URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Februarie 2011, 16:33

Datorie record: Primăria are de recuperat amenzi de peste 90.000 lei de la o prostituată!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gradul de încasare al amenzilor este în continuă scădere. Potrivit cifrelor prezentate de către Eduard Florea, directorul economic al Primăriei, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, în anul 2008 gradul de încasare al amenzilor fost de 49,3%. În visteria Primăriei au intrat atunci 5,9 milioane lei din totalul de 12 milioane lei datorat de contravenienţi. În anul următor procentul a scăzut la 39,7%. Din suma totală de 13,6 milioane lei, în bugetul local au intrat în 2009 doar 5,4 milioane lei.

Trendul descrescător al încasărilor din amenzi a continuat şi în anul 2010 când gradul de încasare a coborât din nou la doar 38,33 %. Dintr-un total de 15,4 milioane lei care trebuia să constituie sursă de venit la bugetul local Primăria a încasat anul trecut doar 5,9 milioane lei. "Cele mai multe amenzi sunt cele pentru contravenţii la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Dar din păcate şi aici gradul de încasare este de doar 52%", a declarat Eduard Florea.

Nu plătesc

Directorul economic al Primăriei a mai spus că municipalitatea se află în imposibilitatea de a încasa sumele datorate de la studenţii amendaţi care la terminarea studiilor se întorc acasă. "E vorba de tineri provenind din alte oraşe, sau chiar de studenţi străini, care stau patru ani în Oradea, iau amenzi peste amenzi iar la terminarea facultăţii pleacă şi nu mai avem cum da de ei", a spus Florea.

Situaţia este identică şi în cazul prostituatelor. "Avem în evidenţe persoane care au primit sute de amenzi şi nu avem nicio şansă de încasare pentru că nu au domiciliu stabil, nu au bunuri, nu au nimic... Recordul îl deţine o prostituată care a primit amenzi în valoare de nu mai puţin de 90.000 lei", a spus directorul.

Eduard Florea a mai declarat că toate încercările municipalităţii de a pune contravenienţii la muncă în contul amenzilor neplătite au fost sortite eşecului. "Noi am cerut instanţei să transforme amenda în muncă în folosul comunităţii, am câştigat procesul, persoana a fost chemată la muncă iar în momentul în care am văzut că nu se prezintă am luat legea să vedem ce se întâmplă în acest caz. Iar legea prevede o nouă amendă...", a spus Florea.

Executaţi cu de-a sila

Ca o măsură de contracarare a efectelor scăderii nivelului de încasare al amenzilor, municipalitatea orădeană a intensificat în ultimii ani activitatea de executare silită a debitelor datorate de orădeni.

Dacă în anul 2009, Primăria a emis 19.104 somaţii şi titluri executorii, a instituit 5.521 de popriri şi 82 de sechestre asiguratorii, în anul următor numărul acestora s-a dublat. În 2010 municipalitatea a emis 42.377 de somaţii şi titluri executorii, a instituit 7.718 de popriri şi 193 de sechestre asiguratorii. Măsurile luate au majorat încasările de la 9,3 milioane lei în 2009 la 16,2 milioane lei în 2010.

Citeşte pe aceaşi temă şi "Iertare de nevoie: În premieră, municipalitatea a anulat amenzile mai vechi de cinci ani"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
...
faceti o compensare cu ea pe suma asta ca bani n-aveti nici o sansa!
Postat 04 Februarie 2011, 20:08 de trnt
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON