URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
11 Martie 2012, 15:57

Deputatul Roman vrea front comun împotriva UDMR la Salonta, inclusiv cu PDL

Cabinetul parlamentar al deputatului PSD Sorin Ioan Roman, ales pe Colegiul Uninominal nr. 6 Salonta-Tinca, a anunţat că PSD-istul vrea să facă front comun cu celelalte partide româneşti din Salonta, pentru a forma împreună o listă comună la alegerile locale din acest an.

"Ideea vine în sprijinul comunităţii româneşti din Salonta, minoritară în acest oraş, şi se vrea un pas spre o cât mai bună reprezentativitate în Consiliul Local. Acţiunea nu este deloc una şovină, conceptul fiind similar cu cel al UDMR (un organism reprezentativ pentru minoritatea din teritoriul dat), ba mai mult, exemplul formaţiunii maghiare dorindu-se a fi urmat şi în ceea ce priveşte stabilirea ordinii pe listele de consilieri, respectiv stabilirea candidatului pentru funcţia de primar", se arată într-un comunicat transmis presei locale.

Dacă preşedinţii partidelor româneşti vor accepta, urmează să fie organizate "prealegeri cu urne fixe ce vor servi la stabilirea ordinii pe listele de consilieri". "Sper din tot sufletul că cei invitaţi vor lăsa deoparte orgoliile şi vor acţiona în interesul salontanilor", a declarat deputatul Roman.

În scrisoarea care va ajunge luni la preşedinţii PSD, PNL, PDL, PRM, PNG, PP şi UNPR Salonta, Roman afirmă că "ar fi mai mult decât oportună o listă comună a tuturor partidelor româneşi din Salonta, nu pentru a fi o adversară a UDMR, ci pentru a asigura o cât mai bună reprezentativitate a românilor în Consiliul Local, pentru a avea un dialog cât mai eficient cu concitadinii noştri maghiari, pentru a face ceea ce este mai bun pentru românii şi maghiarii din Salonta".

Dacă ceilalţi factori politici vor accepta invitaţia, prima întâlnire ar urma să aibă loc săptămâna care vine.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
marcell
iertare......va rog.
Postat 13 Martie 2012, 21:51 de m
marcell
este o vorba romaneasca...duceti-va pe pustii...cei fara tzara!!!!!
Postat 13 Martie 2012, 21:07 de m
boz...gor
boz...gor=om fara tzara=unii care nu au radacini=boz.gori=ra.hati
Postat 13 Martie 2012, 21:06 de boz...gor
Unitatea politicienilor PDL, PSD, PNL, PRM, etc
UNITATE = infrangerea franelor udemeriste.
Postat 13 Martie 2012, 14:59 de nail
nemtzocu votant
ungurii vor pierde primaria. gata cu primarul ala care a facut destule chestii anti-romanesti. destule astfel de magarii au fost publicate de bihoreanul.
Postat 13 Martie 2012, 14:55 de scrutin
marcell
sunt totusi sanse ca votantii romani sa fie de acord ca sa aplica stampila votat pe un candidat roman, dar nu uitati ca in Salonta ''amprenta'' pe oras este a primarului roman de etnie maghiara. strazi asfaltate, apa-canalizare introdusa, etc. oare , familiile mixte de romani cu etnici maghiari, ce efect au? un sfat, ptr cei din ''alianta''...nu uitati si de celelalte etnii...rroma, slovaca...poate iese ceva...in rest, sanatate.
Postat 13 Martie 2012, 09:48 de m
replica la @Dragos si la @romanul complex
@Dragos ,,plagiatorul ``niciodata nu este tirziu chiar si in al 12 ceas cum este acum inainte de alegerile locale,de ce ponegresti si insulti pe neamul meu deputatul PSD Ioan Sorin Roman ,tu @Dragos nu esti roman asa ca si mine @Romanul Simplu ,ce nationalitate ai ?@Dragos nu conteaz cine a gindit ideea asta,conteaza ca daca romanii locuitori ai orasului Salonta ,partidele politice romanesti din orasul Salonta nu se unesc intr-o coalitie pentru Primaria orasului Salonta,iarasi vor fi in inferioritate si nu vor avea primar roman dar nici multi consilieri locali romani .@Romanul Complex cind scrii niste afirmatii sa le si dovedesti ,scrie si datele recesamintului din orasul Salonta ,cum afirmi asa,,maghiarii sunt mai mult de 50% din locuitorii municipiului Salonta `` ?@romanul complex fii mai rezervat in afirmatii de astea ,eu @Romanul simplu sunt rezervat in afirmatii si nu am afirmat nimic nici pro nici contra maghiarilor si a UDMR,am scris doar romanismul din mine !:))=)) Redactia saptamanalului Bihoreanul corecteazala semnatura numele pe scrisoarea document ,a citea oara trebuie sa-ti atrag atentia de greseala garmaticala ?:))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 13 Martie 2012, 07:23 de Romanul Simplu
roman plagiator
idee buna pacat ca este plagiata,esti penibil sa-ti asumi ideea altor persoane! de ce timp de 4 ani nu ai facut nimic pt romanii din salonta si acum dintr-o data vrei sa fii salvatorul salontanilor si nici macar acum nu vii cu ceva gandit de tine.
Postat 12 Martie 2012, 22:27 de dragos
ne lipseste normalitatea
intr-o societate in care demnitatea si onoarea sunt percepute ca defecte iar minciuna si fatarnicia ca virtuti am ajuns sa nu mai apreciem valorile.Luam in bascalie totul si ne miram ca ne merge prost ne plangem toata ziua iar cand are unul o idee buna sarim sa-i luam gatul suparati ca nu a fost ideea noastra.Buna initiativa continuati sa credeti in ea si va vom vota.
Postat 12 Martie 2012, 22:11 de gheorghe
marcell
@r.complex...corecta expunerea...
Postat 12 Martie 2012, 21:10 de m
Prea mult patos
Scrisoarea este un text mai mult decât decent, ideea este una cât se poate de bună pentru salontani dar e prea mult patos atunci când se analizează propunerea. Am văzut în JB comentarii tendenţioase ale unui respectabil lider al UDMR Bihor. Se pune problema unui front împotriva ungurilor? Se vorbeşte despre cucerirea Primăriei Salonta? Fraţilor, a început războiul? A spus cineva că e vreo problemă dacă la Salonta primarul e maghiar? Se simte cineva ameninţat? Personal am înţeles altceva din toată treaba asta, şi cred că am înţeles bine. Un om vrea să existe un dialog civilizat între românii şi maghiarii din Salonta şi de aceea cheamă nişte lideri la masa negocierilor, şi hotărăsc cine sunt cei ce-i reprezintă, cine sunt cei ce răspund în faţa alegătorilor pentru deciziile ce se iau. Astăzi în Salonta unul spune că PNL-ul e pe mână cu primarul, altul se scuză afirmând că fără voia puterii nimic nu mişcă şi arată cu mâna spre PDL care e oficial legat de UDMR, din banca puterii arătătorul se îndreaptă spre roşii care e ştiut că se înţeleg bine cu maghiarii la Consiliul Judeţean, etc. Nimeni nu-şi asumă nimic şi tuturor le convine situaţie pentru că la o adică pot revendica anumite realizări. Nu cred că e nici o problemă dacă la Salonta va fi în continuare primar maghiar, mai mult de atât cred că e normal să fie pentru că maghiarii sunt mai mult de 50% din locuitorii municipiului însă mă dezamăgeşte UDMR o formaţiune politică ce mi se părea a fi înţeles democraţia mai mult decât alte partide dar observ că nu e mai mult decât dulăul Samson din „Câinele şi căţelul” lui Grigore Alexandrescu. Un om normal, român ori maghiar, nu poate fi deranjat de o astfel de iniţiativă.
Postat 12 Martie 2012, 19:46 de românul complex
replica la mredactia saptamanalului Bihoreanul
Redactia saptamanalului Bihoreanul am scris comentariul trecut sa corectezi numele deputatului PSD ioan sorin Roman pentru ca este scri la semnatura documentului cu numele Iaon Sorin Roman.O vorba buna romaneasca spune ,,Fa-te frate cu dracul pina treci puntea `` ! ....si dupa aceea arunca-l inapoi in groapa !:))=)) Sfatul acesta ar trebui sa -l urmeze partidele politice romanesti din Salonta ,daca vor safie la Primaria Salonta cu consilieri romani si primar roman ,pentru ca altfel degeaba se dezbina UDMR prin demisionarea lui Laszlo Tokes ca tot UDMR cistiga si cu 20% din voturile celor din Salonta!:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 12 Martie 2012, 14:08 de Romanul Simplu
Asta e solutia, UNITATEA ROMANILOR !
Sorine, in sfarsit ceva cu ce merita sa vii in fata alegatorilor ! Daca noi, romanii, nu ne unim, vom ajunge sa fim condusi de unguri in propria noastra tara ! Doar o alianta a romanilor si o prezenta masiva la vot poate contrabalansa disciplina si organizarea in alegeri a ungurilor. In acest an voi vota aceea formatiune/candidat care va promite public ca nu se va alia cu ungurii. Sunt o treime in Bihor/Oradea si ocupa mai mult de jumatate dintre posturile de bugetari !!!
Postat 12 Martie 2012, 12:15 de .
Fostul,actualul si viitorulNIMENI
Cioban retardat! Mai du-te.......cu PSD-ul tau da *
Postat 12 Martie 2012, 11:00 de Bubu
buna idee
O idee foarte buna.Altfel vor pierde toti fara drept de apel
Postat 11 Martie 2012, 22:30 de Marius
Speranta desarta.
Normal si firesc ar fi ca romanii sa aiba o lista comuna de consilieri si un candidat unic la Primaria Salonta. Din pacate, noi, romanii, nu avem nimic in comun cu normalitatea, iar cand aceasta depinde de Sala, Turcut si Boit, totul ramane la nivel de speranta desarta.
Postat 11 Martie 2012, 19:39 de SAFE
marcell
dupa razboi multi viteji.....sincer credeti ca este realizabil, caci eu nu cred deloc. primarul actual este un roman de etnie maghiara, nu vedeti? in comuna Salonta multi romani originali l-au votat pe actualu'...nu prea imi esplic io cum veti reusi o chiar alianta a P.S.D. cu P.D.L-eul??? SORINE fi serios, rogu-te!!! campania electorala a prezidentului este in plina desfasurare, iar ungurii sunt in alianta la putere, ori daca nu cumva ALBA-CA-ZAPADA va functiona...in rest, sanatate
Postat 11 Martie 2012, 18:49 de m
Succes
Eu ii doresc mult succes. Primarul ala unguresc a facut multe chestii anti-romanesti, astfel ca romanii de acolo trebuie sa treaca peste orgolii politice si sa se uneasca, pentru a fi mai puternici.
Postat 11 Martie 2012, 18:13 de Cristi
O IDEE BUNA !
SUCCES !
Postat 11 Martie 2012, 17:07 de dare
replica la articol
Deputatul PSD Ioan Sorin Roman are dreptate si adevar in afirmatie numai ca este depasit de realitatea situatiei din orasul Salonta ,colegiul 6 Salonta-Tinca. Voturile locuitorilor romani din orasul Salonta se impart intre PSD+PNL+PC=USL,PDL,PRM,PNG,PP,UNPR ,si in situatia asta dintr-un singur tur de scrutin UDMR cu25%-30% din voturi i-a Primaria Salonta fara sa vorbim de numarul maxim de consilieri locali ,logica este buna numai ca este depasita de realitatea politica ,orgolii,si interesele de partid ale partidelor din orasul Salonta.O intrebare pentru deputatul PSD Ioan Sorin Roman cum a votat in Parlamentul Romaniei la legea privind alegerile dintr-un singur tur de scrutin ,pentru ca acum isi arata perversitatea si nedreptatea pentru locuitorii orasului Salonta!:))=)) Partidele acestea romanesti din Salonta sunt asemeni unor ciinil lihniti de foame in macelarie si fiecare ar vrea mai mult ,dar a trecut vreme aceea si trebuie sa se multumeasca toate cu cite putin din fiecare sortiment din macelarie :))=))Redactia Bihoreanul corectati semantura scriosoare ca este gresit scris numele,sau asa ati primit scrisoarea semnata?:))=))Aceasta este opinia l lui Romanul Simplu.
Postat 11 Martie 2012, 16:38 de Romanul Simplu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON