URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Noiembrie 2011, 14:53

De trei ori mai mulţi absolvenţi şomeri decât anul trecut

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directorul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor, Dorel Drăghici a anunţat joi că numărul şomerilor la sfârşitul lunii octombrie a crescut faţă de luna septembrie de la 10.517 la 10.983, rata şomajului în judeţ fiind de 3,9%, sub cea naţională, de 4,93%.

"Eu am anunţat din urmă cu câteva luni că această uşoară creştere este normală pentru trimestrul IV al anului, chiar şi dacă nu ar fi criză", a declarat directorul AJOFM Bihor, explicând că fenomenul este cauzat de firmele care au profil sezonier, dar şi de absolvenţii, care nu au un loc de muncă.

"Un motiv pentru creşterea şomajului este numărul mare absolvenţilor care se înregistrează în baza noastră de date, începând cu luna iulie. Anul acesta am avut un boom în acest sens, ca urmare a rezultatelor la examenul de Bacalureat", a afirmat Dorel Drăghici.

Numărul absolvenţilor înregistraţi ca şomeri la AJOFM Bihor a crescut de la nici 400 în aceeaşi perioadă a anului trecut, la peste 1.000 în prezent. "Anul acesta avem o cifră de aproape trei ori mai mare. Numărul celor care nu au promovat examenul de Bacalaureat nu a scăzut mult nici după sesiunea din toamnă, iar absolvenţii de liceu se pot înscrie în bazele noastre timp de 12 luni de la terminarea studiilor", a mai spus Drăghici.

În cadrul aceleaşi conferinţe de presă, şeful AJOFM Bihor a declarat că, în urma bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi (de învăţământ superior, liceal, postliceal, profesional şi de ucenicie, dar şi doar de şcoală generală) organizată la sfârşitul lunii septembrie, aproape 150 de participanţi au fost angajaţi fie în baza interviurilor date pe loc, fie în baza selecţiei de CV-uri, din aproximativ 1.400 de participanţi la bursă.

Pe de altă parte, a fost anunţată organizarea, la Bucureşti, a unor selecţii pentru locuri de muncă în străinătate. Astfel, Direcţia Relaţii Internaţionale Eures şi Mediere organizează o selecţie pentru studenţii şi masteranzii care vor să lucreze în Germania, timp de minim două luni, pe perioada vacanţei de vară 2012. "Se pot înscrie tinerii din universităţile de stat, iar una dintre condiţii este să cunoască bine sau foarte bine limba germană", a spus Drăghici, precizând că mai multe informaţii se găsesc la sediul AJOFM Bihor.

De asemenea, orădencele interesate să lucreze în Spania la cules de căpşuni sunt aşteptate să-şi depună dosarele la AJOFM Bihor, urmând să participe la o selecţie care se va desfăşura tot la Bucureşti. "Oferta este de 400 de locuri la nivel naţional şi este valabilă doar pentru femei care au certificatul NIE, document care confirmă că persoana a mai lucrat cu contract de muncă în Spania", a spus Dorel Drăghici.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
pentru DIAREE
Oare comentariul "idot batran ce esti..." este facut de catre adjuncta d-lui Draghici, Daciana care moare de ciuda ca dupa atatia ani in care a incercat sa ii ia locul la sefia AJOFM nu a reusit inca?
Postat 17 Noiembrie 2011, 21:51 de anonim
DIAREE
BAH, CRETIN BATRAN IN BIHOR SUNT CEL PUTIN TRIPLU SOMERI DECAT ZICI, IN STEI SUNT MII, IN BEIUS LA FEL...LA CATI LE MAI EXPIRA SOMAJU SI NU AU LOC DE MUNCA! idiot batran ce esti...
Postat 17 Noiembrie 2011, 18:06 de D.P.
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON