URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
01 Septembrie 2013, 16:51

Deputatul Cseke îi provoacă pe Cornel Popa şi pe Ilie Bolojan "să fie vocali" pentru ca Oradea să ajungă centru regional

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"UDMR şi eu personal ar trebui să ne bucurăm", a declarat duminică într-o conferinţă de presă, deputatul Cseke Attila, comentând declaraţiile făcute vineri la Mamaia de către Victor Ponta conform cărora la conducerea USL s-ar intenţiona modificarea legii privind regiunile de dezvoltare, pentru ca acestea să fie mai mult de opt, câte sunt în prezent, dar şi pentru declanşarea procedurilor în vederea descentralizării.

Guvernul - ori nu ştie ce face, ori minte

Cu toate acestea, Cseke a afirmat că nici el personal, şi probabil nici UDMR ca formaţiune, în mod oficial, nu vor fi de acord cu planurile lui Victor Ponta în ce priveşte modificarea numărului şi cuprinderii regiunilor de dezvoltare şi aşa-zisei descentralizări.

"Nu mai am încredere şi nu-i mai pot crede (n.r. - pe cei de la USL), pentru că au centralizat direcţiile judeţene de finanţe în direcţii regionale, pentru că au proiect de lege pentru desfiinţarea personalităţii juridice a serviciilor judeţene de ambulanţă şi înfiinţarea unor direcţii regionale de ambulanţă şi pentru mutarea direcţiei regionale vamale din Oradea la Cluj, deşi noi suntem la 13 kilometri de graniţă, nu Clujul", a exemplificat Cseke modul în care USL înţelege să facă "desentralizarea" care, de fapt, este o centralizare. Motivul? "Când duci o instituţie de la nivelul judeţului la nivelul regiunii se numeşte centralizare. Descentralizare va fi atunci când vor trece de la Bucureşti în judeţe serviciile publice", a explicat deputatul UDMR.

Pentru că Guvernul USL a procedat tocmai viceversa, Cseke a spus că aceasta este "o nouă situaţie când ori nu ştie ce acte normative adoptă, pentru că dacă ar şti n-ar vorbi despre descentralizare, ori se minte cu neruşinare şi ne crede pe toţi proşti, inclusiv pe cei 70% dintre cetăţeni care au votat USL".

Popa şi Bolojan ce fac?

Dând exemplul baronului local Oprişan, vicepreşedinte al PSD, care a reuşit să impună Focşanii ca viitor centru de regiune, în dauna Brăilei şi Galaţilor, care sunt oraşe mult mai îndreptăţite la acest statut, Cseke a întrebat retoric de ce Cornel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, şi Ilie Bolojan, primarul Oradiei, ambii vicepreşedinţi ai PNL, nu fac lobby pentru ca şi Oradea să devină centrul unei regiuni distincte de regiunea Nord-Vest, proiectată cu centrul la Cluj.

"În USL sunt doi vicepreşedinţi de partid la nivel naţional. Îi rog să facă lobby la Bucureşti, unde să se audă vocea lor. Nu trebuie să fim viteji doar acasă. Le cer să fie vocali, să se audă la Bucureşti voinţa bihorenilor", a spus Cseke, amintind că pe 31 ianuarie 2013 a fost semnată aşa-numita "Declaraţie de la Oradea" prin care liderii judeţeni ai celor cinci partide parlamentare s-au angajat să susţină doar acel proiect de regionalizare care va statua Oradea ca centru regional.

Precizând că cei doi vicepreşedinţi la care s-a referit sunt Cornel Popa şi Ilie Bolojan, dar se aşteaptă şi la lobby din partea şefului PSD Bihor, Ioan Mang, Cseke le-a dat liberalilor exemplul lui Klaus Johannis, care ca prim-vicepreşedinte al PNL "s-a luptat şi a obţinut" pentru oraşul său statutul de viitor centru regional, în pofida faptului că planurile iniţiale ale vicepremierului Liviu Dragnea ar fi inclus Sibiul într-o regiune cu centrul la Braşov.

"Lui Popa şi lui Bolojan le cer să fie la fel de vocali ca alţii", a conchis deputatul Cseke.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
27 Comentarii
15 martie 2010-La Cluj afişarea de însemne fasciste şi antisemite !
Membri Gărzii Maghiare au fost aplaudaţi copios de maghiari în momentul când au depus coroana pe clădirea Hotelului Biasini. Aceştia au afişat ostentativ drapelul ţinutului secuiesc, drapelul arpadian şi un mesaj care afirma: “Ţinutul Secuiesc nu e România”. Ministrul Sănătăţii, de atunci, Cseke Attila şi viceprimarul Laszlo Attila nu s-au arătat deranjaţi de manifestările extremiste ale “gardiştilor” şi nici de inscripţiile naziste de pe hainele lui Balaszi Pal, mărsăluind şi cântând cot la cot cu aceştia !!! Atenţie Români !!!
Postat 02 Septembrie 2013, 17:39 de jos hudemere
CINE asculta de P(e)N(a)L(i ) Bihor !
Cine sa asculte de P(e)N(a)L(i) Bihor. De cate ori a aparut Popa Cornel cu o pozitie despre regionalizare !? Mai stie Popa Cornel unde este pe harta Bucurestiul !? Ar trebuii sa se lege cu catuse de Crin ca Oradea sa devina centru de regiune . Lui probabil ca ii este totuna ca sta la Oradea centru sau la Beius . Halal presedinte de partid si ales ca presedinte de Consiliu Judetean , caruia cel mai mare proiect ,nu exista .
Postat 02 Septembrie 2013, 12:21 de ZORBA GRECUL
demagogul cseke
nuvreti sa provocati si primarul de CAREI domnule cseke ca sa spuna ce e cu firma MARCONST in zona noastra si de ce face lucrari de slaba calitate dar platite ca lucrari de lux la preturi de monaco??!! Marconst se pricepe si la spatii verzi si la restaurare teatru vechi de o suta de ani dar si la policlinica!!! UDMR la UDMR nu isi scoate ochii de fapt si cred ca asta e problema doar ca vreti sa pozati in ce nu sunteti! ne aducem aminte cine semna desfiintarea spitalelor dar la CAREi la spital a inceput vanatoarea de vrajitoare si acum nu se angajeaza decat medici maghiari si se poate verifica....Succesuri cseke bacsi dar in alte locuri..racoroase va dorim!
Postat 02 Septembrie 2013, 07:59 de careianu
cseke, 15 martie şi regionalizarea
În esenţă, iată ce reprezintă 15 martie 1848 pentru români, acele crime şi nenorociri făcute de unguri fără deosebire de apartenenţa socială, asupra românilor majoritari din Transilvania care s-au opus deznaţionalizării prin maghiarizare forţată. Această dată este una de tristă amintire pentru români datorită evenimentelor tragice la care a fost supus poporul român.40.000 mii de români ucişi, peste 300 de sate locuite de români arse şi şterse de pe faţa pământului, Ca atare, nu este de mirare că sărbătorirea ei de către maghiari în România, ocazie cu care se recurge şi la numeroase lozinci antiromâneşti, segregaţioniste, autonomist-teritoriale, generează indignare, revoltă şi resentimente. În situaţii de acest gen ar fi necesar ca unguriidin România să dovedească respect faţă de o problemă atât de sensibilă, dar în schimb aceştia mai au neobrăzarea să solicite statului român şi „declararea zilei de 15 martie ca zi nelucrătoare în Transilvania”! Nu ne mai miră nimic, din moment ce nu mai departe de anul trecut etnici minoritari maghiari şi secui au sărbătorit ocupaţia horthystă din Transilvania de nord-vest!!! Dacă mai amintim că Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, este sărbătorită de aceşti indivizi cu banderole negre la mâini, iar unii dintre ei au solicitat autorităţilor statului chiar schimbarea acestei zile cu alta, pentru a nu-i mai „ofensa” pe ei, maghiarii, avem tabloul complet al tupeului, obrăzniciei nemăsurate şi antiromânismului ce-i caracterizează pe toţi aceştia!
Postat 02 Septembrie 2013, 02:01 de pt Atenţie Români !!
mda
ungurii tampiti cu segregarea lor etnica sunt si au fost principala frana in dezvoltarea orasului. nu cautatii vinovatii in alta parte. ei sunt aici si sunt sustinuti de majoritatea covarsitoare a ungurimii
Postat 02 Septembrie 2013, 01:04 de fuel
15 martie 2010-La Cluj afişarea de însemne fasciste şi antisemite !
Membri Gărzii Maghiare au fost aplaudaţi copios de maghiari în momentul când au depus coroana pe clădirea Hotelului Biasini. Aceştia au afişat ostentativ drapelul ţinutului secuiesc, drapelul arpadian şi un mesaj care afirma: “Ţinutul Secuiesc nu e România”. Ministrul Sănătăţii, de atunci, Cseke Attila şi viceprimarul Laszlo Attila nu s-au arătat deranjaţi de manifestările extremiste ale “gardiştilor” şi nici de inscripţiile naziste de pe hainele lui Balaszi Pal, mărsăluind şi cântând cot la cot cu aceştia !!!
Postat 02 Septembrie 2013, 00:53 de Atenţie Români !!!
Să ne facem că lucrăm. Ep. Mr. Cseke Atilla vs ”păsărica” Partium,
”UDMR şi eu personal ar trebui să ne bucurăm”, a declarat duminică într-o conferinţă de presă, deputatul Cseke Attila, comentând declaraţiile făcute vineri la Mamaia de către Victor Ponta conform cărora la conducerea USL s-ar intenţiona modificarea legii privind regiunile de dezvoltare, pentru ca acestea să fie mai mult de opt, câte sunt în prezent, dar şi pentru declanşarea procedurilor în vederea descentralizării. 1. Faptul că, deşi ar merita, Oradea nu o să ajungă centru regional, se datorează cu precădere politicii segregaţioniste şi iredentiste practicate de nomenclatura PPMT, PCM şi UDMR, respectiv de ”păpuşarii” acestora. Adică mai pe latineşte Mr. Atilla, C.: Divide et impera!
Postat 02 Septembrie 2013, 00:33 de anonymus
Nu va jucati cu focul !
ungurul (udmr) e (sunt) disperat(i) ca nu pot sa impuna "partium" ca o asa zisa "regiune"! NU, enclavizarii ungurimii ! Ce inseamna "partium" ? Partium (din latina Partium regni hungariae, in traducere „partea regatului ungariei”) se referă la teritoriul din afara Transilvaniei propriu-zise. Prin infrangerea și dizolvarea imperiului austro-ungar si terminarea Primului Razboi Mondial, regiunea a fost divizata intre Romania, Ucraina, Slovacia de azi și ungaria, prin Tratatul de la Trianon din 1920.
Postat 02 Septembrie 2013, 00:31 de 2K13
Oradea
@monghol! Oltenii si moldovenii de la Bucuresti, si Boc de la Cluj, au blocat dezvoltarea orasului, asa ca mai taci din gura cu prostiile tale!
Postat 02 Septembrie 2013, 00:25 de jakson
Oradea
Oradea e orasul in care locuiesc, in care m-am nascut, iar eu nu-mi doresc un oras care sa fie doar un targ prafuit. Cei care doresc sa fie clujeni, faceti-va bagajul si roiul, nu vom plange dupa voi! Ca suntem romani, maghiari sau evrei sau alte natii, Oradea a fost dintotdeauna centru de regiune, si ma bucur ca Cseke ia atitudine, sper sa urmeze si ceilalti. Sunt roman 100 % si nu e vorba de nici o autonomie, e vorba sa avem regiunea noastra, iar Oradea sa fie centrul regiunii, nu Clujul, ca nu cred ca Focsani, sau Sibiu sunt peste Oradea. Avem un oras mare, dezvoltat, tot ce se gaseste in Cluj, gasim si la noi, ne mai trebuie doar mandria de a fi bihorean/oradean. Lasati iredentismul la o parte, ca nu suntem in pericol sa ajungem in Ungaria, suntem in pericol sa ne pierdem identitatea milenara, este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le avem. Sustine-ti ORADEA! Oradea capitala regiunii!
Postat 02 Septembrie 2013, 00:23 de jakson
udemeristii=hoti si escroci notorii
Separatismul, iredentismul, segregationismul unguresc sa plece in pusta ! in pusta sa faca partium si alte tampenii retrogradea unguresti. Gunoaiele astea au blocat dezvoltarea Oradiei incercand sa creeze avantaje hungariei ! Nemernicilor, nu veti putea sa va realizati planurile marsave. Romanii, va stiu cat sunteti de escroci. Bineinteles, va stiu si ceilalti din jur si nu numai.
Postat 01 Septembrie 2013, 23:09 de mhongholia
jigodii unguresti
Popa, Bolojan, Ghilea si ceilalti politicieni romani, sa fie vocali si sa ceara scoaterea in afara legii a acestor jogodii unguresti regresive, anti-romanesti aserviti budei !
Postat 01 Septembrie 2013, 22:57 de A8
.
credeti sau nu, acest om Cseke, face mai mult pentru Romania decat toti parlamentarii la un loc. Pentru mine, Oradea va fi tot timpul capitala de regiune, judet, zone etc, cum vreti voi sa o numiti. Cei care vor capitala la cluj, nu au decat sa se mute acolo, si sa nu mai infecteze acest oras.
Postat 01 Septembrie 2013, 22:55 de David
@malin&comp: marsh in pusta cu partiumul vostru cu tot !
jos udemeristii ! [01.09.2013, 19:17] Ne dorim aici un pamant romanesc, fara sarbatori ostentative, de 15 martie, ale ungariei pe pamantul Ardealului romanesc (in ungaria – da!, nu in Romania!), fara asa-zisul Tinut Secuiesc, fara RAM (Regiunea Autonoma Maghiara), fara alte zone autonome de la extrema vestica, in Bihor, Salaj, Satu Mare, fara Partium, tot o alta dorita autonomie teritoriala. Un Ardeal fara sarbatorirea si pomenirea, cu fast, a criminalului de razboi Wass Albert, condamnat la moarte, in contumacie, vinovat de moartea romanilor si evreilor, fara proslavirea unui Nyrõ Jozsef, fascist, antiroman, antisemit si hortyst notoriu. Un Ardeal fara un manual de “Istoria secuilor”, ofensa la adresa Romaniei si a romanilor. sa nu se dea uitarii genocidul de la 1848-1849 impotriva romanilor, nici crimele abominabile de la Ip, Traznea, Muresenii de Campie, Sucutard, Prundul Bargaului, Moisei si Sarmasu, din multe alte localitati ardelene, pe timpul Diktatului de la Viena, in teritoriile vremelnic ocupate de trupele hortyste si de administratia de la budapesta! Un Ardeal in care limba romana sa fie, la ea acasa, stapana! Vrem linistea interiorului si a hotarelor, nu taceri cu subintelesuri, aici, unde avem si acele sfaturi din strabuni, de care sa se tina cont, mai ales ca ei sunt inaintemergatorii care “au inflorit brazda”. postat de: Rusine lui chirila postat de: zoom
Postat 01 Septembrie 2013, 22:07 de Jos hudemeristii
@gunoaie iredentiste
Popa si Bolojan vor face vocalize pt 'idealurile' bolnave ale lui kosuth, horty, etc ?
Postat 01 Septembrie 2013, 22:05 de hungurica
sunt roman nu ungur
Inca o precizare:pana in 1968 am putut fi regiune(Crisana).Acum nu mai putem fi,vezi doamne ne fura ungurii pamantul.Ba ,da batuti in cap suntem!
Postat 01 Septembrie 2013, 21:41 de malin
sunt roman nu ungur
Mie rusine de cum gandim noi romanii,ne cacam pe noi ca ne i-au ungurii tara.Mai bine stam ca prostii si ne uitam cum altii ne vor decide soarta,recte cei de la Cluj sau Bucuresti.Bai fratilor,treziti-va,in cativa ani nu vom mai avea defel locuri de munca,investitiile vor "curge" cu picatura,ce mai lasa Clujul.Ati uitat de Boc?Cate facea el pentru Cluj?Il vreti iar pe Filip(mare roman?!),care n-a atras nicun investitor in mandatele sale?Ce vreti pentru copii vostrii,sa plece in continuare "afara",sau spre Cluj si Timisoara?Cum dracu puteti fi asa retrograzi in gandire?
Postat 01 Septembrie 2013, 21:37 de malin
fara valoare
Popa e un nimeni cand iese din Bihor, BolovanulBolojan nu'l cunoaste nimeni si nici nu'l iubeste nimeni din guvern , USL, PNL deci fara sansa orice vocala scoasa de el . Asa ca doar ce vor face CETATENII, aceea va ramane si aceea va conta !!!!
Postat 01 Septembrie 2013, 21:33 de scortosul
Foarte bine face Deputatul
Cineva trebuie sa sustina Oradea ca sa devina centru de regiune. Guvernarea USL desi are majoritate in Bihor (Primaria si CJ) nu face nimic pentru judet pe tema regionalizarii ... pentru drumul Oradea-Beius au facut tot ce pot sa faca. Multumesc USL!
Postat 01 Septembrie 2013, 21:24 de Daniel
de caini
vrea sa se ocupe de caini in Marghita > O , da sunt destui acolo
Postat 01 Septembrie 2013, 20:38 de meduza
Intrebare intrebatoare
Va e frica ca fura ungurii pamantul si pleaca cu el din Romanica? Of of...cu mentaliatea asta nu vom fi europeni nici peste 500 de ani...
Postat 01 Septembrie 2013, 19:55 de Intrebatorul
Intrebare intrebatoare
Va e frica ca fura ungurii pamantul si pleaca cu el din Romanica? Of of...cu mentaliatea asta nu vom fi europeni nici peste 500 de ani...
Postat 01 Septembrie 2013, 19:55 de Intrebatorul
Intrebare intrebatoare
Va e frica ca fura ungurii pamantul si pleaca cu el din Romanica? Of of...cu mentaliatea asta nu vom fi europeni nici peste 500 de ani...
Postat 01 Septembrie 2013, 19:55 de Intrebatorul
Popa şi Bolojan vor face vocalize în limba lui Kossuth !?!
Ce vrei Cseke de la cei doi? Că oricum numai gura e de ei. Norocul lor e că nu se va face o regionalizare pe model anglo-saxon ci una tehnico-administrativă pe model francez, asta ca să mai tăceţi şi voi, cei din Partium, vreo 200 de ani de acum înainte.
Postat 01 Septembrie 2013, 19:20 de Carp III
jos udemeristii !
Ne dorim aici un pamant romanesc, fara sarbatori ostentative, de 15 martie, ale ungariei pe pamantul Ardealului romanesc (in ungaria – da!, nu in Romania!), fara asa-zisul Tinut Secuiesc, fara RAM (Regiunea Autonoma Maghiara), fara alte zone autonome de la extrema vestica, in Bihor, Salaj, Satu Mare, fara Partium, tot o alta dorita autonomie teritoriala. Un Ardeal fara sarbatorirea si pomenirea, cu fast, a criminalului de razboi Wass Albert, condamnat la moarte, in contumacie, vinovat de moartea romanilor si evreilor, fara proslavirea unui Nyrõ Jozsef, fascist, antiroman, antisemit si hortyst notoriu. Un Ardeal fara un manual de “Istoria secuilor”, ofensa la adresa Romaniei si a romanilor. sa nu se dea uitarii genocidul de la 1848-1849 impotriva romanilor, nici crimele abominabile de la Ip, Traznea, Muresenii de Campie, Sucutard, Prundul Bargaului, Moisei si Sarmasu, din multe alte localitati ardelene, pe timpul Diktatului de la Viena, in teritoriile vremelnic ocupate de trupele hortyste si de administratia de la budapesta! Un Ardeal in care limba romana sa fie, la ea acasa, stapana! Vrem linistea interiorului si a hotarelor, nu taceri cu subintelesuri, aici, unde avem si acele sfaturi din strabuni, de care sa se tina cont, mai ales ca ei sunt inaintemergatorii care “au inflorit brazda”. postat de: Rusine lui chirila
Postat 01 Septembrie 2013, 19:17 de zoom
Atenţie Români !
lepra udmr, trage cu dintii de varianta cu 16 regiuni, (observăm regiunea formată strategic din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş, zonă în care ungurii sunt majoritari) plus regiunea Bihor, Satu-Mare si Sălaj (procent destul de important al acestei minorităţi) aşa zisul partium. Aceste două regiuni îi \"arde\" pe udemerişti ! Se observă încercarea de compactare a etnicilor unguri, in zonele respective. Este lesne de observat \"caracterul etnic\", al variantei respective. Varianta ar fi cît se poate de defavorabilă pt românii din aceste zone. Sunt foarte cunoscute cazurile de numeroase abuzuri semnalate de români, în primăriile conduse de udemerişti. Vedeţi mai multe pe internet. Intraţi pt informare pe \"Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita si Mureş\". Aici, aproape, ştim cu toţii situaţiile din Salonta, etc. situaţii relatate şi in Bihoreanul.
Postat 01 Septembrie 2013, 18:56 de Atenţie Români !
te ai terminat repede in garantie CSEKE de cand participi cu BOTEZATU, te a drogat trabucul ?
aaaaaa ei acum exerseaza un 69 la buletin :)))) Csekes e copil daca crede ca sta de vorba, vede in PNL PDL > te ai terminat repede in garantie CSEKE de cand participi cu BOTEZATU, te a drogat trabucul ? GATA s a jegarit , vedeti contextul social de turma, se molipseste .
Postat 01 Septembrie 2013, 17:05 de :)))
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6264 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON