URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
29 August 2012, 10:58

Daţi un click pentru a ajuta persoanele fără adăpost!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţia Smiles are nevoie de sprijin pentru susţinerea financiară a adăpostului temporar pentru persoanele fără casă amenajat în Oradea, pe strada Gutenberg. Pentru a deveni unul dintre beneficiarii unui grant de 5.000 de euro oferit de Raiffeisen Comunităţi, proiectul depus de organizaţie are nevoie de cât mai multe voturi, fiind la concurenţă cu alte 205 proiecte.

Dintre ele, doar primele 5 vor primi finanţare din partea Raiffeisen Comunităţi.

Proiectul depus de Smiles în cadrul programului de granturi susţinut de Raiffeisen Comunităţi a îndeplinit toate criteriile solicitate de organizator şi este menit să finanţeze un adăpost pe care asociaţia l-a amenajat pentru câteva zeci de persoane fără adăpost din Oradea, în incinta azilului de noapte de pe Gutenberg.

"Suntem în cea mai importantă etapă, aceea în care proiectele se voteaza online. Proiectele cu cele mai multe voturi la nivel naţional vor primi finanţare. Avem nevoie de cât mai multe voturi, deci vă rugăm votaţi proiectul nostru, nu durează mai mult de 2 minute", spune Sorin Balogh, director de marketing în cadrul Smiles Oradea, care face un apel public la adresa tuturor să ajute persoanele fără adăpost.

Pentru a vota, sunt necesari câţiva paşi simpli. Cei care au cont trebuie să acceseze doar pagina web de la adresa www.raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/. Iar cei care nu, trebuie să îşi creeze un cont, completând numele de utilizator, adresa de email şi o parolă.

Pentru a accesa programul de granturi, utilizatorul trebuie să se logheze, după care să dea click pe "Judeţul Bihor", să bifeze proiectul "Adăpost temporar pentru persoanele fără adăpost din Oradea" şi apoi pe "Votează".

Adăpostul temporar amenajat în Oradea de Asociaţia Smiles (foto) pentru persoanele fără un acoperiş deasupra capului a fost deschis în septembrie 2011, în urma unui parteneriat realizat cu Administraţia Imobiliară Oradea, pe un teren din spatele azilului de noapte de pe strada Guttenberg.

Şapte containere au fost amenajate ca şi spaţii de locuit şi oferă condiţii decente de trai pentru 40 de persoane. Trei dintre acestea, cele mai mari şi mai bine dotate sunt destinate familiilor cu handicap social şi încă trei containere oferă adăpost, în paturi supraetajate, nefamiliştilor.

Două containere au fost dotate cu toalete şi duşuri pentru persoanele fără adăpost.

Întreţinerea celor şapte containere de locuit costă aproximativ 10.000 de lei lunar, bani în care Smiles le asigură asistaţilor sociali câte o masă de seară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
topai.melinda
pt maria cipoca vreau sa iti multumrsc pt ca nu faci diferenta intre oameni . si sa sti ca DUMNEZEU te va iubi mereu dar pe RAUL stiu ca nu va iubi ca isi bate joc deoameni din adapost .maria chiar daca tu mai esti suparata pe mine te rog sa ma ierti ca sti ca esti rau suparata pe mine . daca vrei hai sa ne intalnim si sa putem vorbi noi doua nu ma ionora te rog frumos sau nu te mai intereseaza de mine ca am fost rea cu RAUL si nil lam ascultat imi pare rau de tine singer ceau si sa te ajuta dumnezeu de la melinda paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Postat 23 Noiembrie 2012, 13:11 de Melinda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON