URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 01 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
07 Decembrie 2011, 14:07

Doar 8% dintre orădeni şi-au încheiat asigurări obligatorii ale locuinţei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii refuză să îşi încheie asigurări obligatorii de locuinţe, iar deţinătorii de imobile care aveau poliţe de asigurare a căror valabilitate a expirat nu vor să îşi încheie altele noi.

"La acestă dată numărul poliţelor de asigurare obligatorie a locuinţei încheiate în municipiul Oradea este de 7.000, ceea ce înseamnă că sunt cu o mie mai puţine decât în urmă cu patru luni, când erau circa 8.000 de poliţe valabile", a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, Tănase Miculescu, directorul adjunct al Direcţiei de Finanţe din cadrul Primăriei orădene.

Raportat la cele circa 90.000 de locuinţe din municipiu, asta înseamnă că doar 8% dintre orădeni şi-au încheiat poliţe obligatorii de asigurare a locuinţelor.

Directorul a pus scăderea numărului de poliţe pe seama faptului că ulterior expirării perioadei de valabilitate a acestora proprietarii de locuinţe au refuzat să le reînnoiască.

Tănase Miculescu a reamintit cu această ocazie că potrivit Legii 260 din 2008 nerespectarea de către persoanele fizice şi persoanele juridice a obligativităţii de asigurare a locuinţelor se sancţionează cu amendă înter 100 şi 500 lei.

Legea 260/2008, care prevede asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor nu se aplică persoanelor fizice şi juridice care şi-au încheiat deja o asigurare facultativă a locuinţelor, cu condiţia ca aceasta să acopere toate riscurile prevăzute în asigurarea obligatorie.

Costul unei asigurări diferă în funcţie de calitatea materialului din care sunt construite locuinţele. Astfel, pentru o locuinţă de tip A, adică din beton şi cu toate facilităţile, costul unei asigurări este de 10 euro, iar pentru o locuinţă de tip B, clădită din chirpici, de 20 de euro.

Citeşte pe aceeaşi temă şi articolul "Fuga de asigurare"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Bravo ! 92% din oradeni cunosc legea !
Primarii vor putea amenda persoanele care nu au încheiat o poliţă de asigurare obligatorie a locuinţei doar din luna august 2012, potrivit termenului rezultat din Legea 260/2008 modificată şi republicată, deşi Ministerul Administraţiei şi Internelor a anunţat că data limită este 15 iulie 2010. Ca de obicei, Statul e cel mai mare hot si mincinos !
Postat 07 Decembrie 2011, 20:23 de .
Dan SIMAN, un dobitoc nepereche !
,,Astfel, pentru o locuinţă de tip A, adică din beton şi cu toate facilităţile, costul unei asigurări este de 10 euro, iar pentru o locuinţă de tip B, clădită din chirpici, de 20 de euro.'' Idiotule, intai gandesti si apoi scrii ! Sau invers ?!
Postat 07 Decembrie 2011, 20:03 de asiguratorul
asigurari totale
bine si facultative cate sint? orice om normal la cap a facut asigurare facultativa care acopera riscuri reale si parerea mea este ca pe la 70-80% ar fi asigurate :)
Postat 07 Decembrie 2011, 15:44 de adrian
plus
ei, mai suntem si cei care inainte de modificarea legii privind asigurarile obligatorii aveam polite facultative care acopereau si aceste riscuri si care merg mai departe fara a mai fi nevoie de cele obligatorii. deci procentul eu cred ca este mai mare!
Postat 07 Decembrie 2011, 14:20 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6489 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON