URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
30 Noiembrie 2011, 12:33

De ce nu l-a lăsat Primăria pe Vuşcan să facă miting în faţa Prefecturii: Fiindcă n-a cerut!

După ce joia trecută Horea Vuşcan anunţa că de Ziua Naţională pregăteşte un miting împotriva măsurilor abuzive luate de primarul Ilie Bolojan pentru cetăţenii oraşului, Primăria l-a anunţat, marţi, că nu primeşte autorizaţia pentru manifestaţie. "Doresc să precizez că din păcate mitingul din data de 1 Decembrie nu a fost aprobat de către Primărie pe motiv că "este interzisă desfăşurarea publică a două sau mai multe adunări publice distincte în acelaşi loc sau pe aceleaşi traseu". Din păcate, democraţia a murit! Nu uitaţi, pe solicitarea depusă la Primărie am trecut două amplasamente, primul în faţa Primăriei şi al doilea în faţa Prefecturii", transmitea marţi, afectat, Horea Vuşcan presei locale.

Dacă răspunsul Primăriei, că nu este permis un protest de 1 Decembrie, de vreme ce locaţia fusese deja de mult planificată pentru sărbătorirea Zilei Naţionale, la fel ca în anii anteriori, era previzibil de la bun început, BIHOREANUL a vrut să vadă care este motivul pentru care municipalitatea i-a refuzat tânărului politican dreptul de a protesta în faţa Prefecturii. Surpriza a fost, însă, să constate că, în ciuda clamărilor publice, Vuşcan nici măcar nu trecuse Parcul Traian ca amplasament alternativ pentru protest în cererea sa!

"Motivul pentru care nu i s-a dat autorizaţie să protesteze în faţa Prefecturii a fost că, de fapt, nici nu a cerut autorizaţie pentru a protesta în acel loc. În faţa Primăriei era planificat de multă vreme să se desfăşoare manifestările Primăriei legate de Ziua Naţională", a declarat Petri Csilla, de la Biroul de Relaţii cu Presa al Primăriei.

Solicitarea, făcută în numele Asociaţiei Horea Vuşcan, a fost pusă la dispoziţia BIHOREANULUI, iar potrivit acesteia, scopul protestului este "reamintirea politicienilor că izvorul puterii şi suveranităţii naţionale aparţine poporului".

Din document reiese că la locul de desfăşurare a manifestării Vuşcan a trecut doar precizarea "în faţa Primăriei, Oradea, Piaţa Unirii". Ce-i drept, locaţia Parcul Traian este cuprinsă în hârtie, dar nu unde susţinea politicianul, ci la traseele de acces spre locul adunării publice, unde mai figurează şi străzile Primăriei, Tudor Vladimirescu şi Piaţa Unirii.

Contactat pe această temă, Horea Vuşcan a rămas brusc fără cuvinte. În loc să explice de ce a încercat să manipuleze opinia publică cu o minciună, a dat-o la întors: "Oricum răspunsul Primăriei este nul, deoarece l-a dat în 5 zile în loc să-l dea în 48 de ore, când trebuia să-l dea, potrivit Legii 60 din 1991 (n.r. - legea privind adunările publice), aşa că vom vedea", s-a eschivat el.

Provocat să spună, totuşi, de ce afirmat în mod nereal că a trecut în cerere şi amplasamentul din faţa Prefecturii, de vreme ce, evident, nu a făcut acest lucru, Vuşcan a ţinut-o pe-a lui. "De ce încercaţi voi să manipulaţi şi să luaţi apărarea Primăriei?", l-a acuzat el pe reporterul BIHOREANULUI.

"Primăria, dacă avea o nelămurire, putea foarte bine să ne invite să discutăm. Putea să facă o propunere pentru un alt loc, dacă acel loc era ocupat. Eu am ştiut că e ocupat doar până la ora 11.30, de aceea am cerut între 12 şi 14. Faptul că Primăria nu ne-a dat răspunsul în termenul legal pe noi ne-a lezat în dreptul nostru legal de a protesta. Puteam să depunem în timp util o nouă solicitare pentru o nouă locaţie, chiar dacă iniţial ar fi fost o omisiune din partea noastră", a spus el.

Liderul Mişcării Verzilor Democrat Agrarieni din Bihor nu a recunoscut, aşadar, că pe propria sa solicitare a trecut doar unul din cele două amplasamente pe care public a pretins că voia să protesteze. "Eram convins că le-am trecut pe amândouă. Dar voi verifica", a spus el, pentru ca în final, să revină: "Am trecut din greşeală la traseu amplasamentul, dar Primăria putea să vină cu o soluţie", a acuzat el.

Horea Vuşcan a anunţat joia trecută că doreşte să iniţieze un miting chiar de Ziua Naţională, pentru a protesta astfel împotriva primarului Ilie Bolojan despre care spune că "are o viziune greşită cu privire la dezvoltarea municipiului" şi că "refuză constant dialogul cu cetăţenii". Între altele, protestul era menit să fie împotriva scumpirii gigacaloriei, care afectează cel mai drastic locuitorii din cartierul Ioşia Nord, dar şi împotriva altor măsuri sau intenţii, precum eventuala eutanasiere a câinilor vagabonzi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
mare pacat
un familist nu pozeaza in barbatul sexyy cu moaca de GIGOOOLOL :))) ori esti om politic ori o prostituata politica una din doua. E tanar , e o resursa sociala dar pacat ca cei in varsta nu investesc in el, nici ei nu ajungeau ce au ajuns fara sfaturi si indrumare, este mai usora sa distrugem decat sa mentinem, eu am vazut multi tineri fara vocatie sustinuti dar ca "slugi" nicidecum ca oameni si asta e foarte grav social deoarece va dezvolta exploatarea, sclavia .NICIODATA sa nu incurajati actele meschine sunt simplu de depistat inclusiv vizual.Cand ai un om in fata ii faci o analiza de sus pana in picioare: sanatatea, mentalitate, principi in 5 minute sti ce poate si ce nu poate, el rataceste inca dar are potential.Inca e exploatat de altii.
Postat 02 Decembrie 2011, 09:56 de pacat!
a fost sau nu a fost
ERA PE TRECERE DE PIETONI SAU NU ERA, A DECEDAT SAU NU DECEDAT ,AM CONDUS SAU NU AM CONDUS O SA VERIFIC, VERSIUNE VUSCAN
Postat 01 Decembrie 2011, 20:33 de cool
VUSCANE tot moaca de copil fraier ai!
in primul rand ca parinte iti schimbi si TINUTA : 1 MUSTATA si barba denota seriozitate sa fi CREDIBIL cere sacrifici vezi PETRU FILIP:))) BOLOJAN inutil:))) , pe urma camsa si cravata OBLIGATORIU tinuta academica :))) ce esti ORICE taran de la coada vacii:))) esti un exemplu.ACTIVITATI specifice barbatilor: vanatoare, pescuit si cu copii te adaptezi vietii de FALIMIE.
Postat 01 Decembrie 2011, 13:50 de ha, ha, ha, ha
S-a trezit si Vuscan
Bravo Ana ! perfect de acord cu tine
Postat 01 Decembrie 2011, 11:30 de ghici
Acceptarea realitatii.
Mai jos de limita prostiei absolute nu poate cobori nimeni, chiar daca unii, ca Vuscan, fac eforturi vizibile in acest sens.
Postat 01 Decembrie 2011, 10:12 de safe
copilu minune
Domnule Vuscan , 1 Decembrie e ziua nationala a Romaniei, sau si asta era treaba Primariei sa va aminteasca. Probabil e singura zi in care va fi mai greu sa gasiti baruri deschise si de plictiseala ati pus-o de un miting. Sunteti penibil !!!
Postat 01 Decembrie 2011, 05:12 de Ana
autorizatie
Ce ma bucuram sa-l vad pe Vuscan betivul la miting,ii tragem citeva picioare in fund sa zboare direct in barul unde-si petrece 8 ore pe zi,oricum am ac de cojocul lui il vindec eu pe mocofanul daca psiholoaga nu-l poate vindeca.
Postat 30 Noiembrie 2011, 23:58 de dodo
f
da faceti in 2 dec si 3 si 4 si 5 in fiecare zii miting
Postat 30 Noiembrie 2011, 17:25 de bolojan
LOL
deci.. stai....stai.... si... ========)))))))))))))))))))))))))) ))))))))))) )))))))))) ))))))))) ::::::::::::::::::::::::::::: :))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))) ========== )))))))))))))) )))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))
Postat 30 Noiembrie 2011, 14:10 de Anonim in refren
eucutine
aberezi frate! adica vii sa te caci la mine sub fereastra,da nu te las; si inca eu trebuie sa te sterg la cur? Ce naiba aveti mai cu primaria? Adica functionarii platiti din banii nostri sa stea dupa vuscan sa-i recomande loc de prostestat??? mai terminati mai cu \"politicienii\" de cafenea. Vine vuscan sa salveze Oradea...
Postat 30 Noiembrie 2011, 13:59 de hm
sa fim corecti
hai sa nu judecam ce ii sa intamplat lui Vuscan in trecut,sa maturizat si cauta ceea ce nu a putut face,a gresit sau nu stim cu toti sau cel putin unii,acum e mai matur si nu vorbeste doar in numele lui,multi ne batem in comentarii cu caramida "invizibila" in piept si nu asculta nimeni,el macar are curajul sa vorbeasca in numele unora pe care nu-i asculta nimeni,fie obictiva in interesul sau detrimentul majoritatii,dar el o face,noi comentam si pe cine ajutam?fiti obiectivi nu speculativi.
Postat 30 Noiembrie 2011, 13:29 de eucumine
vuscan
vuscan e un papagal ca de obicei, trist e ca gaseste prosti care pentru o cafeluta se aduna in jurul lui
Postat 30 Noiembrie 2011, 13:25 de oricine
lege
sincer,eu vad legea cu virgule si punctele de rigoare,daca el a cerut intrt-un loc in care nu se mai putea tine vre-un alt miting fie el de orice natura tot primaria avea obligatia sa-i raspunda cu alte alternative,era greu sa-i spuna ca e loc de manifestatii la marginea orasului sau alte locatii? primaria a demonstrat ca nu vrea nu ca nu poate,primaria este obligata sa raspunda cu puncte si virgula la orice intrebare pusa de conlocuitorii ei,sa citez din legii e mai greu pe intelesul altora,initiativa lui Vuscan era ok pt. primarie daca nu avea in vedere anti-administratie,sa o spunem pe fata nu sa ne ascundem dupa deget.asta-i adevarul.cine nu stie nu are ce comenta aiurea.
Postat 30 Noiembrie 2011, 13:25 de eucumine
hahahaha
asta a si vrut asta, sa zica ca ii pune primaria pumnu-n bot. n-are el curaju sa faca miting, a jucat la cacealma
Postat 30 Noiembrie 2011, 12:59 de unu
horea
politician ieftin, demagog, mincinos, profitor, amator, tupeist, increzut, dar nu stie legea, nu stie ce-i moralitatea, incult, scandalagiu, infractor, alcoolic. Votati Vuscan, daca doriti ca Romania sa fie o tara de cocalari! La multi ani, Romania!
Postat 30 Noiembrie 2011, 12:56 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON