URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
11 Iunie 2013, 22:14

De la regionalizare, la aeroport şi câini comunitari: Bolojan discută online cu cititorii Hotnews

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan a fost invitat să discute online cu cititorii Hotnews. "Întâlnirea" se va desfăşura miercuri de la ora 10.30, pe site-ul publicaţiei, iar doritorii au posibilitatea să pună maximum două întrebări pe persoană.

Potrivit anunţului postat pe siteul www.hotnews.ro, edilul este chemat la discuţii în contextul în care Oradea face excepţie de la regula primăriilor care "doar cheltuiesc - mai bine sau mai prost - banii strânşi din taxe şi impozite, fără să facă investiţii care să aducă alţi bani la buget".

"În 2013, instituţia are un buget de 100 de milioane de euro din care venituri proprii 50%. Totodată, în prezent Oradea are contracte semnate pe fonduri europene în valoare de 200 milioane de euro", arată textul citat.

Oradea este dată ca exemplu pozitiv şi în ce priveşte gestionarea disponibilizărilor de personal, site-ul menţionând că, în vreme ce administraţiile locale s-au plâns când Guvernul le-a blocat organigramele, Primăria Oradea a redus cu 30% numărul angajaţilor, în perioada 2008-2009.

"Cum poţi face performanţă în administraţia locala? Cum se poate ca o instituţie publică să facă afaceri profitabile? Ce fonduri europene a accesat Oradea? Ce proiecte mari sunt în lucru? Ce se întâmplă cu câinii comunitari?" vor fi câteva dintre problemele abordate.

Bolojan va intra "în direct" începând cu ora 10.30, iar doritorii vor putea adresa întrebările pe formularul de comentarii al textului care anunţă întâlnirea, aici.

Primele întrebări adresate până marţi după-amiază edilului vizează tema Aeroportului Oradea, atragerea de investitori, patrimoniul arhitectural sau cum va arăta oraşul de pe Criş după regionalizare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Epoca Bolojan !
CET-ul e pe ducă, FC Bihore pe ducă, faţadele monumentelor istorice şi de arhitectură sunt pe ducă, tarifele serviciilor publice ale municipalităţii se fac tot mai "înalte", ş.a.m.d. ... bine că învăţătorul de aritmetică de la o şcoală rurală pentru copii cu dizabilităţi conduce "victorios" oraşul. Păcat că n-am ştiut mai devreme că Hotnews îi oferă spaţiu de publicitate, că poate nu apuca să încheie răspunsurile la propriile lui întrebări.
Postat 12 Iunie 2013, 12:52 de Carp III
marrs la cotet, acolo ti e locul, amin !
CENZURAT
Postat 12 Iunie 2013, 09:10 de marrs la cotet !
Pt.Pinochio
Nr. angajatilor din primarie este mult mai mare chiar si fata de cel din perioada lui ceasca desi pe atunci populatia orasului era mai mare, nu existau calculatoare iar in cladirea primariei mai functionau si ADAS-ul, OJT-ul, sindicatul, partidul comunist, apararea locala...Azi in primarie nu incap nici macar proprii angajati iar acestea habar nu au de realitatea din oras (vezi situatia cladirilor si terenurilor) si nu stiu sau nu vor sa stie nici macar situatia din serviciul sau biroul alaturat.
Postat 12 Iunie 2013, 07:32 de Dan
Record mondial la prostie
Haloo, tataie cum stam cu impozitul pe terenuri pe 2013 ??? Cand vom afla cat avem de plata ??? In septembrie ??? Asa o porcarie nu s-a mai intamplat nicieri si niciodata pe tot globul pamantesc !!! Rusine !!! Demisia !!!
Postat 12 Iunie 2013, 06:56 de Contribuabil
Il intrece pe ponta !
Ponta minte precum respira, asta minte si cand respira si cand inspira !
Postat 12 Iunie 2013, 06:56 de anticomunistul
in afara totul e imagine, inauntru e leopardul!
daca a inceput sa-si faca imagine si sa apara zambitor in poze abia cand incepe regionalizarea, inseamna ca vrea sa pupe o fonctie la regiune. acum ar trebui sa fie cat mai vocali aia pe care i-a suparat :)
Postat 12 Iunie 2013, 05:55 de cucurigu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON