URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Martie 2012, 15:06

Dezbatere publică pe tema corupţiei şi înşelăciunii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţia Firmelor Bihorene şi Asociaţia "Condamnă Corupţia!" organizează o dezbatere publică pe tema modului de soluţionare a plângerilor penale referitoare la înşelăciunea cu cecuri şi bilete la ordin şi delapidarea prin furt de combustibil.

Potrivit unui comunicat transmis marţi, la întâlnire vor participa atât proprietari şi jurişti ai firmelor membre ale AFB (şi nu numai) cât şi reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea (procuror şef Secţie Urmărire Penală - Păunel Galoş), respectiv Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor (inspector principal Florian Sîrca).

Dezbaterea va avea loc joi, de la ora 11, la Hotelul Continental Forum din Oradea, sala Belvedere, etajul 8.

"Centrala incidentelor de plăţi a Băncii Naţionale a României înregistra, la 1 decembrie 2011, un total de peste 494,171 milioane lei, reprezentând sume refuzate la plată la operaţiuni cu instrumente de debit sub formă de cecuri şi bilete la ordin. Un număr de 890 de cecuri şi 14.996 de bilete la ordin au fost respinse de la decontare şi clasate în categoria incidentelor majore, fiind emise fără acoperire", se arată în comunicat, care mai specifică şi că numărul incidentelor de plată semnalate poliţiştilor de către bănci înregistrează o creştere continuă.

Membrii AFB semnalează că în prezent, atât exectuarea silită a debitorilor cât şi atragerea lor la răspunderea penală, în cazul în care au emis cu bună ştiinţă file cec şi bilete la ordin fără acoperire de lichidităţi băneşti în cont, "reprezintă o procedură anevoioasă şi complexă" în urma căreia de multe ori debitele nu sunt recuperate, iar făptuitorul scapă de răspunderea penală. "Mai mult, "ţeparii" par protejaţi de oamenii legii, aceştia considerând că fapta lor "nu prezintă pericolul social al unei infracţiuni"!", mai arată informarea.

Pe de altă parte, documentul precizează că un studiu naţional spune că furturile de combustibil scot anual din buzunarele patronilor de companii de transport mărfuri aproximativ 200 milioane de euro. O altă analiză naţională plasează domeniul transporturilor pe unul dintre primele 4 locuri în clasamentele anuale ale cererilor de insolvenţă, una dintre cauze fiind chiar imposibilitatea recuperării debitelor.

"În ciuda acestor realităţi, şoferii care fură combustibil par "protejaţi" de oamenii legii care îi cercetează pentru delapidare, aceştia considerând că fapta "nu prezintă pericolul social al unei infracţiuni", mai spun reprezentanţii AFB.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
nu va fi distrusa cat timp sunt banii la negru nefiscalizati.
din cauza evaziunii coruptia este foarte greu de dovedit legal, daca banii sunt inregistrati si au un circuit legal o dovedesti in maxim cateva zile conform proceduri.Romani nu respecta legislatia deoarece hotia pe multi ii mai determina sa traiasca , fara hotie cred ca isi pun capat zilelor :)) am asista la un suicid masiv., hotia se regaseste mai ales intre clasele de bogatii :))))) ce sa mai spui de saraci !
Postat 14 Martie 2012, 09:56 de coruptia
nu va fi distrusa cat timp sunt banii la negru nefiscalizati.
evaziunea dezvolta coruptia banii la negru trebuiesc folositi si automat trebuie sa i dai sub forma impusa coruptie :)) evaziunea necesita lichiditatii urmarit perioada cand intra banii si atunci automat ea creste si dezvolta si coruptia.
Postat 14 Martie 2012, 09:52 de coruptia
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON