URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 August 2013, 14:51

Deputatul UDMR Cseke Attila: Dacă Dobrogea şi Bucovina sunt regiuni distincte, Partium de ce n-ar fi?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Într-o conferinţă de presă susţinută marţi la sediul UDMR Bihor, deputatul Cseke Attila le-a amintit politicienilor bihoreni că la începutul anului au semnat aşa-numita Declaraţie de la Oradea, prin care şi-au asumat susţinerea regionalizării doar cu condiţia ca urbea de pe Crişul Repede să fie centru regional.

Între timp, la nivel naţional au avut loc dezbateri pe tema regionalizării şi, dacă vicepremierul Liviu Dragnea susţinea permanent că 8 regiuni sunt suficiente pentru România, prim-ministrul Victor Ponta a declarat vinerea trecută că ţara are nevoie de regiuni mai mici, şi deci mai multe, în contextul în care despre Dobrogea şi Bucovina se vehiculează că vor fi, în final, regiuni distincte.

Partium, de ce nu?

Arătând că susţine cele două zone ca regiuni administrative, "pentru că au tradiţie, istorie, cultură unică, criterii geografice", Cseke se întreabă, însă, de ce nu se aplică aceeaşi soluţie şi în Bihor. "Regiunea Bucovina (n.r. - formată parţial din judeţele Suceava şi Botoşani), ca teritoriu nu este mai mare decât un actual judeţ. Noi în Partium, cu 3-4 judeţe, cu cultură şi istorie, cu criteriu geografic foarte clar, pentru că Piatra Craiului ne desparte de Cluj, de ce nu putem?", a spus Cseke.

Parlamentarul a mai spus că, după atâtea luni de dezbateri şi în condiţiile în care Bihorul este primul judeţ din ţară unde reprezentanţii tuturor partidelor s-au pus de comun acord în privinţa regionalizării, i s-ar fi părut logic ca Oradea să fie centrul administrativ al regiunii din care face parte, nu să fie supus oraşului Cluj-Napoca.

Deputatul UDMR a criticat Guvernul şi pentru că face "o regionalizare şi o centralizare mascată", în loc să descentralizeze serviciile publice, dovadă în opinia lui Cseke fiind înfiinţarea direcţiilor regionale de Finanţe. "Vreau să văd o măsură de descentralizare. Dacă Guvernul nu este capabil să facă descentralizare, îi anunţ că UDMR are proiect depus în Parlament cu trecerea a 18 servicii de la Guvern la primării şi consilii judeţene. Îi rog frumos să ia proiectul de lege al UDMR-ului", a declarat Cseke Attila.

Să spună cetăţenii!

În timp ce Guvernul nu anunţă nimic concret în legătură cu regionalizarea României, UDMR a anunţat că va demara referendumuri locale în şase judeţe din ţară, pentru a-i întreba pe cetăţeni din ce regiuni vor să facă parte.

"Este absolut logic ca atunci când faci o reorganizare administrativă să-i întrebi pe oameni", a precizat Cseke. Referendumurile vor fi organizate şi în localităţile cu cetăţeni majoritari români, nu doar în cele în care majoritari sunt etnicii maghiari. Pentru organizarea referendumurilor, UDMR va aduna semnături din partea cetăţenilor, care vor sta la baza hotărârilor de consiliile locale care stabilesc când şi cum vor avea loc referendumurile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
75 Comentarii
partium a murit !
asa cum a murit si rahatul de hungaria mare. keke otila, este dintr-un alt film. unul cu tembeli iredentisti cu creierul spalat la buda. frane retrograde....
Postat 24 August 2013, 09:00 de safety
valea
CENZURAT
Postat 24 August 2013, 08:56 de book
poezia neamului
vad ca v-a placut poezia postata, ca sa fiu corect am sa dau si numele autorului, merita felicitari http://cipriannedelcu.blogspot.ro/
Postat 23 August 2013, 22:49 de semper dacia
Sa te...
Mei cate spitale ai desfintat??????55,65?Mars la * cu patzium-ul tau...hai sictir Cseche!
Postat 23 August 2013, 11:11 de ion maciuca
Să ne facem că lucrăm. Ep. Mr. Cseke Attila. Again. (II)
”Mohács este considerat de mulți unguri ca momentul decisiv nefavorabil din istoria țării, o traumă națională persistând și astăzi în memoria populară. În momentele de ghinion, ungurii au o expresie: ”mai mult s-au pierdut la Mohács” (Több is veszett Mohácsnál). – Propagandist Cseke: 1. Ne poţi spune de ce au pierdut ungurii tăi, bătălia de la Mohacs? 2. Despre micul nobil SECUI Gheorghe DOJA, cel care a condus răscoala țărănească contra marilor proprietari de pământ/grofi UNGURI din anul 1514 şi executat de înaintașii sunt convins că ai auzit. 3. Spunele ”păpuşarilor” tăi, ca şi anumitor comentatori iredentişti la prezentul articol următoarele: a) fără oltenii, muntenii, moldovenii şi ardelenii, deci fără ROMÂNII lui: Mircea cel Bătrân, Vlad Ţepeş, Iancu de Hunedoara, Matei Corvin, Ştefan cel Mare şi Sfânt, Vlad Ţepeş ş.a., din cele trei Ţări româneşti, Regatul Ungariei s-ar fi prăbuşit mult mai repede, iar procentul oficial al populației rrome din actuala Ungarie, ar fi fost cel puţin la nivelul celei din România; b) când Horthy al tău a intrat în Ardealul de Nord, românii care au fugit din faţa violatorilor, criminalilor şi torţionarilor horthişti de români au fost neînarmaţi şi în marea lor majoritate: femei, copii, bătrâni. Când ungurii tăi au fugit din faţa românilor, au fost bine înarmaţi. Aminteşti numai de anii: 1848-1849; 1918-1919; 1944-1945. P.S. Păcat că nu avem un Președinte ca Mareşal Ion Antonescu. Papagali-politruci iredentişti, parlamentari şi miniştri ai (anti)sănătăţii în România, ca Cseke, Tokes, Biro Rozalia ş.a. nu ar fi existat. Evident că d.p.d.v. politic.
Postat 23 August 2013, 01:39 de anonymus
@mongolia
are dreptate busy.mongolia esti barbat numai pe buletin
Postat 22 August 2013, 22:27 de boss
pt cat de adevarat.
Adânc e țelul ăsta al nemuririi noastre, Pe-aceste plaiuri mândre și veșnic românești, Nici cu invazii-n masă, potopuri sau dezastre, N-ai reușit de veacuri, măcar să ne clintești. Când a plouat pe tine, noi te-am primit în casă, Căci tare ne-a fost milă de neputința ta, Nici n-ai răbdat vreodată căci noi te-am pus la masă Când mântuiseşi carnea ce-o mai aveai sub șa. Ți-am dat pământul ăla, ca tu și toți nebunii s-aveți o țară astăzi și-un loc în lumea bună, Iar fără noi de pază când au venit păgânii, V-ați fi-nchinat ca sclavii, plângând sub semilună Și-ați fi cântat în coruri, cu fața la perete, Imn pentru-a voastră țară, schimbată-n pașalâc, Rahat, în loc de carne sub șa, mâncați în cete, Pupând, cu gura plină, sultanul pe papuc. V-au împărțit merinde zâmbind ostașii noștri Când și-au urcat opinca pe-al vostru parlament, V-am refuzat ofranda când ne-ați fi dat ca proștii Sărmana voastră țară, cerșind un trai decent. Îți dăm un sfat noi astăzi, să-ți folosească mâine: Când ne-au căzut feciorii sub ale voastre puști, Noi v-am jurat răsplată și, amintește-ți câine, Să te ferești de neamul a cărui mână muști! postat de: semper dacia
Postat 22 August 2013, 22:04 de asa da
@busy
CENZURAT
Postat 22 August 2013, 21:48 de mongolia
@mongolia
un tzigan roman ca si tine si din mongolia ar fi expulzat,faci de rusine romanii adevaratii care nu vorbesc mult dar care trec la actiune cind este nevoie,in viata ai facut ceva pt.ROMANIA sau esti patriot numai in email si roman numai in acte.
Postat 22 August 2013, 21:35 de busy
Revizionismul unguresc
Revizionismul si iredentismul unguresc sunt in floare !
Postat 22 August 2013, 21:01 de Realitati
@brow
nu hungure.mergi tu inapoi in Asia, langa fratii si surorile tale romi.
Postat 22 August 2013, 20:23 de mongolia
B ihorul va fi in regiune cu Clujul (daca va fi regionalizare)
nicidecum partium sau alte ineptii pt enclavizarea ungurimii, imaginate de unguri (udemeristi si tokesisti).
Postat 22 August 2013, 20:16 de com
NATIONALISM
zoom:ca roman traiesc mai bine si linistit linga bozgori decit in est linga romii si desteptii ca tine,dute inapoi linga fratii si surorile romii,cind va dati seama ca daca bozgorii pleaca romanii vor fii asimilatii de romii si vei fii mindru roman rom
Postat 22 August 2013, 20:14 de BROW
ungurii sunt loserii Europei
asta e soarta lor. ce partium ? partium a murit ! mortul nu-l mai invie nimeni.
Postat 22 August 2013, 20:13 de Asta e.
Revizionismul unguresc
Revizionismul si iredentismul unguresc sunt in floare !
Postat 22 August 2013, 20:08 de Atentie romani !
Obiective ale guvernului de la budapesta
Crearea pe teritoriile României, Slovaciei și Serbiei a unor „mici ungarii, cu toate instituţiile necesare, de la grădiniţe şi până la autoguvernările de rigoare” (citat din Viktor Orbán) și de marcare politică și culturală a acestor enclave.
Postat 22 August 2013, 20:04 de Valhalla-Asgard
regiune
regionalizarea tarii va rezolva problemele,regionalizarea va fi trianonul romaniei,romanii vor ajunge cu pasaportul in estul tarii,vestul tarii va intra automat sub influenta ue cu sefii din ue,limba oficiala va fi cea germana,moneda oficiala euro,romanul nu va mai fi confudat cu romii
Postat 22 August 2013, 19:43 de pond
Romania
LARRY WATTS, ISTORIC MILITAR AMERICAN: \" IN 1989 IN ROMANIA A FOST ORCHESTRATA DE CATRE \"PRIETENII\" VECINI, O LOVITURA DE STAT, CAREIA TREBUIA SA-I URMEZE DEZMEMBRAREA TARII. Ungaria a fost primul stat cu care Rusia a încheiat un tratat bilateral de ţară, în decembrie 1991, pregătit anterior la ambasada Ungariei de la Moscova. Moscova şi Budapesta au stabilit atunci relaţionarea oficială a disputelor etnico-teritoriale cu România, semnând în noiembrie 1992 o declaraţie comună de cooperare pentru Asigurarea Drepturilor Naţionale, Etnice, Religioase şi Lingvistice ale Minorităţilor, document desemnat de ambele părţi drept un punct de cotitură în relaţiile ruso-maghiare. Liderii postcomunişti din Ungaria au susţinut cu insistenţă autonomia teritorială a maghiarilor din Transilvania, reminiscenţă a campaniei revizioniste de decenii, lansată de Budapesta după primul război mondial. Într-adevăr, cei doi care, în 1987, au întemeiat ceea ce urma să devină primul partid conducător al Ungariei post-comuniste – Forumul Democratic Maghiar – au fost Sandor Csoori, preşedinte al Federaţiei Mondiale a Maghiarilor, înfiinţată în 1927 pentru a forţa pretenţii teritoriale, şi un proeminent iredentist, Istvan Czurka\".
Postat 22 August 2013, 18:23 de book
ungurii, migratori din Asia
Scurta istorie a ungariei: Teritoriul ungariei de astazi era locuit in trecut de triburi dacice, tracice si ilire. Imperiul Roman a cucerit acest teritoriu in anul 35 i.e.n, transformandu-l in provincie sub numele de Panonia. ungurii, au patruns in Europa pe cursul mijlociu al Volgai si muntii Urali.
Postat 22 August 2013, 18:15 de @pt tine
ungure
voi sunteti tigani migratori veniti din Asia. Romanii, sunt urmasii geto-dacilor !
Postat 22 August 2013, 18:06 de @pt tine
partium ? nico o sansa !
noi romanii din toata tara avem aceiasi strabuni geto-daci, aceiasi limba, aceiasi cultura, aceiasi religie, aceleasi traditii, aceleasi valori (exceptie facand doar minoritatea maghiarofona, cu vesnica ei probleme antiromaneasca, separatista, retrograda).
Postat 22 August 2013, 17:55 de qed
regionalizare
Mie-mi place atitudinea aceasta a politicienilor. Fie si numai pentru asta ar merita regionalizarea, cel putin ca raspuns la stimuli agasanti, sau ca reactie la o problema nerezolvata inca. Bravo lor, s-o tina tot asa.
Postat 22 August 2013, 11:51 de Vlad
ARĂTURILE FINALE...
Cu ungurii este ca și cu un vecin blăstămat...Taie anu ăsta o brazdă din hatu tău iar tu,ca tot românu,nu vrei să te cerți cu el să nu zică lumea că ești țigan. Anu viitor pățești la fel...și tot așa. TOTUȘI,PÂNĂ CÂND...???PÂNĂ NE ENERVĂM ȘI ÎNCEPEM SĂ ARĂM NOI PÂNĂ LA TISA...!ȘTIM NOI DE CE...
Postat 22 August 2013, 10:16 de bihoreanu
nu
Nu tiganule, voi sinteti niste migratori fara istorie si fara cultura. Ungurii au creat limba vostra uite te la Scoala Ardeleneasca tiganule, Ai dreptate Asia Asia pentru voi pentru ca de acolo ati veni in Albania si ati ajuns in Bukakaresti dupa ce ati fugiti de la invazia otomana.
Postat 22 August 2013, 00:14 de Pentru tine
pt @cetateanul
gozboreeeee, voi sunteti tigani migratori !!!!!! asia.... asia....
Postat 21 August 2013, 22:17 de huu.............
@ jegurile unguresti iredentiste !
MARS IN ASIA ! KAPUT ungaria mare si partium !
Postat 21 August 2013, 22:01 de TRANSILVANIA=ROMANIA
cat de adevarat !
pt concetatenii nostri [20.08.2013, 23:30] Adânc e țelul ăsta al nemuririi noastre, Pe-aceste plaiuri mândre și veșnic românești, Nici cu invazii-n masă, potopuri sau dezastre, N-ai reușit de veacuri, măcar să ne clintești. Când a plouat pe tine, noi te-am primit în casă, Căci tare ne-a fost milă de neputința ta, Nici n-ai răbdat vreodată căci noi te-am pus la masă Când mântuiseşi carnea ce-o mai aveai sub șa. Ți-am dat pământul ăla, ca tu și toți nebunii S-aveți o țară astăzi și-un loc în lumea bună, Iar fără noi de pază când au venit păgânii, V-ați fi-nchinat ca sclavii, plângând sub semilună Și-ați fi cântat în coruri, cu fața la perete, Imn pentru-a voastră țară, schimbată-n pașalâc, Rahat, în loc de carne sub șa, mâncați în cete, Pupând, cu gura plină, sultanul pe papuc. V-au împărțit merinde zâmbind ostașii noștri Când și-au urcat opinca pe-al vostru parlament, V-am refuzat ofranda când ne-ați fi dat ca proștii Sărmana voastră țară, cerșind un trai decent. Îți dăm un sfat noi astăzi, să-ți folosească mâine: Când ne-au căzut feciorii sub ale voastre puști, Noi v-am jurat răsplată și, amintește-ți câine, Să te ferești de neamul a cărui mână muști! postat de: semper dacia
Postat 21 August 2013, 20:53 de maria
pentru SEMPER DACIA
EȘTI MARE! EȘTI FABULOS...!!!!!!!!!!!!!
Postat 21 August 2013, 17:16 de bihoreanu
Mars in Tiganime
Ti poti sa pleci inapoi in Sholdova si apoi in albania tiganule. Stramosii tai sint din India nu aveti treaba cu Europa. Du-te si rupe citiva cosuri de gunoi sportul vostru favorit.
Postat 21 August 2013, 16:04 de @cetateanul
Pentru Valahimea
Cind Horthy a venit voi ati fugit lasiilor! Nu sinteti de aici, inapoi la tiganimea voastra de unde ati venit. Pentru nebunu care vorbeste despre cimitirul Olosig - a FOST DISTRUS pentru ca nu are nici o legatura cu minciunile voastre. Comunistii au inceput distrugerea si voi ati continuat.
Postat 21 August 2013, 16:02 de Mihai Fricosu
Mars! in Mongolia
Ce ati zice voi dragii nostri concetateni de etnie huna sa va faceti o regiune in Stepa Mongoliei ! Nu de acolo ati venit?In alte state europene unde exista etnici unguri , de ce nu aveti atata tupeu? Va spun eu : pt ca , aia va iau de ceafa si va arunca taman dincolo de Urali.....
Postat 21 August 2013, 13:37 de cetateanul
@io
De ce nu v-aţi îngrijit mormintele, şi aţi lăsat cimitirul ăla să ajungă un refugiu al alcoolicilor şi al netrebnicilor ?? Aud ceva ? Nu va rămâne nici măcar o piatră spartă de pe urmele voastre de criminali şi asimilaţi. Hai tuneş de aici cu rahatul de partium inventat de un alt criminal de război, amiralul fără flotă, horty miklos, în veci "pomenirea" lui....
Postat 21 August 2013, 08:45 de @io
@pulimea hună
Auziţi, măi Otilio, tu şi ceilalţi cărători de geantă ai lui Depanatorus Maximus, precum şi restul pulimii hune: cu tupeu de **** de Marghita n-ai rezolvat şi nu vei rezolva nimic, niciodată. Bruma aia de imagine de "reformator", care prindea la cei mai naivi, s-a dus dracului demult . Ţi-a ieşit arama pe faţă bei marghita, şi ţie şi celorlalţi răufăcători din plutonul de pescuitori retrocedatori, în ape tulburi. Deşi lăcomia e mare, şi retrocedările fictive au fost sportul preferat al udemereilor, chiar episcopul catolic hun, a început să-şi dea seama că e prea mult şi a început să bată în retragere. Ştim că nesimţirea hună nu are limite şi e clar că ne veţi face să vă pleznim, din nou, peste boturile pline de venin şi ură.....
Postat 21 August 2013, 08:34 de istvan cel vopsit
@io
CENZURAT
Postat 21 August 2013, 06:43 de Roman
io
Ce Bucovina mai Cseke? Tigania se cheama cu toti tigani veniti din Albania si Macedonia. Pentru soviniilor din Moldova care au fost dusi aici pe vremea lui Nicolae cel Nebunu - ce ati construit voi in Oradea? Numai distrugeti pentru ca sinteti niste animali. La cimitru Olosig nu ati avut nici un mormint - de acea ati distrus cimitirul. Si acuma construiti biserici - construiti trecutul pe care nu aveti. Neam de hoti si mincinosi.
Postat 21 August 2013, 06:18 de IO
pt concetatenii nostri
Adânc e țelul ăsta al nemuririi noastre, Pe-aceste plaiuri mândre și veșnic românești, Nici cu invazii-n masă, potopuri sau dezastre, N-ai reușit de veacuri, măcar să ne clintești. Când a plouat pe tine, noi te-am primit în casă, Căci tare ne-a fost milă de neputința ta, Nici n-ai răbdat vreodată căci noi te-am pus la masă Când mântuiseşi carnea ce-o mai aveai sub șa. Ți-am dat pământul ăla, ca tu și toți nebunii S-aveți o țară astăzi și-un loc în lumea bună, Iar fără noi de pază când au venit păgânii, V-ați fi-nchinat ca sclavii, plângând sub semilună Și-ați fi cântat în coruri, cu fața la perete, Imn pentru-a voastră țară, schimbată-n pașalâc, Rahat, în loc de carne sub șa, mâncați în cete, Pupând, cu gura plină, sultanul pe papuc. V-au împărțit merinde zâmbind ostașii noștri Când și-au urcat opinca pe-al vostru parlament, V-am refuzat ofranda când ne-ați fi dat ca proștii Sărmana voastră țară, cerșind un trai decent. Îți dăm un sfat noi astăzi, să-ți folosească mâine: Când ne-au căzut feciorii sub ale voastre puști, Noi v-am jurat răsplată și, amintește-ți câine, Să te ferești de neamul a cărui mână muști!
Postat 20 August 2013, 23:30 de semper dacia
partium ? nici vorba !
de fapt va arde tot ceea ce e roman si romanesc, nenorocitilor! n-aveti nici o sansa ! ungaria e in faliment, in rest doar minciunile lui orban. daca e mai bine la unguri, de ce nu mergeti acolo ? ati vazut cat sunteti de prosti ?
Postat 20 August 2013, 22:14 de zoom
nu au culoarul spre ungarria
va lipseste culoarul spre ungarria *!
Postat 20 August 2013, 21:29 de Fara partium
mars in ungarria !
afara din tara cu ungurri separatisti ! sa va bage orban in tarcuri, sa faceti partium si tinut secuiesc in pusta.
Postat 20 August 2013, 21:13 de in rezervatii cu ei
Adevarul
ungurrii au adus cu ei din Asia primitivismul, crimele si jafurile. de-a lungul vremurilor au reprezentat un permanent focar de violente si instabilitate in Europa !
Postat 20 August 2013, 21:07 de com
ungurri prosti separatisti, primitivi
bai tembelilor, sunteti prostii continetului. aaaaaaaaaaaahahahaha....... jegosilor, n-ati evoluat nimic. dejectilor, sunteti praf ! hehehehe..............
Postat 20 August 2013, 21:05 de hahahahaha..........
gozborre
voua ar trebuie sa va crape obrazul de rusine. voi sunteti tziganii Europei, jegurilor. * si escroci. sunteti mizeria Europei. buda si minciunile ei.... huu,,,,,,, * !!!
Postat 20 August 2013, 20:58 de gozborri borati
deschide_ochii
mah dar nu va crapa obrazul de rusine?!, vorbiti voi despre unguri, voi care sunteti tziganii europei, toata lumea cand aude de voi "vomita", o natie de putori si hoti si nespalati (respect pt cei 10% exceptie). Chiar nu va dati seama cum va manipuleaza 50 de smecheri din Bucuresti si fac ce vor cu voi, pt ca au cu cine, oameni redusi mental, ce sunteti!
Postat 20 August 2013, 20:51 de deschide_ochii
ungurri separatisti
mars in hungaria ! sa va bage orban in rezervatiile "partium" si "tinutul secuiesc"/ mars !!!!!!!!!
Postat 20 August 2013, 20:35 de mars in ungaria !
Cifre din statisticile unguresti
Romani nu au ajuns majoritari in Ardeal ci au fost majoritari din totdeauna(ei sau stramosii lor). Dupa statisticile UNGURESTI in 1869 arau 59% romani si 24% maghiari, in 1900 erau 55% romani si 29% maghiari, intre 1830 si 1840 erau 62% romani si 23% maghiari. Maghiari= unguri+secui. Si ca sa nu ma mai plictisesti o sa-ti spun franc ca problemele demografice apar la unii fraieri din cauza homosexualitatii, zoofiliei sau onanismului.
Postat 20 August 2013, 20:07 de Oradean
Să ne facem că lucrăm. Ep. Mr. Cseke Attila. Again.
I. ”deputatul Cseke Attila le-a amintit politicienilor bihoreni că la începutul anului au semnat aşa-numita Declaraţie de la Oradea, prin care şi-au asumat susţinerea regionalizării doar cu condiţia ca urbea de pe Crişul Repede să fie centru regional.” 1. Oradea merită şi ar trebui să fie centru de regiune. A regiunii Crişana, sau Ţara Crişurilor. II. "Este absolut logic ca atunci când faci o reorganizare administrativă să-i întrebi pe oameni", a precizat Cseke. Referendumurile vor fi organizate şi în localităţile cu cetăţeni majoritari români, nu doar în cele în care majoritari sunt etnicii maghiari. Pentru organizarea referendumurilor, UDMR va aduna semnături din partea cetăţenilor, care vor sta la baza hotărârilor de consiliile locale care stabilesc când şi cum vor avea loc referendumurile.” 1. Dormiţi în pace ”călugăriţelor” din PSD şi PNL Bihor. Păcat de poporul USL, pur sânge, care mai este! 2. Mr. Cseke Attila: Şi un tăntălău, fie el şi iredentist super-titrat, ştie că înfiinţarea regiunilor va fi subictul unui Referendum naţional. Ardealul nu este şi nici nu va fi un Kosovo, respectiv nu este/va fi Bosnia-Herţegovina. Punct. Cui nu îi convine: Go home! III. Despre denumirea de Partium 1. Această denumire apare în jurul anului 1570. 2. O bibliografie necesară pentru Cseke Attila şi mentorii/păpuşarii săi politici: ”Voievodatul Transilvaniei” de acad. Pascu Ştefan - toate volumele.
Postat 20 August 2013, 19:53 de anonymus
Adevarul
ungurii au adus cu ei din Asia primitivismul, crimele si jafurile. de-a lungul vremurilor au reprezentat un permanent focar de violente si instabilitate in Europa !
Postat 20 August 2013, 19:35 de com
Etele
Deci daca ati ajuns majoritari, puteti falsifica si ignora istoria cum vreti voi? Partium este o regiune distincta pe teritoriul Romaniei, cum este si Tinutul Secuiesc... mult mai exact si mai fondat decat Dobrogea si Bucovina. Nerespectarea istoriei din nou, nu arata altceva decat din nou inferioritatea culturala a rromanilor.
Postat 20 August 2013, 19:33 de @Roman
@Radu
aaaaaaaaaaaahahahhahha......Foarte tare comm. tau ! ungurrrrime....
Postat 20 August 2013, 19:32 de Traiasca Trianonul !
unguri loseri
ungurii migratori loseri, au pierdut ceea ce furasera cu ajutorul austriecilor, mai apoi al stalinistilor si al hitleristilor. ungurii au fost rand pe rand cateii altora crezand ca acestia le vor da si lor o tara mare si bogata in Europa. au fost infranti si alungati ca si niste maidanezi, din toate tarile in care au intrat cu japca.
Postat 20 August 2013, 19:30 de Traiasca Trianonul !
SF
ca SF este suficient daco-romanismul... :) poate ca rromanii il vor mai inventa si descedenta de la Gandalf sau Bilbo :)))))
Postat 20 August 2013, 19:29 de SF
Ce nu intelegi draga Attila ?
"Dacă Dobrogea şi Bucovina sunt regiuni distincte, Partium de ce n-ar fi?" Drage Attila, raspunsul este simplu, pentru ca trebuie sa fim si noi romanii deacord. Nu de alta dar suntem majoritari si avem si noi dreptul sa ne spunem parerea. Voi sunteti doar 19% in Ardeal: unguri plus secui plus tiganii declarati maghiari la recensamant.
Postat 20 August 2013, 19:23 de Roman
Partz
De unde vine Partiumul asta, vine cumva de la partz (besina) ??? O fi de cal ? O fi un cal migrator ? O fi mongol ?
Postat 20 August 2013, 19:15 de Radu
Pentru toti hunii si Ädevarul
Eu iubesc si am la inima toti ungurii. Sunt si eu 25% ungur, dar daca ma iau dupa comentariile unor semeni de-ai nostri maghiari, imparatii romani sau luptat in spatiul danubiano pontic si intracarpatic cu cavaleri Jedi, care si-au luat navele si au disparut in Cosmos, ungurii au ajuns in spatiul intracarpatic, si nu au dat de nimeni, de aici si dovezile fostelor cetati distruse de unguri de-a lungul arcului carpatic, triburile germanice au luptat cu buruienile pana in anii 800 la estul zonei lor de influenta, etc... Eu zic sa continuati cu fictiunea: maghiarii sunt descendentii lui Amon Ra, asezarea lor finala in campia panoniei s-a desfasurat dupa ce s-au saturat de ridicat piramide pe tot globul pamantesc etc. Fainu-i mai...
Postat 20 August 2013, 19:13 de Calin
@daci....
Mai analfabetule, cand niste europeni discuta despre istorie, tu cel fara istorie, tara si drapel, ascunde-te undeva ca te faci de rusine si mai citeste cate ceva, mai dute pe la muzee ca altfel mori prost.
Postat 20 August 2013, 19:12 de Raul
Statistica
O mica mare problema cu Partium asta, ungurii sunt foarte putini pe aici: in BH doar 25%; in SM doar 34%; in SJ doar 23%; in MM doar 7%; in AR doar 9 %; in BN doar 5%. Deci nu se va realiza niciodata.
Postat 20 August 2013, 19:07 de Dan
daci blasfemiati
Lasati pe daci in pace, ca rromani nu au treaba cu ei si nici nu au avut. Numai voi, rromani de Albania credeti in asta. Dacia a fost evacuata si populata de alte etnii/triburi. Romani apar prima data mentionati in 1015 la SUD de DUNARE! Apoi s-au inmultit ca in genere neamul de rromani... Q.E.D.
Postat 20 August 2013, 19:06 de daci blasfemiati
ADEVARUL
Adevarul este ca ungurii au adus cele mai mari beneficii Europei. Nici macar de nasturi sau pantaloni nu stiaa europenii inainte ca acestea sa ajunga cu intermediul ungurilor. Ungurii au cele mai multe inventii cu utlizare zilnica pe nivel mondial. Ungurii deja in Asia au stiut sa scrie si sa citeasca, timp in care rromani inca nici nu s-au format. Pacat ca Vajk a introdus apoi alfabetul latin. Dar si asa maghiarii maghiarii au luat fata rromanilor. Primul document scris in lb. maghiara cu litere latine se dateaza din 1192-1195 (Halotti beszed) iar cel mai vechi document scris in lb. romana este Scrisoarea lui Neacsu din 1521, numai ca inca cu litere chirilice. O prima folosire a alfabetului latin este atestata printr-un document transilvanean, scris dupa conventiile alfabetului maghiar la sfarsitul secolului XVI.
Postat 20 August 2013, 19:03 de ADEVARUL
gunoaiele iredentiste....
nemernicii de unguri iredentisti au incercat sa falsifice istoria. au incercat sa formuleze teorii false cu privire la istoria romanilor, urmasii geto-dacilor. aceiasi problema o au si cu slovacii, sarbii si ucrainienii. mars in pusta !!!!
Postat 20 August 2013, 19:01 de mars in ungaria !!!!
Adevarul
ungurii au adus cu ei din Asia primitivismul, crimele si jafurile. de-a lungul vremurilor au reprezentat un permanent focar de violente si instabilitate in Europa
Postat 20 August 2013, 18:56 de com
Marsh in ungaria !
Afara cu voi primitivilor ! Carati-va in ungaria si faceti acolo partium. Sunteti niste frane in calea dezvoltarii ! cultura si educatia inferioara a ungurilor a fost invinsa asa cum era si normal in toate tarile din jur, in care ungurii rapciugosi au intrat cu japca.
Postat 20 August 2013, 18:47 de pusta falimentarilor
@ardelean
Asa ca ciocul mic, ca maghiarii tot timpul au fost in fata voastra! Ati primit Ardealul si Partiumul! Sa fiti fericiti! Dar pare ca e prea mare galusca pentru voi! Voi ati crezut ca cultura voastra inferioara o sa stapaneasca o cultura superioara!?! Chiar sa scrieti maghiarii trebuia sa va invete! VIVA PARTIUM!
Postat 20 August 2013, 18:39 de @ardelean
@ardelean
Ba, imigrantule din illiria! Crezi ca gasesti maghiar care sa nu fie mandru ca-i maghiari si de unde provine? Iar primii maghiari au venit in 670, incultule! In 895 au venit celelalte triburi sub conducerea lui Arpad, urmasul lui Kaba, fiul lui Etele. In timp ce vlahii sunt mentionati prima data in 1015, ca un trib la sud (!!!!) de Dunare (deci nu la nord!).
Postat 20 August 2013, 18:32 de @ardelean
@bodszgorului de la 17,59
Mai migratorule ratat, neam de pagani, hoti, minciosi si nespalati, cam mata ai tupeul sa spui despre romani ca au venit aici din Albania, idiot analfabet ??? De unde tupeul asa la un urmas (CLAR) al tribului MIGRATOR venit in EUROPA in anulo 896 si care nici macar nu stie ce e : hun, maghiar, ungur, mongol, turc, tatar, indian ...???? Pe langa ca esti neam de hot mai esti si tare in clont ????
Postat 20 August 2013, 18:17 de Ardelean
@anti hun
Ba, frustratilor! Maghiarii macar pot sa fie mandrii de originea lor! Sunt urmasii lui Kaba, fiul lui Etele! iar voi???? Niste tigani albanezi, care dupa ce au trecut Dunarea, si adusi de maghiari in Bazinul Carpatic, tot incercati sa inventati o istorie mai demna decat ceea reala a unor tigani (rromani...!). Ati furat Ardealul, ati furat Partium ati furat istoria Dacilor! Sa va fie rusine!
Postat 20 August 2013, 18:13 de @anti huni
Tibi!
"Partium de ce n-ar fi?". Pentru ca moara m@ta, de aia! M-am plictisit sa fim fruntasi la toleranta fata de minoritati.
Postat 20 August 2013, 18:05 de Tibi
@anti hun
Ba, idiotule. Partium este singura nume legitima... Crisana a fost inventata de turma de vlahi care dupa ce au furat teritoriul supranumit Partium, au invadat si au stricat aceste meleaguri. Mai bine ati fi ramas in Albania unde este tara voastra, ca numai de stricat si furat ati putut. Pacat ca primii maghiari v-au permsi sa intrati si in Ardeal si in Campia Pannonica.
Postat 20 August 2013, 17:59 de @anti huni
anti huni
Exact ! Partium este inventia jigodiilor de stepa mongoleza, pretextul de a cere in urmatoarea perioada autonomie teritoriala. Raul trebuie starpit de la radacina, iar sarpelui strivit capulde mic. Eventual sa-si faca un partium in puscarie !!
Postat 20 August 2013, 17:05 de anti huni
precizare
ar fi frumos daca tulipanii ar recunoaste ca simt lipsa banilor guvernului roman decand au plecat de la guvernare. pana acum nu faceau nici afise in campanie si nici nu blocau drumuri sau nu ieseau la marsuri cand impreuna cu BOC taiau pensii si salarii!!!! atrunci le era bine cand baselu semna tot ce vroiau. cum e cu marconst marghita domnule cseke ,cu lucrarle de la CAREI la primarii udemeristi??? renovare de tratru la Carei pe bani europeni si munca...de mongolezi nepriceputi la fel ca la strandul din marghita! aproape gata teatrul da apa balteste sub scena si ati adus bodygarzi sa nu poata intra nimeni sa vada...cum de cseke ur cand inchideati spitalele in Romania? de ce nu ati iesti atunci in fata???? ipocriti si fatarnici care nu stiu trai din munca lor ci numai din banii romanesti ca in Ungaria nu va primeste nimeni!!!
Postat 20 August 2013, 17:04 de satmarean
Crisana...
Elevate sau mai putin elevate, comentariile amintesc un fapt: toata lumea stie ce inseamna Crisana, nimeni n-a auzit pana de curand de Partium ! Nu e cazul sa inventam o regiune care n-a existat, mizand pe dorinta oamenilor de a avea o regiune distincta de Cluj ! Cu totii vrem sa avem o regiune cu sediul la Oradea, aceea ar fi regiunea Crisana !
Postat 20 August 2013, 16:51 de maria
anti hun
CENZURAT
Postat 20 August 2013, 16:21 de sofrone
Partium sau Crisana
Partium sau Crisana este cam acelasi lucru, sustin "Crisana"! Dar nu cred ca numele e important... din partea mea, putem sa o numim Zimbabwe... important este ca Oradea sa fie capitala de regiune, si sa nu depindem de cluj!
Postat 20 August 2013, 15:47 de ff
Pt Redactie
Stimata Redactie! Ar fi frumos sa verificati comentariile inainte sa apara pe site - eu personal, m-am saturat sa citesc comentariile unor bolnavi mintal, care orbiti de ura, sunt in stare sa posteze comentariile de genul celui de la 15:07. Consider ca regionalizarea asta este mult prea importanta, si ca nu ar trebui sa ne consumam energia cu jigniri pe teme sovine
Postat 20 August 2013, 15:43 de Oradean
nume
Tara Crisurilor/Crisana nu Partium!
Postat 20 August 2013, 15:42 de jolty
Anti huni
Partium e o inventie bozgoresca schizofrenica. BIHORUL NU E MONGOLIA si nu va fi NICIODATA !!! Puscarie pe viata pentru mongolezii care nu au loc intre romani !!!
Postat 20 August 2013, 15:07 de Anti huni
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON