URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Martie 2014, 20:51

Din avarie-n avarie: O bună parte din oraş, fără căldură şi apă caldă până luni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Două noi avarii la reţeaua de transport a agentului termic îi lasă pe orădeni fără căldură şi apă caldă peste weekend. "În cursul zilei de 15 martie s-au produs două noi avarii în reţeaua de transport a agentului termic primar din care una la conductele Magistralei nr.4, în zona Piaţa Creangă", au anunţat sâmbătă seara reprezentanţii societăţii Termoficare Oradea.

Acest lucru duce la prelungirea întreruperii furnizării agenţilor termici de la punctele termice PT 300 - 303, 832, 833, 836, 839 - 842, 844, 845, 856, 868, 878, 883, 890, oprite încă de vineri.

Sunt afectaţi locuitorii din zona Dunărea - Republicii, Delavrancea, Parcului, Parcul Brătianu, Dragoş Vodă, zona Barierei - Clujului, zona CET 2, zona Complex Lotus Center, cart. Velenţa - parţial, cartierul Prima, Nufărul 1 şi Nufărul 3, până la Universitatea Emanuel, plus Sînmartin şi Băile Felix. De asemenea, fără căldură şi apă caldă rămân în continuare şi utilizatorii cu puncte termice individuale în aceste zone.

Totodată, avariile de sâmbătă au dus la oprirea căldurii şi apei calde la punctul termic 202, zona bulevardul Dacia-PiaţaCreangă-str.Menumorut-str.Doina şi punctele termice individuale situate de-a lungul străzii Eminescu, mai exact între Piaţa Creangă- str. N. Iorga, şi Dunărea, dar şi pe cele adiacente.

Potrivit informării trimise de societatea de termoficare, reluarea furnizării agenţilor termici se va face în cursul zilei de luni, 17 martie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
bravo!!!
Ma bucur teribil.....mai votati-l bei tarani pe maimuta asta.....,va baga banii in parcuri si giratorii....Mai lasati apa ca nu-i de voi..
Postat 16 Martie 2014, 11:52 de 2/15
De ce nu avem gaz la bloc, in Oradea?
Ar trebui sa le spuna cineva oradenilor de ce conductele de gaz nu ajung in oras ci doar la periferie: tinand cont de zonele unitare in care unic furnizor este CET-ul, primarul a interzis racordarea la gaz a blocurilor din Oradea, de frica ca ne vom instala centrale pe gaz, lucru care ar omori definitiv CET-ul. Multumim domnule primar!
Postat 16 Martie 2014, 11:45 de bihorean
soba pe lemne
Ce facem domn' primar? Bagam soba pe lemne in apartamente? Eu zic ca daca inca mai visati la zone in care CET-ul sa fie unic furnizor de termie, sa va ganditi bine! Si sa specificati clar in contractele boilor de oradeni care e termenul de remediere in caz de avarii si cine plateste cheltuielile suplimentare din perioada sistarii furnizarii de caldura/apa calda (anul asta am mai avut cateva zile de intrerupere care m-au costat 150 Ron in plus la factura fe electricitate)
Postat 16 Martie 2014, 01:59 de oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON