Cu bani europeni, Asociaţia Pescarilor Sportivi Aqua Crisius a cumpărat echipamente de teren şi aparatură pentru custozii săi.
Mai precis, ONG-ul a achiziţionat 40 de echipamente pentru monitorizarea stării de conservare favorabilă a 7 habitate şi 108 specii de faună şi floră sălbatică de interes comunitar sau naţional din cele 6 situri Natura 2000 aflate în custodia ONG-ului, situri ce se întind pe o suprafaţă de 11.413 hectare.
Custozii au acum echipamente de teren complete, atât de vară cât şi de iarnă, şi cu binocluri, binocluri cu infraroşii, aparate de electronarcoză, aparate hidroacustice, costume de neopren, staţii fixe, staţii mobile, lunete, aparate foto profesionale şi trepiede.
"Costul total al echipamentelor achiziţionate a fost de 52.185,48 lei, fără TVA", se precizează într-un comunicat al Aqua Crisius.
Achiziţia s-a făcut în cadrul proiectului "Elaborarea Planurilor de management, măsuri de management integrat şi întărirea capacităţii instituţionale de administrare a siturilor ROSCI0049 Crişul Negru, ROSCI0050 Crişul Repede amonte de Oradea şi ROSPA0123 Lacurile de acumulare de pe Crişul Repede, ROSCI0061 Defileul Crişului Negru, ROSCI0104 Lunca Inferioară a Crişului Repede, ROSCI0068 Diosig şi ROSCI0262 Valea Iadei", proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, axa prioritară 4 - Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protecţia naturii.
Valoarea totală a proiectului este de 2.466.042 lei, contribuţia financiară nerambursabilă a Uniunii Europene se cifrează la 90%, iar cea a Guvernului României la 10%.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.