URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
03 Noiembrie 2011, 09:28

Curtea de Apel menţine sentinţa de 10 ani de închisoare pe numele ţeparei Szentivanyi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea s-a pronunţat în cazul celebrei escroace imobiliare Szentivanyi Urbanovics Erzebet, trimisă în judecată pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave după ce s-a întăbulat fraudulos pe 23 de hectare de teren aparţinând primăriilor Oradea şi Borş.

Magistraţii au respins apelul declarat de Urbanovics, ajunsă mai nou avocată profilată pe cazuri imobiliare, şi au menţinut în totalitate sentinţa Tribunalului Bihor care a condamnat-o pe femeie la 10 ani de închisoare cu executare.

Femeia, reclamată în trecut de numeroase ori pentru falsificarea unor acte cu care s-a împroprietărit pe locuinţele unor vârstnici, a fost trimisă în judecată în 2006 de procurorii DIICOT Oradea, care o acuzau că s-a întăbulat ilegal pe 23 de hectare de teren aparţinând Primăriei Oradea şi Primăriei Borş, teren evaluat la 3 milioane de euro.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Szentivanyi Urbanovics a comis frauda după ce a studiat dosarele din Arhivele Naţionale, pentru a găsi acte de proprietate ale unor persoane cu nume similare celor purtate de persoanele pe care ea le avea în îngrijire. Apoi, a falsificat documentele respective, pentru ca datele să coincidă, iar în final a solicitat comisiilor de fond funciar din Borş şi Oradea să-i restituie în natură parcelele de teren respective.

La percheziţia efectuată la domiciliul femeii în timpul anchetei, procurorii DIICOT au descoperit mai multe documente vechi, sustrase de la Arhivele Bihor, acte originale din perioada 1938-1943, coli îngălbenite, necompletate, unele conţinând ştampile cu emblema regal şi timbre cu efigia regelui României, un registru din anii 1963-1964 cu terenuri aparţinând fostei burghezii din Bihor, o situaţie a caselor naţionalizate din judeţ, de la nr. 1 la nr. 660, una a caselor naţionalizate din Sălaj, şi câteva liste din Salonta, Arad, Beiuş, Sângiorz Băi, Miercurea Ciuc şi Covasna.

Conform procurorilor, individa s-a folosit "în mod josnic" de persoanele vârstnice pe care le avea în îngrijire, pentru a se îmbogăţii pe căi ilicite, motiv pentru care acest lucru s-a reţinut ca o "circumstanţă agravantă personală".

Pe lângă condamnarea la cei 10 ani de închisoare, Urbanovici-Szentivanyi Erzsebet a fost obligată şi la plata unor despăgubiri civile în valoare de 740.000 de euro faţă de Primăria comunei Borş.

Decizia Curţii de Apel Oradea nu este definitivă, avocata având posibilitatea să o atace, prin recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Go away cenzura
de ieri, de la 11.33 chiar nime` nime` nu mai dorea sa posteze nimique ? oof Dzeule, macar tu sa o aperi pe femeia asta, ca altii taaare porniti sunt, dinspre parc industrial si ialomitza sufla vantu`. Justitie drepata, mda-mdaaaa ??!! si nu se interfereaza cu politicul, nuuuuuuuuuu ... si presa e mereu lucida si dreapta, oooh daaaaaaaaaaa Multumim tuturora.... Dedicatie Parazitii F Y Ro
Postat 04 Noiembrie 2011, 09:34 de Jos cenzura
poate justitia sa o condamne cat vrea
inca o data dovada ca sistemul este format din clase preferentiale care ne iau banii si ne arunca in puscarie, sanatate sa ai si sa nu uiti D-zeu isis iubeste copii restul cum le e soarta, daca esti in viata te iubeste.nu scrie nicaieri ca trebuie sa triesti in palate si in puscarie sunt oamenii, fiecare cu rolul lui decta afara si vanat permanent la buzunar si obligat sa faci infractiuni mai bine in puscarie/manastire .
Postat 03 Noiembrie 2011, 11:33 de e nevinovata
ajung propietar cred ca ma imbogatesc
pentru falsificarea unor acte cu care s-a împroprietărit pe locuinţele unor vârstnici:)) dar varstnici nu au fost la NOTAR!!!!! si eu pot intabula fara persoane in fata notarului? aurul din Rosia montana e nimic:))
Postat 03 Noiembrie 2011, 11:29 de daca prin fals
mereu aproape, de cine credeti ?
rai mai putetzi fi !! cu ani in urma, femeia asta primea inainte de Craciun si Sarbatorile de Paste Catolic cate un articol cadou, in ziarul de limba romana a fostului impreiu. O fi fost in vizita un fost primar , ca tare interesanta fusese mereu coincidenta. O cunosc destul de bine pe femeia asta, si spun asta in sensul ca, nu prin voi ziaristi, dar nu prin ceea ce scrisese-ti dumneavostra si colegii. Stiti cine apara cele mai dese cauze ale oamenilor simpli, ale celor mai amarati ? V-ar fi greu sa faceti o mica statistica ? va spun eu: avocata asta este ! Dar este mai usor sa faci un simplu copy paste, si oricum, o stire cu o avocata, etichetata deja, cum sa fie publicat ca doar unde e scandalul ?! bine ca tanarul acela verde este "mereu aproape" de sufletul vostru. Lumea deja s-a scarbit de senzationalisme din astea ieftine.
Postat 03 Noiembrie 2011, 11:27 de colega de breasla
aceasi poza o fluturatzi, de unde o si avem domnisoara?
cam mai bine a-ti fi facut o vizita ceva, sa mai actualizatzi aceasi poza de buletin, si la voi si la kokolegii de la Jurnalu`, dar primind informatziile \"la cald\" nu s-a mai putut rezista tentatziei de a o publica cconform normelor metodologice ale jurnalistului dornic sa raspandeasca informatzia cetitorului. Apoo`, asa a fi ca cineva de pe la serviciul de specialitate cu yevindentza poporuluiar ar trebui sa raspunda pentru darea fotografiei, ca tare nu e poza de la picknique ci scannare jet-bejet.
Postat 03 Noiembrie 2011, 10:33 de sef de polizei
nu renuntati sa fiti UMANI
daca sitemul procedura legilativa este de asa NATURA conceputa de OM ca sa ma ingenuncheze eu nu ma voi simti niciodata vinovata, daca sunt aruncata in cusca cu lei =PUSCARIE si mi se ia VIATA ce vina am EU ca m am nascut intr un mediu CORUPT? asa trebuie sa gandim : muncim, visam si HOPA mi se legalizeaza acte care NU SUNT LEGALE spune JUSTITIA ce vina am eu ????? cine a facut FAPTA eu sau LEGIUITORUL:))))) ce vina am eu ca nu sunt EVREU sau alta natie ca sa ajung mancare la LEI?
Postat 03 Noiembrie 2011, 10:28 de ganditi UMAN
ha, ha, ha, ha
ha, ha, ha, ha ca FILIP si NASTASE s au intabulat LEGAL, hai sa intelegem sunt asa zisi OAMANI ai legii care daca vor te baga la racoare chiar si nevinovat, acesta femeie a urmat un sistem legal permisibil ca sa faca FRUDE ajutata, daca era ilegala intabularea nu o PUTEA face, deci sincer magistrati sunt la fel de vinovati ca si ea, nu exista intabulare LEGALA fara acordul LEGII :))) cat de frieri ne ia, nu exista prost daca nu l ajuti sa fie PROST:))) SARACA sa aiba putere si invatati sa nu aveti LACOMIE pe lucruri materiale, viata este importanta restul sunt asa de FITE :)) ma apuca rasul, abuzuri si abuzuri si noi le prim relaxati de paraca ne am uita la TELENOVELE, dar ATENTIE e vorba de VIATA UMANA. NU EXISTA calau fara acordul OMULUI, nu exista rau fara acordul OMULUI. OK s a intabulat lasati o in pace , luati bunul si gata dar nu si VIATA, hotii iau viata daca furi si lor nu le ramane NIMIC trebuie as te fure pe tine:))))))) asta da JUSTITIE UMANA.
Postat 03 Noiembrie 2011, 10:03 de oradean
caz Real ... de acel subiect de ce nu scrii mandrutzo ??!!
iarasi a avut pauza Gheza Curajosul si Pedro Ialomitzeanu si va invitat la o kaffaa buna de tot ?! Cum nu poti respecta o minima conduita? minim-minimorum, inainte de o sentintza definitiva a impecabilei justitzii mioritice, si scrii de ... excroaca, tzepara. KanKan de oradea recrusteaza somitatzi ale jurnalismului. Vaaaii ce booon-boon de tot o fi fost indulcitoru` ala in kafea, ca-tzi veni tie asa sa scrii despre asta...majestique !! Sau poate o fi fost eros paprika cu BORH, iar sub canitza servetzele made in EUROpa. Bine ati ghicit uneori macar codurile, tocmai tastasem ZERO. Ba chiar si MINUS e mult la valoarea voastra.
Postat 03 Noiembrie 2011, 09:58 de Pedro refresher
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON