organizaţie neguvernamentală de utilitate publică.

Conform legii, Camerele Agricole judeţene sunt ONG-uri cu statul de organizaţii de utilitate publică, având ca scop promovarea intereselor agricultorilor, indiferent de forma de organizare şi de asociere a acestora, promovarea politicilor agricole ale UE şi ale Guvernului României, creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene destinate agriculturii româneşti, acordarea de consiliere şi consultanţă tehnică şi juridică pentru agricultori în vederea accesării acestor fonduri, organizarea de târguri agricole, congrese, simpozioane şi conferinţe pe teme agricole.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON